בדיקת ראייה במיונים לטיס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/08/2024 | 13:29 | מאת: אידן קמינסקי

שלום, שמי אידן קמינסקי ואני מתמיין לקורס טייס. במיונים היה לי בדיקת ראייה, ובבדיקה עברתי את הכל ועשיתי הכל מצוין חוץ מהשלב של ראיית העומק (תלת מימד). בבדיקה הזאת יש עשרה שלבים ובכל שלב אתה צריך בעצם לגלות איזה אחד מארבעת העיגולים הכי בולט. אני הצלחתי את השלושה הראשונים טוב ואז בשלב הרביעי כבר חצי ראיתי ובחמישי כבר התחלתי להמר, הרופא בבדיקה אמר לי לחזור אליו. אחרי כמה זמן ניגשתי לרופאי עניים ואופטומטריסט שאמר לי שאין לי עין עצלה וגם לא היה לי אף פעם. האם יש איזשהם תרגילים לחיזוק ראיית העומק? או האם יש איזשהן בדיקות שיכולות לעזור לי?

ראית העומק יכולה להיות ירודה אם העיניים לא עובדות לגמרי ביחד בשל פזילה קלה או בשל אנאיזומטרופיה (מספר משקפים לא סימטרי בין העיניים ככה שהעינים לא בפוקוס בדיוק ביחד) כדאי לגשת לאורתופטיסט.ית או רופא.ת עיניים ילדים להערכה מסודרת של שני נושאים אלו .

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה