פזילה לתינוקת,תולשת את הרטייה בכח.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/08/2024 | 17:50 | מאת: NOT_FOUND

ביתי בת שנה לקחנו אותה לרופאת עיניים בהדסה בבדיקה אורטופטית שם מצאו פזילה בשתי העיניים, הרופאה אמרה לשים רטייה בשתי העיניים לסירוגין כל יום במשך שעתיים, הבעייה שהקטנה שלנו מתנגדת נורא לרטייה ותולשת את זה אנחנו מנסים כבר הרבה זמן, ללא הצלחה, השאלה אם יש חלופה אחרת לטפל בפזילה? תודה מראש.

יש מגוון סוגי פזילות ובהתאם טיפולים. התיקון של פזילה שלא מאוזנת עם משקפים הוא לרוב ניתוחי. עד לניתוח נהוג לטפל ברטיות כדי למנוע הווצרות של עין עצלה וכן לעיתים לשפר את טווח התנועות של כל עין. זה קשה ודורש הרבה תשומת לב הורית. אפשר לפצל לזמנים קצרים בכל יום ועדיף גם להצליח חצי שעה ביום מאשר לוותר לגמרי . חלק מההורים יוצאים לטיול במנשא בזמן הרטיה- הידיים פחות מגיעות לפנים ודעת הילדה מוסחת בשל מגוון הגירויים בסביבה. חפשו מה עובד לכם ועשו כמיטב יכולתכם.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה