טיפות להרחבת אישונים, משנה זהירות?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/09/2024 | 18:48 | מאת: קלי

היי, אני רוצה לקחת את בתי בת ה 9 לבדיקת עיניים ראשונה שלה, מכיוון שהיא מתקשה בראייה למרחק, הבנתי שעלי לגשת קודם כל לרופא עיניים ואני חוששת מהטיפות להרחבת אישונים, מכיוון שקראתי על תופעות לוואי רבות שגרמו לירידה בראייה ומצבים שהאישונים לא חזרו לעצמם. מעדיפה לדלג על זה וללכת ישר לאופטומטריסט, האם סביר שאעשה זאת לדעתך המקצועית? ושאלה נוספת, במידה וכן עלי לגשת לרופא עיניים, האם ניתן לבצע בדיקה של עין אחת בלבד בכל פעם, בשני מפגשים נפרדים - בזמנים שונים, כדי להיות זהירים לכל מקרה, אם תהיה תגובת לוואי לטיפות חס וחלילה ? שוקלת לבקש זאת, האם זה בכלל אפשרי?

טיפות הרחבת אישונים בהן משתמשים בבדיקות עיניים שגרתיות הן טיפות בטוחות. תופעות לוואי של הרחבת אישונים זה טשטוש ראיה וסינוור שחולפים תוך 3 עד 24 שעות (תלוי בסוג הטיפות ובנטיה טבעית). אין שום סיבה להעביר ילדה שתי בדיקות כאלו ולא אחת. אין סיבה לחשוב שרופאים יסכנו את הבריאות של ילדים בבדיקה שגרתית - התועלת עולה משמעותית על חוסר הנוחות.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה