פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד.
1307 הודעות
1306 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

02/10/2022 | 16:58 | מאת: רחלי

שלום וברכה..... האם הדבקות בחיידק אלים כתוצאה מניתוח לב פתוח שגרם למוות נחשב כרשלנות רפואית? האם מותר לעשות ניתוח שכזה אם יש חשש לדלקת ריאות?אשמח לתשובה.

השאלה ממש לא במקום

29/09/2022 | 10:27 | מאת: סיוון

לפני שנים בגילאי ה 20 הייתי מרגישה דופק מהיר בפתאומיות גם בזמן מנוחה פעימות רצופות היה עובר אחרי שהייתי שוכבת אחרי כמה דקות..זה היה יכול לקרות כל כמה חודשים והיו תקופות שזה היה נעלם וחוזר שוב אחרי כמה חודשים..היום אני בת 40 וכבר קרוב לשנתיים אני מרגישה כל יום כמה פעמים ביום דופק פעימה אחת חזקה ממש לשניה שמביא לי סחרחורת בחילה הרגשה לא נעימה ופחד.. האם זה משהו מסוכן?

יש לפנות לרופא

24/09/2022 | 15:21 | מאת: מירי

שלום דוקטור ברצוני לדעת האם השתלת ilr מסוכנת ? מה הסיכונים אם כן ? האם ניתן לטוס לחול וכיצד זה משדר שאני לא בארץ האם עליי להגיע תמיד לבית החולים בו מתבצעת ההשתלה במקרה שאני לא מרגישה טוב? אם לדוגמא ההשתלה מתבצעת בתל השומר ואני נמצאת באילת או בצפת ואיני מרגישה טוב כל בית חולים יכול לטפל במקרים של הפרעות קצב ? לקרוא נתונים מהilr על מנת לאתר את סוג האירוע שהיה ? מה המקום המומלץ לדעתך לעבור את ההשתלה ? האם אצלכם בבלינסון במידה ואיני מרגישה טוב בשישי שבת ישנה קריאת נתונים על ידי טכנאי או רק מיום ראשון עד חמישי ? תודה רבה על העזרה שנה טובה

קודם כל אני מתיע לשאול את השאלות במקום בו הומלצה/בוצעה/תתבצע ההשתלה. באופן כללי: השתלת ILR זאת פעולה יחסית לא מסוכנת. סיכונים נמוכים (דימום קטן או זיהום במקום), קלים לטיפול. ברוב המקרים הניוטר מתבצע בשילוב של ניטור מרחוק ביתי וביקורים במרפאה. בכל מרכז זה מתבצע לפי נוהלים של המרכז. לא תמיד חייבים להגיע לבדיקה בעיקבות האירוע. בד"כ במעקב מתבצע במרכז מסוים. במקרים דחופים ניתן להגיע לבית חולים אחר וגם שם ניתון לבצע בדיקה.

שלום. האם לופ רקורדר מושתל יזהה כל סוג של הפרעת קצב כאשר לוחצים על השלט הנלווה אליו? אם יש לי רצף של פעימות מוקדמות שגורם לדופק לא סדיר למשך כמה שניות, האם המכשיר ידע לזהות שזהו רצף של פעימות מוקדמות?

העיקרון של ILR שהוא רושם אק"ג כל הזמן. אז כשלוחצים על הלחצן יש לו זיכרון אחורה. כך, עם היו הפרעות קצב או הולכה מס' דקות לפני ולחיצה ואחריה יהיו בתרשים אק"ג וכן אפשר לזהות אותן. זה כולל גם פעימות מוקדמות

היי, בת 35, בחודשים האחרונים הפסקתי לעשן (לא עישנתי הרבה מלכתחילה), הספורט שאני עושה הוא בעיקר לרדוף אחרי הילדים שלי :) לפני כשלושה חודשים התחלתי להרגיש את הלב כמו מתהפך, החסרת פעימות ודופק לא סדיר. הגעתי לרופאת המשפחה ששלחה אותי לאקו לב ולהולטר של 24 שעות. הגעתי לקרדיולוג עם התוצאות, לפיו אקו לב יצא תקין והולטר "כמעט תקין" ואקג לא תקין ונשלחתי לעשות אקו לב במאמץ. אקו לב במאמץ יצא תקין אך כתובה הערה- "אקג פתולוגי במנוחה". הגעתי לקרדיולוג עם תוצאות אקו לב במאמץ והוא טען שיש לי פעימות מוקדמות ושאין שום סימן למחלת לב, שאחוז מסוכן של פעימות מוקדמות הוא 20% ושאני לא שם ולכן אין סיבה לדאגה (בהולטר מצויינת פעימה אחת מוקדמת ויותר מ1000 סינוס אריתמיה אבל מספר הפעימות המוקדמות שיצא בהולטר לא הגיוני שכן זו הסיבה שהגעתי לבירור מלכתחילה וגם בזמן שהקרדיולוג האזין לי ללב הוא ציין ששמע שלוש פעימות מוקדמות בטווח של משהו כמו 20 שניות). אני מרגישה את הדופק הרבה ויש לי פעימות מוקדמות רבות- כל יום ולאורך כל היום, לפעמים אני מרגישה את זה פיזית ולפעמים רק בעת בדיקת הדופק. התחושה מתחזקת משמעותית אחרי פעילות גופנית ואחרי ארוחה כבדה. איך אוכל לוודא שהכל בסדר? האם יש בדיקות נוספות שאוכל לעשות כדי להבטיח שאין שום בעיה? והאם יש צורך? מוסיפה לזה, האם יכול להיות שמה שגורם לאקג להיות לא תקין אלו פעימות מוקדמות? סליחה על כמות השאלות פשוט שני קרדיולוגים שהייתי אצלם לא מספקים כמעט מידע ( כנראה כי מבחינתם אין אצלי שום case) אבל אני לחוצה מהמצב החדש הזה בו אני מרגישה את הלב כמעט כל הזמן כשבחלק גדול מהזמן הוא פועם בצורה לא תקינה. תודה רבה!

פעימות מוקדמות ברוב המקרים זאת הפרעות קצב לא מסוכנת. אני מניח שקרדיולוג שעבר על כל הבדיקות הגיעה למסכנה הזאת במקרה הספציפי שלך. אז לי כמובן קשה לדון. אם יש ספיקות עדיין הייתי ממליץ לפנות לקבלת דעה שניה.

תודה רבה על תגובה מהירה! רק שתי שאלות בבקשה 1. האם פעימות מרובות יכולות להפוך אקג ללא תקין? 2. האם יש בדיקות נוספות שאפשר לעשות על מנת לשלול מחלת לב מלבד אקו לב, הולטר ואקו לב במאמץ? תודה שוב.

1. לא הבנתי את השאלה. פעימות מוקדמות כן רואים באק"ג 2. צורך וסוג בדיקות בנסגרת בירור הפרעות קצב נקבע ע"י רופא בכל מקרה באופו פרטני

אם תרצי נוכל לדבר בנושא 0502244878

אשמח לדעת מה קרה בהמשך ואם שלבת תרופות שעזרו לך ואם יש לך טיפים להביא לי כי אני כבר שבועיים סובל מזה בוקר וערב ולילה

אני במעקב אצל קרדיולוג שהסביר לי בדיוק את הבעיה, ממש צייר והסביר לי מה קורה לי ולמה. עוד הוא הוסיף שזה לא מסוכן ושאין חזה שום משמעות, חלק מהאנשים חווים יותר חלק פחות, חלקם מרגישים וחלקם לא. אמר לי שאם אני רוצה להיות רגועה אפשר להגיע כל שנה וחצי לפגישה איתו למטרת מעקב עם הבדיקות הרלוונטיות. את הפעימות הלא תקינות אני פחות מרגישה או פחות שמה לב אליהן עכשיו כשאני יודעת מה זה ושזה לא מסוכן, וכשאני כן מרגישה אותן בעיקר לפני שינה כשאני שוכבת אני משתדלת להתעלם.

גם לי אותו סיפור כבר שבוע ..מעצבן ..קניתי מגנזיןם אולי יעזור ..

בן 32, מרגיש בדומה כבר שבועיים פעימות מוקדמות, מחמיר מאוד כשאני שוכב או בכלל נח. בעיקר מנסה להבין האם הלב חוזר לעצמו או שפשוט אמורים להתרגל?

21/09/2022 | 01:58 | מאת: רוני

שלום בן 47, ללא מחלות רקע. פעם בכמה זמן אני מרגיש תחושה לגמרי לא נעימה של החסרת פעימות, לפעמים זה גם לא מורגש ובמקרה אני רואה את זה במכשיר מד לח"ד שמזהה בעיות בקצב, אך לא פעם אני מזהה זאת רק בגלל ההרגשה. לאחרונה זה קורה לי כל כמה ימים, וזה מאוד מלחיץ כשזה קורה, זו לא תחושה מדומה, אלא אני מרגיש את זה וגם כשאני מודד דופק עם האצבע על העורק אני מרגיש בבירור כמה פעימות והפסקה, וכך במשך כמה דקות. זה לא מלווה בעילפון או חולשה בולטת אבל הרבה פחד ולחץ שמשהו עלול לקרות. אציין שבדיקת אקו מלפני כמה חודשים תקינה, בלוטת תריס תקינה. 1. האם זה מצב שעלול להיות מסוכן? יש סיבה ללחץ ולפחד שחלילה משהו חמור יקרה? (לפעמים כשזה קורה אני יוצא מהבית מחשש שאם חלילה יקרה משהו אז שיבחינו בזה). 2. ממה זה נובע? זה בוודאות משהו אובייקטיבי, גם מרגיש את זה מאוד, וגם במדידת דופק אני מזהה בקלות את הפסקת הפעימה, וזה חוזר על עצמו שוב ושוב כל 4-5 פעימות). 3. האם נדרש לזה בירור ו/או טיפול או שאין לזה כל משמעות ואם מטפלים זה רק בגלל ההרגשה הלא נעימה. 4. נראה לי שבדיקת הולטר לא בהכרח תזהה את זה, כי לפחות לפי התחושה זה לא משהו שקורה לי על בסיס יומי (יכול להיות שכן אבל לא תמיד אני חש בזה). אז מה כן יכול לזהות מה הבעיה? תודה רבה

שלום. כמובן בלי בדיקות לא יכולים להיות בטוחים. התחושה יכולה להיות מוסברת ע"י פעימות מוקדמות, אבל שוב, אני לא יכול לעשות אבחנה על בסיס התלונות בלבד. אם כן מדובר בפעימות מוקדמות, לרוב הן לא מסוכנות. בירור יכול לכלול גם הולטר, אך לא רק, יש עוד בדיקות שונות.

20/09/2022 | 14:41 | מאת: Sigal

אני בת 76, בסך הכל בריאה עם מעט לחץ דם יתר שמאוזן עם כדורים שנים, אשה פעלתנית אבל סובלת גם ממתח כרוני מגיל 40 מאוזנת עם כדורים גם, לא מעשנת, כולסטרול סביר לפעמים טיפטיפה גבוה, עושה הליכות, בחודשים האחרונים יש לי כאב בחזה בין פעימה לפעימה, עשיתי אקו לב בארצות הברית בשנת 2018, מומלץ לעשות שוב גם בישראל לדעתך? מה לדעתך זה אומר כאב בחזה בין פעימה לפעימה, עשיתי פעמיים אקג יצא ברוך השם בסדר, לא מעשנת, לא שותה אלכוהול כמובן, אמא שלי נפטרה מאנגינה פטקוריס בגיל 64 אבל זה כתוצאה מדלקת פרקים שלא טופלה בזמנו באיראן המדינה בה גדלה וזה פשוט עבר לה ללב כתוצאה מאי טיפול לפני 45 שנים והיא נפטרה באיראן, אני מאוד אשמח לדעה שלך דוקטור? וגם אילו בדיקות מומלץ לי לעשות ?

קשה לי מאוד לקבוע האם יש בעיה לבבית ואם כן איזו על בסיס הסיפור. ממליץ לפנית לרופא

19/09/2022 | 13:23 | מאת: Noy

היתה פעימה מוקדמת אחת חדרית לפני מאמץ כאשר התרוממתי מהמיטה להליכון ושתיים תוך כדי מאמץ , שלושתם היו בודדות ממקור חדרי הגעתי באותו יום לבדיקה במצב של לחץ נפשי עז על כדור ואבן כי הייתי גם ככה ביום חרדות מהבוקר ככה הגעתי לבדיקה יצאו שלוש בודדות, אחת לפני המאמץ על ההליכון ושתיים בודדות תוך כדי ההליכה לא היו הפרעות קצב נוספות חוץ משלוש הבודדות אקו לב דופלר עצמו יצא תקין לגמרי פעימות מוקדמות מהחדרים בזמן מאמץ אפילו בודדות מעידות על דום לב ? למה בעצם הן קורות באם אין מחלת לב ?

פעימות מוקדמות, גם ממקור חדרי - ממצא לא נדיר. כו שכבר ציינתי ברוב המקרים אלו הפשרות קצב לא מסוכנות, ללא שום קשר לדום לב ובוודאי לא "דום לב". שוב- עדיין אין לי כל המידע. אני לא מצאתי בסיפור שלך קשר בין פעימות לב ומאמץ. אפילו עם פעימות מוקדמות מופיעות במאמץ, עדיין זה רחוק מ"להצביע על דום לב". בל מקה, כמו שציינתי, בגלל הדאגה שלך אני מציע לפנות לרופא

15/09/2022 | 15:59 | מאת: יהודה

שלום אני בן 44, מאובחן מילדות בMVP. בשנים האחרונות חלה הרעה בבדיקות, ובהרגשה הכללית (תשישות). באקו האחרון: עליה שמאלית מורחבת במידה קשה, ואי ספיקה בינונית- קשה של המסתם המיטראלי. אני במעקב אצל קרדילוג, אבל עד הביקור אצלו ברצוני לשאול באופן כללי מה הנתונים הללו מלמדים לענין ניתוח החלפת מסתם או תיקון. תודה רבה מה זה אומר לגבי

מבקש לפנות לפורום המתאים

14/09/2022 | 10:07 | מאת: Noy

אני בחרדות קשות כבר יומיים, בגלל תוצאת האקו במאמץ שעשיתי ויצאו לי 3 פעימות מוקדמות ממקור חדרי VPB's , מתפרקת בפייסבוק מפחד מזה שאני הולכת למות מדום לב כי אסור שבזמן מאמץ יהיו פעימות מוקדמות מהחדרים , אשמח מאוד לדעה שלך לגבי תוצאת הבדיקה מכיוון שהתור שלי לקרדיולוג עוד חודש וחצי רק , אקו לב דופלר כולו יצא תקין פיקס חוץ מדלף טריקוספידלי מזערי, לחץ ריאתי לפי מהירות ה TR הינו 17 ממ"כ +RAP , שורש אאורטה 27 ממ, ואאורטה העולה 31 ממ, המאמץ הופסק אחרי 7 דקות בעומס 9.7 METS ללא תעוקה, ללא שינויים איסכמיים, 3 VPB'S כבודדים, ללא הפרעות קצב אחרות במאמץ בעומס בינוני והדופק תת מרבי 91% הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד חדר שמאל, ללא עדות לאיסכמיה, לאחר המאמץ לא ניתן לקבל סיגנל ברור של TR להערכת לחץ ריאתי

שלום. לא ממש הבנתי מה הקשר לפייסבוק. קשה לי ליעות על השאלה בהעדר מידע ובכל מקרה נקראה לי שיש צורך לבוא לרופא ולדון אתו. באופן כללי ברוב המקרים פעימות מוקדמות זאת הפרעת קצב לא מסוכנת ולא ברור לי מה מקור המידע שגורמת לך לחשוב שאת הולכת למות. באופן פרתני אני חושב שי לחזור לרופא שהפנה אותך לאקו במאמץ ולדון על תוצאות

09/09/2022 | 08:44 | מאת: דניאל

שאלתי שאלה על פעימות מוקדמות בזמן ריצה כאשר הלב תקין. האם זה מסוכן. בירשתי התייחסות לפחות 3 פעמים. אשמח להבהרה🙏

אשמל לענות. לא רואה את השאלה שלך. איפה ומתי פנית?

כן. עכשיו אני ראיתי. אני התייחסתי במלאות בתשובה הראשונה שלי, הסברתי שבמידה ויש ספיקו, יש לפנות לרופא לקבלת תשובה ברורה. לא ניתן במסגרת הפורום לקבל יעוץ.

01/09/2022 | 22:25 | מאת: אריה

שלום ד'ר אני בן 63 עם יתר ל ד יתר שומני דם היצירות 20 דו צדדי בקרוטיס היה רפרוף פרוזדורים לפני 8 שנים מטופל ב טריטייס 5 פעמיים ליום ליפיטור 20 טמבוקור 50 קרדילוג 1.25 אומפרדקס20 מיקרופירין 75 שנים שהייתה ההצרות קרוטיס רק בצד אחד השנה התגלתה הצרות זהה גם בעורק הנגדי אז עכשיו זה דו צדדי ולראשונה ה LDL [75] יותר גבוה מ HDL [70] רוצה להוריד את ה LDL מתחת ל70 אז הציעו לי לקחת לסרוגין ליפיטור 40\ו 20 יום ככה ויום ככה ואז התחילו צריבות וחולשה בשרירי הרגליים באופן קשה אז חזרתי לקחת את ה 20 אני יודע שמציעים להוסיף אזטרול להורדת ה LDL אני קראתי בשני כתבות שונות של קרדיולוגים בארץ אחד הוא פרופ' מבילינסון והשני פרופ' משיבא הם כתבו שם שנעשו מחקרים שגילו כי אזטרול עשוי להעלות את עובי הרובד הטרשתי היות ויש לי כבר טרשת פעילה אני מאוד חושש להוסיף את האזטרול הזה מה ידוע לך בעיניין ההשפעה של אזטרול על עובי הרובד? מדוע הרובד גדל עם מתן האזטרול כתוספת לסטטין? ואם כך איך להוריד את ה LDL ללא תוספת אזטרול? תודה

זה פורום של הפרעות קצב לב

29/08/2022 | 09:03 | מאת: דנה

בת 74, מטופלת ב קרדילוק להסדרת קצב לב, דופק ירד בין 45-50. האם תקין? האם אפשר להמשיך בטיפול ב קרדילוק? תודה תודה

לא יכול לענות. צריך לקחת בחשבון כל הסיפור, מחלות רקע, סיבות לטיפול, ממצאים בבדיקות. יש לשאול את רופא המטפל

28/08/2022 | 19:33 | מאת: ציקי

שלום רב האם קוצב לב שתוכנת לדופק 70 עד 120 פעימות יכול להראות דופק גבוה או נמוך במדידה במכשירים אחרים? תודה

כן. מדידות במכשירים (כגון מד לחץ דם אוטומטי, שעון דופק וכו') לא מדויקות, לכן יכול להראות דםפק פחות מהמתוכנת. קצב צעל המתוכנת יכול להיות בלי קשר למדידות- קוצב לא מונע קצב גבוה

27/08/2022 | 22:32 | מאת: Linoy

האם בהכרח מי שנפטר מדום לב גם הילד שלו ימות מדום לב ? זה משהו 80%-90% בדרך כלל? אשמח מאוד לדעתך 🙏🙏 מאוד מענין אותי לדעת האם זה משהו תורשתי ברמה הכי גבוהה אפילו אם שומרחם על אורח חיים בריא

ממש לא. אתחיל בזה שאסביר ש"דום לב" זה מוסג אומנם ידוע, אך הוא לא מקצועי. יש הרבה מצבים שונים שיכולים להיכנס לקבוצה של "דום לב". אז ברור, שמצבים השונים - הם שונים גם מבחינת התורשה. לא כולם תורשתיים, מאלה שכן תורשתיים התורשה שונה מאוד, ולרוב הסיכונים לקרובים של בן אדם עם היסטוריה של דום לב לא מגיעים אפילו קרוב ל-80%.

למה בזמן המחזור או לפניו יש לעיתים הפרעות קצב של פעימות מוקדמות ? והאם לנוכח אקו לב במאמץ שיצא תקין זה לא מסכן חיים לדום לב חלילה? 🙏🙏

אני בת 31, וגילו אצלי לפני 3 שנים (במדינה אחרת בה הייתי סטודנטית) הפרעת קצב - C.R.B.B.B. בבדיקה בארץ לפני כן אקו לב הראה "אי-ספיקה טריוויאלית" - 1. האם מדובר באותו דבר? 2. אני מתכננת לקחת בעוד כחצי שנה גלולות למניעת היריון למשך כ-4 חודשים כדי לדחות את המחזור לרגל חתונה. האם מתאפשר בהתחשב במצב שלי? תודה.

שלום. 1. אם זה כל מה שנמצא - אין לך הפרעות קצב 2. CRBBB זה Complete right bundle branch block. זאת לא הפרעת קצב. זה ממצא באק"ג המצביע על הפרעה קלה בהולכה חשמלית בלב. ממצא ברוב בובם של המקרים - חסרה משמעות קלינית. 3. ממצא באקו - גם חסרה משמעות. אם לסכם- אם זה כל מה שנמצא - אין לך בעיות לב, את בריאה. אז כל טיפול למניעת הריון אצלך לא שונה מכל אשה בריאה אחרת.

תודה רבה על המענה! היה כתוב שזה סינוס אריתמיה C.R.B.B.B. יש לי כאב שרירים לפעמים, בעיקר בצד שמאל של הגוף (חזה עליון - יותר מעל החזה עצמו לכיוון הכתף, לא לחצים, רק התכווצויות), בזרוע, ולפעמים זרמים באצבעות. אני בתהליכים לבדוק אם מדובר בכאבים נוירופתיים (הם נמשכים כבר 5 שנים) וחשבתי שאולי יש לזה השפעה על מצב הלב. אבל חוץ מהממצאים האלה באקו ובא.ק.ג לא נמצא שום דבר אחר.

1. Sinus arrhythmia לא קשורה ל-RBBB וזה מצב תקין. 2. תלונות לפי התיאור לא קשורות ללב

19/08/2022 | 12:47 | מאת: א

שלום רב. אני סובלת מהפרעות בקצב הלב שעד כה התקשיתי לתעד ברוב המקרים. מה שאני מרגישה זו פעימה מאוד מאוד חזקה שמרגישה לחלוטין "לא נורמלית", כאילו ממעמקי הלב, ואיטית, שמשתהה ל2-4 שניות בערך עד ש"משתחררת". בהתחלה חשבתי שאלו פעימות מוקדמות, אבל מקריאה של חוויות של אנשים עם פעימות מוקדמות זה לא בדיוק מה שהם מתארים. הם יותר מתארים רק הפסקת דופק בלי הפעימה המאוד חזקה הזו שלאחריה יש הפסקה. האם מנסיונך, מה שאני מתארת, אותה פעימה חריפה ולא תקינה ואיטית, נשמע כמו פעימה מוקדמת? אולי פעימה מוקדמת מסוג מסוים? תודה רבה על כל מענה

התלונה יכולה להתאים לפעימה מוקדמת. ללא תיעוד קשה ל'בוע

14/08/2022 | 19:59 | מאת: איציק

בסיכום התוצאה אני מקבל hrv 11 מה זה אומר כאשר התחום הוא מ0-100

HRV זה קצב חדרי מהיר

12/08/2022 | 18:11 | מאת: Linoy

היי שבת שלום🙏 מה זה אומר בעברית Sinus rhythm with frequent supraventricular premature complexes ?

Sinus rhythm זה קצב סינוס- קצב לב נורמלי, יוצא מ"סינוס"- הקוצב הטבעי שלנו. Frequent suptaventricular premeture complexe - אלה פעימות מוקדמות עליתיות שכיחות. פעימות האלה הן ממקור שנמצא בעליות הלב. הם "במקום" או "בנוסף" לקוצב הנורמלי שלנו מייצרים קצב. זאת הפרעות קצב. לא קשה ברוב המקרים

11/08/2022 | 23:04 | מאת: יוני

שלום, בבדיקת שינה נמצא ברישום קצב הלב פעימות פרוזדוריות מוקדמות מפוזרות. לעיתים כאשר אינני יושן מספיק (כחמש שעות או פחות) אני מרגיש לאורך היום חוסר פעימות ואז שיעול ומספר פעימות מוגבר (דופק לא סדיר) כאשר אני מקפיד לישון ואינני חולה אז אין לי חולשה ודופק בסדר. שאני חולה ואני צריך לקום להתרוקן אני לא מספיק להתרוקן בגלל הדופק החזק. בגלל היסטוריה משפחתית וכו' עברתי בירור (הולטר 24 שעות) ביום הבדיקה ישנתי כמעט רגיל וכמעט שלא הרגשתי את בעיה עם הדופק. האם עלי היה לעשות את הבדיקה בזמן "הבעיה" שינה מעוטה או אין צורך הבדיקה תקינה. לדברי רופא המשפחה רק אם והבדיקות לא תקינות יש מקום להתעייץ עם קרדיולוג ולדבריו הכל תקין. בקופה חייב הפנייה לקרדיולוג. אני אב לילדים קטנים ואני לא רוצה להזניח. Normal Beat Total : 91975 APB'S : 20 ATRIAL TACHYCARDIA : 0 חדר שמאל: בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין. תפקוד דיאסטולי תקין של חדר שמאל. חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. אאורטה: שורש אאורטה בגודל תקין. האורטה העולה מורחבת במידה קלה. עליה שמאלית: מורחבת במידה קלה. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. אי ספיקה מיטרלית טריוויאלית. מסתם אאורטלי: עיבוי קל של עלי המסתם. מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. אי ספיקה טריקוספידלית קלה. לחץ דם ריאתי תקין. Great Vessels: IVC: הוריד הנבוב התחתון (IVC (ברוחב תקין ועובר תמט נשימתי מלא . תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. בעיות רפואיות וספות: עודף משקל, עבר יתוחים בעמוד השדרה. תוצאות הבדיקה: ערך רישום במעבדה במשך 15:06 שעות שיה. שמעה חירה בעוצמה חזקה עד 60 דציבל (ממרחק מטר). כמו כן רשמו 292 הפסקות שימה חסימתיות בות 40-10 שיות, בצפיפות של 47 לשעה (לעומת 24 לשעה ב-2010 .(הן גרמו ליקיצות ותועות גוף וקטעו את מהלכה התקין של %97 עד השיה. בסיומן רשמו ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מ %73. ברישום ה-EEG פעילות רקע סימטרית וסדירה (בהתאם לשלבי השיה השוים) ללא הפרעה פרוקסיסמלית משום סוג. ברישום קצב הלב פעימות פרוזדוריות מוקדמות מפוזרות. סיכום/המלצות: תגלתה תסמות דום שימה בשיה מן הסוג החסימתי בדרגה קשה. 2010 .הרישום רע מקודמו ב- מומלצת הפחתה במשקל בפיקוח רפואי. סיבת ההפניה: אסטמה. בירור. ממצאים: בלוטת התריס אינה מוגדלת. מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. הריאות מראות אוורור וציור ווסקולרי תקינים פרט למוקד זעיר ב- RML בסמוך לסדק בין אונתי הקטן מוקד נוסף תת-פלאורלי .RUL, RML -ב שני מוקדים בבסיס הריאה משמאל. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות. כבד, טחול, לבלב והכליות אשר נכללו לסריקה ללא ממצא פוקאלי גס. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בע"ש.

מציע לפנות ליעוץ מסודר. שלחת לי ממש גיליון מלא.מזכיר- זאת לא מרפאה יועצץ. זה פורום לשאלות כלליות קשורות להפרעות קצב

10/08/2022 | 23:47 | מאת: דנה

שלום ד"ר. אני בת 36 והתחלתי טיפול בקרדילוק 5 מ"ג לפני כ3 שנים בעקבות לחץ דם גבוה ודופק מהיר (שניגרמו לי בגלל אמצעי מניעה הורמונליים שהופסקו מאז). אקו לב ובדיקות נוספות- תקינות. שני קרדיולוגים שהייתי אצלם הציעו להמשיך עם התרופה בגלל שסבלתי ממשקל יתר. "גם אם לא יועיל - בטוח לא יזיק". מאז ירדתי מעל ל-20 קילו, אני משלבת פעילות גופנית סדירה ומקפידה על תזונה. אני מאוד מאוד מאוד רוצה להפסיק עם הכדור הזה אבל לא מוצאת רופא שיתמוך בי בנושא. מה דעתך?

שינוי טיפול צריך להתבצע בהתייעצות עם רופא. באופן כללי רוב הסיכויים אפשר יהיה להפסיק. אך לא יכול לתת המלצה כזאת בפורום.

שלום רב, הייתי רוצה לדעת האם יכולה להיות השפעה כלשהי לטיפול בהזעת יתר על קצב הלב: לאחרונה בדקתי את האפשרות לטיפול בהזעת כפות הידיים והרגליים עבור ביתי בת 14 במכשיר Tap Water Iontophoresis המטפל בבעיה באמצעות זרמים חשמליים. מניחים את שתי הידיים באמבט מים והזרם החשמלי עובר במעגל סגור בפלג הגוף העליון ובכך מייבש את הזעה בכפות הידיים. אותו דבר אפשר לבצע בכפות הרגליים ואפשר אף לבצע את הטיפול במקביל בידיים וברגליים. החברה טוענת כי לטיפול זה יש תוצאות מאוד טובות במניעת זעה ואין תופעות לוואי. למרות זאת אני חוששת ותוהה האם יכול להשפיע לרעה על אלקטרופיזיולוגיה של הלב? ניסיתי לחפש מאמרים בנושא אך לא מצאתי כאלה. יש לציין שלא ניתן להשתמש במכשיר אם יש קוצב לב אבל אם אין קוצב, האם ייתכן נזק כלשהו? תודה רבה

נא לשאול את משווק המכשיר

10/08/2022 | 14:39 | מאת: מורן

שלום רב דוקטור ותודה מראש על המענה אני ממש אשמח לעזרתך בשאלתי. לצערי הרב אחותי הגדולה נפטרה לפניי חודש היתה חולה אנקולוגית נפטרה מתסחיף ריאה. כמובן שאני בתקופה לחוצה והחרדות גברו יותר בת 37 בריאה בדרך כלל. סובלת מחרדות מטופלת 4 שנים בלוסטרל 100 מג עקב החרדות עברתי בדיקות של הלב הולטר,אקג במאמץ,אקו לב סיטי חזה צילום חזה בדיקות דם א.ק.ג כל שבועיים ברוך השם הכל תקין אולי 15 שנה יש לי את התופעה של פעימות מוקדמות תפסו אותה בהולטר זה ממקור על חדרי הייתי אצל קרדיולוג אמר שהכל תקין. פעם הן מופיעות במנוחה פעם במאמץ פעם בזמן נשימה עמוקה פעם אחריי ארוחה יש פעמים שיש אחד אחריי השני לדקה בערך יש פעמיפ נעלם לחודשיים שלוש בקיצור אין לזה דפוס אחיד. שלשום בזמן נסיעה ואחריי ארוחה לקחתי נשימה עמוקה הרגשתי פעימה ואש נלחצתי ושוב נשימה עמוקה ושוב פעימה ונלחצתי נורא ומאז אני יומיים בחרדות כאילו זה חדש לי ולא מכירה את התופעה לחוצה מה ומזנמנת עוד כאלה וזה לופ מלחיץ ביותר. האם יש סיבה לדאוג מהן? יש מצב שהמצב הנפשי משפיע על זה יותר? איך אני נרגעת דוקטור? שבר כלי....

1. נראה לפי הסיפור שאין סכנה מבחינה לבבית לנוכח בדיקות תקינות. פעימות מוקדמות, אף אם קיימות- זאת לא הפרעת קצב מסוכנת. 2. כן מצב נפשי יכול לגרום לדפיקות לב 3. איך את נרגעת? ברור שבפורום אין לי איך להרגיע

09/08/2022 | 07:39 | מאת: אן

ד״ר שלום רב, אני בת 25, בריאה, לא בכושר בכלל. קרה לי מספר פעמים לאחרונה, שפתאם אני מרגישה שהדופק שלי מהיר, כשאני מודדת זה מראה לי לפעמים 90-100, במנוחה הכי נמוך היה 86… לפעמים אני מרגישה שהדופק מאןד מהיר ובמדידה יוצא 96 לדוגמא… בנוסף לכך, יש ימים שאחרי הליכנ קצרה אני עולה הביתה ומרגישה כאילו עשיתי ריצה. נשלחתי לבדיקת ארגומטריה שיצאה תקינה, אבל כבר לפני המאמץ הדופק שלי עמד על 134 ( הרופא אמר שכניראה זה בגלל שהייתי לחוצה). בדיקות דם תקינות, אקג תקין ( היה רשום באקג סינוס טכיקרדיה, אבל 86 פעימות לדקה, כך שלא ברור כל כך…) אשמח לדעת האם יש צורך בעוד בדיקות או שהמצב תקין לאור העובדה שאני לא בכושר? תודה מראש

יותר מבדיקות יש צורך בתחילת פעילות גופנית הדרגתית. המצב יכול להתאים לקצב תקין מועץ. כושר גופני מאוד יכול לעזור

06/08/2022 | 16:36 | מאת: נוי

אני בת 43, בריאה בדרך כלל, השאלה שלי היא במידה וכל בדיקות הלב תקינות לגמרי, אבל יש לי תופעות של טרום גיל מעבר שמשפיעות לי על הלב בהקשר של פעימות מוקדמות מרובות ברצף, מאחר שהבדירות לב אקו במאמץ אקג (עם שינויי st בלתי ספציפיים מינימליים - יש לי את זה כרוני המון זמן), הולטר תקינים למעט אריתמיה מעט ופעימות מוקדמות, זה לא יכול לפגוע בי במידה והדפיקות לב כתוצאה מתופעות טרום גיל מעבר? לצערי חוסמי בטא אינני יכולה ליטול מכיוון שאני מאז שזוכרת את עצמי יש לי תמיד לחצי דם נמוכים מאוד המון שנים עם דפקים 55-65 כבר שנים, אשמח מאוד לדעתך

אני לא יכול לענות. צריך לקחת בחשבון סוג, כמות הפרעות קצב. במידת הצורך יכול לעלות צורך בבדיקות נוספות.

05/08/2022 | 20:07 | מאת: דניאל

דר גרגורי שלום, בת 45, בריאה. בעשור האחרון גיליתי שיש לי פעימות מוקדמות גם בעליות וגם בחדרים. עשיתי לאורך השנים לא מעט בדיקות של אקו במאמץ והולטרים. ההולטרים הראו פעימות מוקדמות מהסוגים שרשמתי מעלה, בכמויות בודדות. לפני שלושה חודשים שוב ביצעתי אקו במאמץ שהיה תקין. ניראו פעימות מוקדמות בודדות חרדיות שנעלמו עם המאמץ. יחד עם זאת, אני כן יכולה להרגיש במהלך ריצה, גם אחרי 10 דק או לקראת סוף האימון ( אחרי 3 קמ) פעימה בודדות בחזה. השאלה האם יש לפעימות בודדות במהלך האימון ולא רק בתחילתו זו בעיה או שזה גם בסדר? האם כדאי לי לרכוש לופריקורדר במהלך תקופה של חודש ולבחון זאת? או להתקדם קדימה ולהתעלם כאשר מדובר באמת בפעימות בודדות? אשמח להתייחסותך, תודה רבה🙏

יש חשיבות מסוימת לתנאים בהם מופיעות פעימות מוקדמות. יש גם חשיבות מה הפעימות- עליתיות או חדריות. סביר להניח אין לך בעיה להתאמן לאור בדיקות חוזרות תקינות. בכל מקרה במידה ונשאר ספק- יש לבדוק עם רופאים ביעוץ מסודר.

07/08/2022 | 15:47 | מאת: דניאל

כלומר במידה ובדיקות קודמות תקינות, התופעה של פעימות מוקדמות בודדות במהלך ריצה, לא מסוכנות ולהמשיך כרגיל? החשש שלי זה מדום לב.

11/08/2022 | 20:42 | מאת: דניאל

אשמח להתייחסות לגבי השאלה השנייה ששאלתי 🙏

01/09/2022 | 16:35 | מאת: דניאל

אשמי להתייחסות 🙏

05/08/2022 | 10:40 | מאת: אניה

שלום דוקטור ! בת 45 עברתי אבלציה לפני 15 שנה עקב svt. בסיכום רשום מנגנון avnrt מוצלחת השאלה. 1. האם svt יכול לחזור למרות שאבלציה הוגדרה כמוצלחת? 2. האם זה שהיה לי svt מצביע על כך שיש לי wpw? . קראתי קצת על זה והיבנתי שsvt קשור לwpw וזה יכול להיות מסוכן אף רופא וגם קרדיאולוג לא אמרו לי כלום אשמח אם תרא גם את א.ק.ג אבל אני לא רואה שיש פה אפשרות לצרף קובץ אשמח לתשובתך תודה

1. סיכוי ש-SVT מסוג AVNRT אחרי אבלציה מוצלחת חוזר- לא עולה מעל 2%. אם במשך 15 שנה אחרי האבלציה לא חזר- הסיכוי הבה יותר נמוך מזה. 2. WPW זה תסמונת מסוימת.בו קיים מסלול מסוים חשמלי בלב.כן חלק מאנשים עם WPW מפתחים SVT. אבל זה סוג אחר של הפרעות קצב, לא AVNRT. בכל מקרה מוזר לי שלא קיבלת מענה, אפ שאלת שאלות ספציפיות האלו.

07/08/2022 | 17:56 | מאת: אניה

תודה על תשובתך.. הכוונה שרופא לא אמר לי שיש לע wpw..

31/07/2022 | 03:29 | מאת: שני

שלום, עשיתי הולטר לב למשך 24 שעות להלן התוצאות אשמח למענה לגביהם אם הכל ניראה תקין.. תודה , קצב בסיסי - סינוס קצב לב מינימלי 48 קצב לב מקסימלי 120 ממוצע 77 הפרעות קצב חדריות - S'PVC – 380 בפזור שוה הפרעות קצב על- חדריות - S'PAC- לא הפרעות הולכה - לא שינויי ST - לא הערות: לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה.

מה השאלה???

31/07/2022 | 17:14 | מאת: NOT_FOUND

השאלה היא , שלחתי את התוצאות של ההולטר לב לראות אם הכל בסדר קצב בסיסי - סינוס קצב לב מינימלי 48 קצב לב מקסימלי 120 ממוצע 77 הפרעות קצב חדריות - S'PVC – 380 בפזור שוה הפרעות קצב על- חדריות - S'PAC- לא הפרעות הולכה - לא שינויי ST - לא הערות: לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה.

כמו שצוין בפתיחה זה פורום לשאלות כלליות ולא מרפאה לקבלת יעוץ. בבדיקה ישנן הפרעות קצב. משמעות שלהם היא שונה ממקרה למקרה. יש מקום ליעוץ של רופא שהפנה לבדיקה

28/07/2022 | 15:32 | מאת: Lin

שלום וברכה האם יש קשר בין פעימות מוקדמות או אריתמיה לבין תת משקל לדעתך ?

לא חושב שיש קשר לתת-משקל בפני עצמו, אך תלוי בחומרה. תת משקל קשה יכול כבר להשפיע הל רמת ההורמונים, שיווי משקל של אלקטרוליטים, וויטמינים. ואז יתכן אולי קשר להפרעות קצב

26/07/2022 | 17:24 | מאת: מאי

שלום, אני בת 38, בהריון מתקדם ושוקלת להשתמש במכשיר Tens בעת הלידה. אני בריאה בד"כ וגם מהלך ההריון היה תקין עד כה. לפני כמה שנים רופאת נשים ציינה בפני שיש לי רשרוש קל בלב, בדיקת אקו לב יצאה תקינה. יש לציין שפעם בכמה חודשים אני מרגישה לעיתים פלפיטציות, אך לא יודעת אם לקשר זאת למתח נפשי או לא. האם במצב כזה אני יכולה להשתמש ב Tens? תודה.

זה פורום להפרעות קצב לב. לפי תאור לב בריא. אני לא מכיר מכשיר TENS

25/07/2022 | 14:52 | מאת: איתן

יותר בולט ובהרמת יד שמאל מרגיש יתכן ?

יש להיבדק ע"י רופאים העוקבים אחריך

אחרי מבחן לב ריאה היא נראה שיש קוצר נשימה ניכר וגם ירידה בתפוקת הלב, בהולטר לב 22 שעות קצב סינוס דופק מינימלי-62 ממוצע-95 מקסימלי-182 הפרעות קצב חדריות-8 זוגי-1 הפרעות קצב על חדריות-14 האם יש קשר בין התוצאה לקוצר נשימה

לא ברורה לי שאלה. בהולטר לפי התיאור דופק עולה לקצבים גבוהים.ץ המשמעות לא ניתן לקבוע כאן. ממליץ התייצות עם רופא

21/07/2022 | 10:24 | מאת: יוסף

בן 25 בן אדם בריא שמתי לב שאני מתעורר באמצע הלילה אחרי כמה שעות שינה לשירותים, מייד כשאני נעמד , הדופק שלי מזנק ממש . ברמה שאני ממש מרגיש את הלב פועם במהירות בחוזקה, באיזור ה150-160 פעימות אפילו מייד שאני חוזר לשכב הוא מתייצב שוב על 60 זה לא קורה לי במהלך היום בכלל אף פעם, רק שאני קם באמצע הלילה וזה התחושה היחידה שלי דפיקות הולמות מהירות זה עשוי להעיד על מחלת לב? כדאי לרדת לשורש העניין?

קרוב לוודאי זה לא סימן לבעיה לבבית משמעותית. בכל מקרה הייתי ממליץ לעבור בדיקות בסיסיות כגון אק"ג, הולטר אק"ג

19/07/2022 | 21:42 | מאת: אריה

שלום לרופא אני בן 63 מטופל ב טריטייס5 פעמיים ליום עקב י. ל. ד. ליפיטור 20 מיקרופירין75 קרדילוק 1.25 אומפרדקס20 MVP לפני מספר שנים היה אירוע בודד של ריפרוף פרוזדורים יתכן על רקע אשלגן 3.2 שהיה אז יש לי נטיה מסוימת לקבל דיי מהר היפונטרמיה כבר קרה לי מספר פעמים ב11 השנים האחרונות מאז אובחנה היצרות 20% בקרוטיס צד אחד הייתה כך נראה יציבות ,בטרשת, ותמיד רמת ה LDL הייתה נמוכה מרמת ה HDL בכ 10 יחידות הבדל. השנה, התגלתה היצרות נוספת בקרוטיס של 20% גם בעורק הנגדי, במקביל, בבדיקת דם מסתבר שה LDL [75]לראשונה עבר את רמת ה[HDL]70 הסוכר בדם אצלי 105 והמוגלובין A1C הוא 6 עם ההורים היה סיפור של ארועים מוחיים ואוטם כלילי בגיל מבוגר של אבא 86 ואצל אמא בגיל 68 אני שואל שאלה פשוטה,לאור כל גורמי הסיכון האלה, עם אילו ערכי כולסטרול רצוי שאהיה? במיוחד בדגש על LDL מהי הרמה הרצויה עבורי? וכל כמה זמן רצוי שאבדוק את רמת השומנים האלה? וכן,האםעליי לגשת לקרדיולוג ,נאמר, להתיעצות או מעקב? בתודה מראש

השאלה בפורום הלא נכון

19/07/2022 | 20:21 | מאת: גלית

לאחרונה קרה לי שלקחתי מולטי ויטמין נשים שפתאום הרגשתי שקצב דופק הלב שלי לא סדיר, זה הגיוני? ואם כן זה כנראה מעודף של ויטמין מסוים?

בהעדר מידע על כדורים שלקחת לא יכול לראות קשר בין הדברים. באופן כללי אין אף וויטמין שהוכיח את יעילותו.

19/07/2022 | 15:43 | מאת: חיים

אני בן 17 והרופא שמע רישרושים בלב ושלח אותי לעשות אק"ג ויצא תקין האם אני צריך לעשות גם אקו לב או שאם אק"ג יצא תקין אז גם האקו יצא כנראה תקין

כן לבצע אקו

הלן! בת 30, בריאה בדרך כלל ולא מעשנת. סובלת כבר משהו כמו שנתיים מפעימות לב חזקות (תחושה של כמו היפוך של הלב, רפרוף שלו בחזה וכדומה) שמופיעות לסירוגין. בהתחלה קשרתי אותן לקרבה לוסת, אבל לאחרונה מבינה שאין להן דפוס עקבי, והן יכולות להופיע למספר ימים ולהעלם למספר ימים באקראי. כשהן התחילו ביצעתי הולטר 24 שעות ואקו לב, שיצאו תקינים. טיפלתי בחרדה שהייתי בה בזמנו בהצלחה יתרה, ועם זאת התופעות ממשיכות ללוות אותי בשיכחות משתנה עד היום. אני בעיקר עשויה להרגיש אותם, בצורה חזקה ועל גבול הכואבת, כשאני אוכלת ארוחה דשנה, במצב של שכיבה, ולקראת וסת. בתקופות בהן הלב שלי מרגיש "רגיש" לפעימות, הן יופיעו לי גם במאמץ קליל כמו הליכה. אלו יכולים להיות ימים מייסרים. לפני כחודשיים ביצעתי אקו לב (אולטרסאונד) ובדיקת א.ק.ג במאמץ. נמסר לי שהן תקינות, אבל כן ראיתי בהערות שצויין שיש לי VPBs בכמות שלהבנתי היא קטנה. השאלה שלי, האם נדרש המשך בירור, אולי שיוכל ללכוד את התופעה באקראיות שלה? האם יכול להיות תופעה בעוצמה כה חזקה, שהיא לא מסוכנת? האם יש דרך לחיות עם הדבר הזה, והאם זה מנבא בעיות עתידיות? תודה!

1. מציע לבדוק נושא של פעימות מוקדמות בפורום 2. ברוב המקרים פעימות מוקדמות זאת הפרעת קצב לא מסוכית ובהרבה מקרים לא דורשת טיפול 3. בכל ספק מציע לפנות להתיעתות עם מומחה

15/07/2022 | 03:08 | מאת: מישהי

על מה יכול להעיד? האזנתי לעצמי עם סטטוסקופ וגם בדקתי עם מד לחץ דם שמגלה הפרעות קצב ואכן מעמידה לכריעה (בהשוואה עם בן אדם בריא באותו ניסוי) הופיע סמל של הפרעת קצב. משפיע עלי ומגביר את ההפרעות: קפאין, סטרס, מועקה. בימים שמכילים אותם יש יותר. אקו לב יצא תקין. משכיבה לעמידה או כל דבר אחר אין שינוי, רק מעמידה לכריעה יש החסרה. בכל פעם שעושה זאת. תודה

הממצאים המתוארים יכוליםלהצביע על הפרעות קצב. מצד שיני הממצאים בבדיקה עצמית ובדיקה ע"י מכשיר למדידת ל"ד הן לא מדויקים. אם קיים ספק, ממליץ לפנות לרופא.

20/07/2022 | 23:05 | מאת: מישהי

שכחתי לציין שעשיתי שתי בדיקות הולטר להלן תוצאות: בדיקה אחת: VPBs: 2 COUPLETS:1 טכיקרדיה חדרית (VT): 1 . שלוש פעימות בדיקה שניה: ABPS: 5 VPBS: 1 dropped beats: 5 האם השילוב שלהם עם מבחן כריעה שמעיד על בעיה במערכת העצבים (לפי מה שקראתי במאמר רפואי) מייתר או מצריך בדיקות אקו מאמץ וטילט? האם MRI לב מתאים לגילוי הבעיה במקרה הזה? אילו עוד בדיקות לא פולשניות ניתן לבצע? תודה על המענה. לא מובן מאליו.

בן 24 בריא ללא מחלות רקע ואף ספורטאי שמתי לב שלאחר ארוחות כבדות וגדולות הדופק מנוחה שלי מורגש לי יותר, במדידה בשכיבה מנוחה מוחלטת 85-95 במקום 60 רגיל האם זה משהו לדאגה? ייתכן מעיד על בעיה בלב? בדרך כלל קורה בעיקר אחרי ארוחות גדולות שרוויות סוכר או פחמימות

לא מעיד על בעית לב.

10/07/2022 | 19:44 | מאת: אבי

בן 76 עם היסטוריה לבבית. לפני אבלציה דופק מנוחה 90. 10 ימים אחרי דופק 50. כמה זמן אחרי אבלציה קצב הלב מתייצב? תודה

קשה לי לענות. לא ברור לי מה המחלות, מה היו הפרעות קצב, מה היתה האלבלציה ומה הקצב עכישו

09/07/2022 | 08:36 | מאת: לב

שלום דוקטור אני בן 23 מרגיש לפעמים שהלב שלי עוצר או נותן פעימה כפול אפילו משולש או נותן פעימה אחת חזק מאוד מרעיד כול הגוף זה אירוע שקורה אחת לכמה ימים/שבןעות לא כול יום עשיתי אקג,אקו לב,מאמץ- תקין 100% הולטר 48 - כ10 פעימות ממקור חדרי ימני חוץ מזה תקין שאלות שלי האם זה נחשב מחלת לב? אני בסיכון לדום לב? עליי להגביל את עצמי במשהו? זה נפוץ? אציין גם שזה מאוד מפחיד שזה קורה, פעם אפילו התפניתי לבית חולים מרוב שזה היה חזק הפעימה הבודדת שפתאום דפקה חזק חשבתי שאני מקבל דום לב אבל לא קרה לי כלום

09/07/2022 | 08:43 | מאת: המשך

הודגמה פעימה חדרית מוקדמת בודדת ממקור ימני עליון עם COUPLING INTERVAL ארוך 499מילישניו זה מה שרשום בהולטר 10 פעימות כאלה סהכ ב48 שעות חוץ מזה השאר תקין

מה השאלה?

עונה לפי סדק שאלות 1. לא 2. לא 3. יש לבדוק עם רופא מטפל ו/או קרדיולוג 4. פעימות מוקדמות זאת הפרעת קצב די שכיחה. מציע לעבור על שאלות בנושא בפורום הזה. ברוב המקרים ממצא שפיר, לא מסוכן

שלום דוקטור קיבלתי הפניה לאקו לב בהאזנה אוושה סיסטולית ב rsb 1-2/6 ותבנית icrbbb באקג בבדיקת האקו - במדידות הכל בטווח Ef65 קצב סינוס סדיר icrbb Ewave 100 Awave 70 Max erotic velocity 125 ברצוני לשאול האם זה תקין ומה פשר ה icrbbb הזה תודה מראש דויד

ICRBBB פירוש incomplete right bundle branch block - הפרעת עולכה קלה. ברוב רובם מהמקרים ממצא לא משמעותי באק"ג. כל מקרה לגופו, לכן מציע לדבר עם רופא משפחה.

07/07/2022 | 00:05 | מאת: שאלות לגבי לב

שלום לך דוקטור בן 24 בריא , לפני שנה עברתי אקו לב, אקג, מאמץ- הכול תקין חוץ מ10 פעימות מוקדמות בודדות (זה הסיבה שעברתי) בכול אופן חליתי בקורונה 3 ימים של חום , כאבים, חולשה , שיעול ללא בעיות או קושי בנשימה . עבר אחרי 3 ימים, ואחרי 7 ימים כבר 0 תסמינים ואפילו חזר חוש הטעם והריח כעת אני כ- 14 יום אחרי המחלה ללא חום, כאבים או שיעול. כן מעט עייפות ! האם אני יכול להיות בטוח שלא חליתי בדלקת שריר הלב במידה ואני מרגיש טוב ? האם בדלקת כזו יש תסמינים שלא ניתן לפספס? האם זה משהו שהוא נפוץ דלקת כזו או נדיר מאוד? ובנוסף אם אני מרגיש כעת 14 יום אחרי שיכול לחזור למכון הכושר האם זה מותר?

אני לא מבין, למה לחשוד בדלקת בלב? מה הסיבה? עשרות אלפי אנשים חולים בקוביד, דלקת בלב כסיבוך של המחלה - תופעה מאוד נדירה.

06/07/2022 | 20:40 | מאת: אבי

שלום מכשיר נישא שבדק הפרעות קצב מצא 4 הפרעות SVT ב10 ימים כל אחת כ3 שניות , יש מה לעשות ? האם יש מצב שמוביל לפרפור עליות ?

לא ניתן לענות על בסיס מידע כ"כ מקוצר. צריך לקחת בחשבון תלונות, סיבת ביצוע הבדיקה, לראות תוצאות של הבדיקה (לא רק סיכום קצר) וכו' וכו'. מציע לפנות לרופא

04/07/2022 | 20:53 | מאת: אבי

שואל עבוא אבי, בן 76 אחרי אבלציה שבוצעה ב 29.6.22 - מרגיש עייפות מאוד גדולה. האם טיבעי ? באופן כללי מתי אמורים להרגיש את התוצאה הסופית לאחר אבלציה. תודה

אין לי צידע על מחלות, סיבת האבלציה וסוג האבלציה. לא יכול לענות על השאלה. בכל מקרה, במידה ואתה מרגיש החמרה אחי אבלציה, יש לפנות לרופא שביצע אותה בהקדם

04/07/2022 | 19:21 | מאת: אפי

עברתי אבלציה בעקבות svt,הפרעות הקצב עברו מאז יש לי דקירות בחזה שמאל,האם זה מוכר?

יש לפנות לרופא

בוקר טוב דוקטור לפני כשבוע חליתי בקורונה ברקע הפרעות קצב atrial , היה מספר פעמים חשד לפרפור לא משמעי מטופלת בקרדילוק ואספירין בלבד מועמדת להשתלת ilr הבוקר הרגשתי סחרחורת , פלטיפציות דופק לא סדיר בשעון סמסונג מדדתי אקג והשעון התריע על פרפור עליות הדופק חזר להיות 80 האם מסוכן ? יש לציין שבפעם הראשונה אני מקבלת תוצאה כזו שהדופק עולה בדרך כלל מופיע לי קצב סינוס תודה רבה

רגישות וספציפיות של אבחנה ע"י שעון חכם היא מוגבלת. לגבי סיכון בפרפור פרוזדורים- זאת הפרעת קצב לא קשה, אך לתווך אורך כן יכולה לגרום לסיבוכים

01/07/2022 | 15:18 | מאת: נטע

בת 42 מטופלת מזה שנה בקרדילוק 1.25 פעם ביום בשל הפרעות קצב, בהולטר תיעוד של long rp טכיקרדיה עד 150 עם מאפיינים של at. דופק סביר בדרכ בין 50-65, הבעיה שלחץ הדם נמוך בגלל הכדור סביבות 90\63 ויוצר תחושות לא טובות. בהתיעצות עם רופא הוצע לי רק אבלציה, שאני פוחדת מאוד לבצע. האם אין דרך נוספת? כדור אחר? האם הלב לא נפגע מלחצי דם כאלה נמוכים? תודה מראש על המענה

קודם כל תמיד יש מקום לקבלה דעה שניה. באופן כללי. ההחלטה על טיפול וסוגו ל-Atrial tachycardia מתקבלת על בסיס הרבה מרכיבים. אבלציה לסוג הזה של הפרעות קצב באמת בדרך כלל זאת אופציה לא ראשונה, קודם מנסים טיפול תרופתי. חוץ מקרדילוק יש עוד תרופות אחרות, חלקם פחות משפיעות על ל"ד. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לקבלה של דעה שניה.

27/06/2022 | 15:18 | מאת: רובי

שלום 1. ידוע שססטינים עלולים לגרום לכאב ולנזק לשרירים, האם זה כולל את שריר הלב? האם יש סיכון שסטטינים יגרמו לנזק ללב? 2. אדם שאינו חולה לב וללא מחלות רקע, שנוטל סטטינים בגלל רמות כולסטרול גבוליות או קצת מעל הנורמה, האם יכול בכל עת שירצה להפסיק או שלהפסקת הטיפול יש תופעות לוואי או נזק כלשהו? 3. הפקת הטיפול תגרום רק לחזרה למצב הקודם (או אם אדם ירד במשקל ושמר על תזונה אז זה השתפר גם בלי קשר לכדורים) או שיש איזה גורם של תלות בטיפול הזה שאסור להפסיקו מסיבה כלשהי? תודה

השאלות לא בפורום הנכון

24/06/2022 | 17:39 | מאת: אורי

שלום דופק מנוחה זה דופק שמודדים מיד כשמתעוררים בבוקר לפני שקמים מהמיטה, האם זה נכון? למה זה משנה מהו הדופק במנוחה אם זה כך? הרי איך שקמים מהמיטה זה משתנה, וכך לאורך היום, לפחות אצלי זה כך. הדופק כשאני מתעורר הוא באזור ה-60, לפעמים קצת פחות, אך כשאני קם ובמשך היום הוא באזור ה-80, ואם אני מסתובב או אפילו עומד זה עולה עוד יותר האם זה תקין שהדופק במשך היום הוא באזור 80-90 כשדופק מנוחה בבוקר הוא 60? כשאני בסטרס או פעיל גופנית אפילו בצורה קלה זה מגיע מעל 90. זה נכון גם לגבי לחץ הדם, כשאני בבוקר במנוחה מוחלטת או בלילה לפני השינה לחץ הדם ברמה תקינה, אך במדידות באמצע היום הוא גבוה יותר. אציין שאני בן 47, לא מטופל בתרופות. TSH תקין. תודה רבה

כל הבדידות שהוזכרו תקינות.

מדידות

1 ... < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > ... 27