פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד.
1285 הודעות
1283 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

בן 64, MVT י.ל.ד יתר שומני דם. מזה כמה שנים שאני סובל מפעימות מוקדמות,תקופות שקטות ותקופות פעילות,ב2015 היה לי ריפרוף על רקע כנראה של אשלגן 3.2 אני מקבל מאז טמבוקור 50 מג אחת ליום ובגלל ברדיקרדיה, רק חצי כדור קרדילוג מ 1.25 לפני חודשיים עברתי קולונוסקופיה, הרופא כבר עשה לי בדיקה זו ליפני חמש שנים[בגלל הורה שהיה חולה בCAשל הקולון] הרופא אמר שנדרשו כמויות גדולות של חומר טישטוש [אולי זה פרפופול] והבדיקה הייתה מורכבת,ובפעם הבאה הוא יפנה אותי לבית חולים, לא יודע אם זה קשור, שבימים האחרונים אני מקבל ריבוי עצום של פעימות מוקדמות אחד אחרי השני שבאים בגלים, ומזכירים לי את הימים לפני חמש שנים שאז הויע הריפרוף, לא מרגיש טוב לוקח לוריוון להרגעה ומאוד מודאג,האם יתכן והגל הנוכחי בא בעיקבות המינון הגבוה בבדיקה? מודאג מאוד וחרד. ואגב, פרט נוסף, מאז שטמבוקור 50 המקורי נעלם מהשוק, אני משתמש בטמבוקור 100 מקורי שאותו אני חוצה לשניים, פעם זה יוצא יותר מדויק ופעם פחות מדויק, האם יש לה השפעה מיצטברת על הלב? שיכולה להביא את הפעימות או חלילה פרפור?

1. Tambocor נוטלים פעמיים ביום. פעם אחד ביום- לא מינון הנכון. מציע לבדוק עם רופא המטפל. אין ךתרופה השפעה מצטברת. 2. לא רואה קשר בין ריבוי פעימות המוקדמות וקולונוסקופיה.

13/08/2020 | 12:14 | מאת: ימית

דר שלום אני בת 40 ביצעתי בדיקת הולטר והרגשתיהרבה פעימות ורטט בלב בזמן ההולטר , אני מצרפת לך את הבדיקה , היא יצאה תקינה ואפילו לא אחת! האם זה היה רק בראש שלי? או האם ההולטר לא היה מורכב טוב על הגוף? למרות שאני מאמינה שהיו שמים לב שהוא לא מורכב טוב על הגוף? איזה הסבר יש לזה שאני ממש הרגשתי אפילו ביד נגעתי והרגשתי אי סדירות ועדיין זה תקין?

אני לא יכול לראות את הבדיה. במידה והיא תקינה ואת כן הרגשת דפיקות במהלך הביצוע זאת הוכחה חד משמעית שהתלונות שלך לא קשורות להפרעות קצב. סיכוי שהיתה בעייה טכנית ןזה לא צוין בדו"ח שואף לאפס.

08/08/2020 | 20:06 | מאת: שירלי

שלום אני בת 40, בריאה, לא מעשנת, סובלת כבר שנתיים מפעימות מוקדמות. ביצעתי הרבה הולטרים ואקו לב והכל תקין הרופאים אומרים לי שזה כלום ושום דבר, לפני יומיים הרגשתי שהפעימה הייתה סוג של כמו רטט בלב ושמתי את היד להרגיש דופק. הרגשתי אותו במהירות ואחרי כמה שניות חזר למצב רגיל, מה הסיכוי שעברתי פרפור פרוזדורים בגילי? אני מתה מפחד לא לקבל מההפרעה הזאת דום לב... איך ניתן לגלות האם אני באמת עוברת פרפור בכל פעם, ואילו פעימות מוקדמות ולא מסוכנות ולא יהיו מסוכנות אך פעם? זה תחושה כאילו הלב נעצר וזה מפחיד מאוד

1. פעימות מוקדמות זאת באמת הפרעות קצב לא מסוכנת. אין סיכון לדום לב. 2. ההרגשה שאת מתארת לא דווקא ביטוי לפרפור פרוזדורים 3. פרפור פרוזדורים גם הפרעת קצב לא מסוכנת. משמעותית, דורשת בירור וטיפול, אך לא מסוכנת 4. יש בדיקות שונות לאיבחון של הפרעות קצב מעבר להולטר (Event recorder, Loop recorder)

08/08/2020 | 11:32 | מאת: אדיר

דוקטור שלום. קודם כל אני בן 25 וחצי אחרי בדיקות של אקו לב במנוחה ובמאמץ עקב פעימות מוקדמות שמגיעות במאמץ וכל מה שאסביר עכשיו. מלפני שנה וחצי בערך אחרי שהיתי חולה במחלה ויראלית כל פעם שאני עולה במדרגות , מתרגש , מרים משהו כבד מגיעה תחושת של סחיטה בחזה/גרון תחושה כאילן הכל מתכווץ , אחרי שאני נח קצת זה עובר תוך זמן קצר אבל משאיר בי עייפות לפעמים עד יום אחרי. אין לי מושג מה לעשות עוד עשיתי בדיקות ובכולם אומרים לי שהכל תקין זה נשמע לך כמו בעיה מהלב? ואם כן מה לבדוק בהמשך ? אציין שהאורח חיים שלי מאוד נפגע בעקבות זאת כל דבר שהיה נראה לי קל פעם היום נראה לי בלתי אפשרי. מה אתה אומר?

לא יכול לדעת האם זאת בעית לב או לא. אני סבור שאין בעיה לבבית אם כל הבדיקות יצאו תקינות ואמרו לך שאין בעיה לבבית.

06/08/2020 | 09:12 | מאת: ניב

שלום ד"ר אני בן 25, סובל מזה כשנים מתחושות הפסקות פעימה לרוב בזמן מאמץ, כאבים בחזה. במשך ה - 5 שנים עשיתי אינספור בדיקות לב, מאקו במאמץ, ל - MRI עם חומר ניגוד, הולטר וכו'. כל הבדיקות יצאו תקינות. מאחר והתסמינים עדיין המשיכו הופנתי ל מיפוי לב במאמץ. בזמן המאמץ חשתי את הכאבים שציינתי והבדיקה נפסקה. נרשם בתוצאות ממצאי המיפוי לא הוזרק חומר רדיואקטיבי עקב הופעה LBBB. באקג' במאמץ הופיע גל דלתא )בדופק 153 ,)ובהמשך הרחבה של QRS עם צורה של LBBB. יש לי תור רק בעוד חודש ואני דיי מפחד, מזה אומר? זה מסוכן? שוב רציתי לציין שהבדיקות עבר שלי מעולם לא היו שליליות, וכל התוצאות יצאו תקינות. תודה ושבוע טוב.

בלי לראות את האק"ג קשה להגיד. אבל אם אני מביןנכון מצפו שינויים באק"ג. אין מה להילחץ אפילו אם זה אמיתי. ממליץ לפנות לקרדיולוג. אם באמת מדובר ב"גל דלטא" - זה ממצא לא מסוכן, אומנם דורש בירור

01/08/2020 | 17:47 | מאת: ה.מ.

שלום רב בת 51, לא נוטלת תרופות. ידוע על קשריות בבלוטת התריס. tsh מדוכא , הורמונים ft4 , ft3 תקינים ללא תסמינים מורגשים. לאחרונה הבחתי שהממצא בבלוטת התריס גדל,נבהלתי ,פניתי לאנדו על מנת לחזור למעקב הקשריות לאחר 11 שנים שלא בוצעו בדיקות הדמיה. מרוב פחד ובלבול הייתי נרגשת. הרופאה הבחינה בדופק 115 , רעד קל וסברה כי מדובר בפעילות יתר וטכיקרדיה. ניסיתי להסביר כי מעולם לא מצאו אצלי דופק מהיר וכי מדובר בפחד והתרגשות אך הרופאה לא השתכנע שלחה אותי לרופא משפחה שיחליט על מתן בטא בלוקר. עוד יותר נבהלתי. רופא משפחה לא התרגש בכלל אמר שמצבי תקין ושנכנסתי ללחץ מיותר והמליץ להיבדק אצל אף אוזן על מנת לבדוק תנועתיות מיתרי הקול. כאמור בבדיקות דם tsh מדוכא עם הורמונים בלוטת התריס תקינים. התחלתי לבדוק דופק בבית. הוא נע בין 68-88, רוב הזמן בין 70-80. שמתי לב שכשאני חושבת על העניין אני מתחילה לפחד הדופק עולה ומגיע עד 95-100 ואף קצת יותר. שאלות: 1. האם זה נורמלי שהדופק עולה בהתרגשות/ פחד 2. האם יש משמעות או סכנה ב- tsh מדוכא לאורך זמן (כאשר הורמונים ft4 , ft3 תקינים) 3. האם אני במצב מדאיג מבחינת הדופק 4. האם יש צורך בבטא בלוקרים במצבי.( אני לא מרגישה דפיקות לב , לחץ דם שלי תקין, הדופק עולה רק במצבי לחץ, פחד והתרגשות לפי דעתי בשל חוסר הבנת המצב ואי ודאות ) תודה על התשובות תודה

1. כן. דופק מגיב למאמץ כולל "מאמץ נפשי" - לחץ וכו' 2. לא יכול לענות. דופק הצתואר- במסגרת שינויים נורמליים. 3. יתכן לא- ממליץ להתיעץ שוב עם רופא

01/08/2020 | 10:24 | מאת: דניאל

כמי שעוקב אחר הפורום עושה רושם שמנהל הפורום לא מתייחס ברצינות לפונים, מתחמק מלענות על שאלות ואף מתחכם שלא לצורך. אני בטוח שיש הרבה רופאים טובים שישמחו להתחלף.

כמי שמנהל את הפורום לא יכול להסכים. אני תמיד מתייחס בשיא הרשיצות לכל שאלה שהיא שאלת פורום. מצד שיני אני לא יכול לפתוח פה מרפאה למתן יעוצים. יש הרבה שאלות כגון "נא פיענוח הולטר", "יש לי פיענוח מה המשמעות". אלו לא שאלות פורום. אלו שאלות עם בקשת יעוץ

21/07/2020 | 19:33 | מאת: אדם

בדיקת הולטר לב שנעשתה על רקע RBBB +LAHB מולד ותקופה ארוכה של קשיים בשינה, חולשה וכאבים ברגליים בעיקר באיזור הקרסוליים והירך, כאבי גב ובאיזור השכמות והצלעות ותחושת צריבה בחזה ימין לצד עם מקרים ארעיים של דופק ולחץ דם גבוה בלתי אופייניים (דופק באיזור ה-200 ולחץ דם מטפס ל-170/120 בשיאו). תוצאות הולטר: דופק מינ׳: 42 בשעות הלילה והבוקר (סינוס בריקרדיה) דופק מקס׳ 150, דופק ממוצע: 71. הפרעות קצב חדריות: VPC בודדים 2-38 לשעה נצפו כ-3 זוגות במהלך הבדיקה. הפרעות קצב על חדריות סה״כ 3 APC בלבד: הפרעות הולכה: נצפו פאוזות עם מרווח R-R מקסימאלי עד 2.38 שניות ויתכן מתאים לחסם עליתי מדרגה שניה מטיפוס Wenckebach. כמו כן נצפו שינויים בגלי T ערוץ 3. יש לציין כי במהלך השנה האחרונה בוצעו שתי בדיקות אקו לב במאמץ בניצול 96% מדופק המטרה ונמצאו תקינות לחלוטין, אקג אינו מראה שינויים בעקביות וCT חזה מבוצע בנובמבר 19 נמצא תקין לחלוטין גם כן.

מה השאלה?

22/07/2020 | 11:05 | מאת: אדם

האם הממצאים שעלו בבדיקת ההולטר עם התחשבות בתסמינים הנוספים אותם ציינתי מצביעים על בעיה קרדיאלית הדורשת אבחון נוסף נוסף ואם כן מהו?

אני חוזר שוב ושוב. זה פורום, לא מרפאה. אני עונז על שאלות ממוקדות בהפרעות קצב ככלל. לא נותן המלצות - לטיפול או בירור. יד ממצאים בהולטר שדורשים דיון עם הרופא שהמליץ על הבדיקה. לגבי צורך וסוג של בירור נוסף- גם שאלה לרופא המטפל. האם ממצאים בהולטר מסבירים את תלונות? לא נראה.

אני בת 83 ומקבלת שנים 1.25 מג' קרדילוק להסדרת הפרעות קצב. בצעידה על הליכון בקצב לא מהיר אני מגיעה לדופק 140. האם זה מותר או מסוכן?(10 דקות הליכה)

האם מותר לי להגיע לדופק 140-150 לאחר 10 דקות של הליכה על הליכון. אני מקבלת 1.25 מג קרדילוק ליום

ראי

לא ברורה לי כל כך שאלה "האם מותר". זה מה שקורה בפועל, לא? קשה לי מאוד לענוץ אני לא יודע, מה מחלות רקע" מה הדופק במנוחה, האם מדובר בקצב סינוס (נורמלי) או הפרעת קצב כלהי, האם זה משהו חדש או הופיע לאחרונה, האם הליכה על הליכון- זאת פעילות רגילה בשבילך? יש הרבה שאלות

19/07/2020 | 03:08 | מאת: סמדר

שלום ד"ר גולובצ'ינר אתמול בבוקרבוקר, במשך כמה שעות, הייתי חלשה מאוד, והדופק שלי נע בין 53 ל58. דופק כזה לא אופייני לי. לחץ הדם היה סביר - כ 130/70. אחות מכבי הפנתה אותי למיון ( יש לי מחלות רקע - יתר לחץ דם, תת פעילות בלוטת התריס, פיברומיאלגיה, אסמה, טרום סוכרת, וסרטן שחלות ב2017, הסרה ללא כימו) כשהגיעו מד"א לחץ הדם עלה ( כן, מלחץ..) ל 160/90 והדופק למעל 80. במיון לא בדקו טרופונין. לחץ הדם שם נשאר גבוה למדי, והדופק 85. בדיקות הדם, למעט CRP 1.44, כשהטווח הוא 0-0.5, היו תקינות. על האקג המצורף נאמר לי שהוא תקין, ושהשינויים הם בשל המכשיר. אשמח לדעתך. לא ברור לי מה גרם לדופק נמוך וחולשה בבוקר. עכשיו אני עדיין עייפה וחלשה, אבל הדופק תקין. תודה רבה.

19/07/2020 | 03:09 | מאת: סמדר

הקובץ לא עלה. ניתן לראותו כאן. תודה רבה. http://www.up2me.co.il/v.php?file=3355458.jpg

1. דופק 53-58 זה לא דופק נמוך. מה התרופות שאת מקבלת? 2. לא רואה קבצים פה, לא יכול לראות אק"ג. מניח שהוא תקין, אם נבדק ע"י רופאיםוזה מה שנאמר

19/07/2020 | 00:53 | מאת: יעקב

במשך חודשיים וחצי עברתי מספר פעמים ריפרוף פרוזדורים. הגעתי למיון ואושפזתי. פעם אחת קצב סינוס חזר ושוחררתי עם טיפול תרופתי עם העמסה של פרוקור. פעם שניה עשו לי היפוך מוצלח. לאחר כמה ימים שוב חזר הפירפור ואושפזתי. 4 פעמים זה חזר. בבדיקות מעבדה מצאו troponin t. האם זה מעיד שנגרם נזק בלתי הפיך לשריר הלב? בדיקות אקו בזמן הפרפור הראו שההספק ירד ל fe 35%. לפני כן היה %fe 65. עברתי אבלציה מוצלחת. האם האם ההספק יחזור למה שהיה או שזה בלתי הפיך? בקרוב אני צריך לעבור בדיקת אקו נוספת.

התשובה תהיה באקו שאתה אמור(ה) לבצע.

21/07/2020 | 21:09 | מאת: יעקב

למרות שעברתי אבלציה מוצלחת שנעשתה ע"י CARTO. קצב סינוס חזר להיות תקין ושוב חזרו לי כאבים בחזה ושוב אושפזתי והטרופונין T עלה ל 260. מה הסיבה? כלומר זה מעיד על המשך נזק בלתי הפוך לשריר הלב ? זה עלול להתדרדר לאי ספיקה?

21/07/2020 | 21:14 | מאת: יעקב

אני רוצה לציין שהפירפור לא חזר וקצב סינוס תקין. דופק בין 52 ל 60 ולחץ דם תקין

17/07/2020 | 17:00 | מאת: אבי

שלום, בן 37, בד"כ בריא. בעבר הלכתי לחדר כושר, אך לאחרונה הפסקתי עקב הקורונה אז עברתי לפעילות גופנית (ריצה) בשעות הפנאי. בשנת 2013 עקב תלונות של עייפות וסחרחורת גילו בבדיקות דם ויטמין B12 נמוך מאוד. מאז ועד היום אני ממשיך לקחת B12 פומית. בבירור לסיבת B12 נמוך מצאו גסטריטיס אוטואימוני ולכן כל שנה אני עובר גם גסטרוסקופיה. נכון להיום כל בדיקות הדם תקינות (כולל B12 וכל יתר הבדיקות גם תקינות) ואני נמצא במעקב של רופא משפחה. עם זאת אני ממשיך להרגיש מידי פעם תחושה של עייפות וחוסר עירנות שפוגעת בריכוז. לפני כשנתיים גם עברתי אבחון לקשב וריכוז ואני נוטל ויואנס באופן לא קבוע שעוזר עם העייפות ומשפר הריכוז. אך בעיית "קשב וריכוז" זה רק תסמין של מצב רפואי אחר שגורם לעייפות מתמשכת ובלתי מוסברת. מבחינה קרדיאלית אני סובל מברדיקרדיה עם דופק ממוצע בסביבות 50-53. לפני כשבוע הדופק ירד מתחת ל 50 ואף הגיע ל 45. הרגשתי חוסר יציבות וסחרחורת (מתברר שהסימפטומים האלה אופיינים למצב בו הדופק יורד מתחת ל 50). משום מה כל הרופאים שנבדקתי אצלם עד כה לא רואים בעיה בברדיקרדיה ורואים אותה כ"תקינה". אני מרגיש שבהעדר כל ממצא רפואי אחר שיכול להסביר את התלונות שלי של עייפות וחוסר ריכוז - הברדיקרדיה אחראית לכך. בעבר עברתי הולטר שהחשיד לדום נשימה בשינה ( OSA). לפני כ 3 שנים עברתי בדיקת שינה ביתית שהראתה OSA קל, אך לא ניתנה המלצה לטיפול. עברתי בדיקת שינה נוספת במעבדה ולא התגלה OSA. עם זאת, לעיתים, כשאני ישן עם ראש מוגבהה אני מרגיש רענן וערני יותר במהלך היום וזה עוזר להוריד את הסימפטומים של עייפות, אך לא תמיד מצליח. אני מצרף בדיקת אקו לב אחרונה (שיצאה תקינה לדעתי) והולטר 48 שעות שבוצעו לפני כשבוע. אשמח לדעתך בנוגע לברדיקרדיה כסיבה אפשרית לעייפות וחוסר ריכוז שחווה מזה 7 שנים ו/או כיווני בדיקה נוספים? בנוסף רציתי לשאול את דעתך לאור הממצאים לגבי המשך טיפול בויואנס. האם ניתן במצב שלי מבחינה קרדיאלית להמשיך וליטול ויואנס? לגבי הויואנס/VYVANSE - האם לא יחמיר ברדיקרדיה או יגרום לנזק רפואי לרבות נזק לבבי? תודה רבה על עזרתך, אבי. הולטר לב - 48 שעות: ללא הפרעות קצב חדריות\ על חדריות במהלך הבדיקה. הודגמו פאוזות עד 1.3 שניות. הודגמו קטעים קצרים של סינוס ברדיקרדיה עד 22 לדקה. קצב בסיסי: סינוס שנע בין 35 ל-95 לדקה (ממוצע 51 .(משך הבדיקה:22 שעות. הערות ..... :.........BEATS PACED 67..............: PAUSES 68488...........: TOTAL QRS........: BEATS DROPED 51.....: RATE HEART MEAN 35..: RATE HEART MINIMUM 95..: RATE HEART MAXIMUM 496.........: BRADYCARDIA.................: VTS..............: SALVOS............: TRIPLETS............: COUPLETS................: SVTS.: ABERRANTS PREMATURE...: NORMALS PREMATURE 1......: TOTAL ABERRANT 68406...: TOTAL BEAT NORMAL ללא הפרעות קצב חדריות\ על חדריות במהלך הבדיקה. הודגמו פאוזות עד 1.3 שניות. (לדוגמה בשעה 52:07 .(הודגמו קטעים קצרים של סינוס ברדיקרדיה עד 21 לדקה קצב בסיסי: סינוס שנע בין 32 ל-93 לדקה (ממוצע 49 .(משך הבדיקה:24 שעות ו-46 דקות. הערות ..... :.........BEATS PACED 206..............: PAUSES 74692...........: TOTAL QRS........: BEATS DROPED 49.....: RATE HEART MEAN 32..: RATE HEART MINIMUM 93..: RATE HEART MAXIMUM 574.........: BRADYCARDIA.................: VTS..............: SALVOS............: TRIPLETS............: COUPLETS................: SVTS.: ABERRANTS PREMATURE...: NORMALS PREMATURE......: TOTAL ABERRANT 74671...: TOTAL BEAT NORMAL אקו-לב: Rhythm: Normal sinus rhythm Heart rate: 56 bpm Height: 161 cm Weight: 65 Kg BSA: 1.69 m2 BMI: 25.08 איכות הבדיקה הדמיה באיכות בינונית סיבת ההפניה לבדיקה: DIZZINESS Cardiac Chambers LVEDd (2D) 5.0 cm (4.2 cm -5.9 cm) IVSd(2D) 0.9 cm LVESd(2D) 2.9 cm ( -) LVPWd(2D) 0.8 cm LVEDV 118 (67 ml-155 ml) LV Mass(2D ASE) 147 (96 g-200 g) LVESV 33 (22 ml-58 ml) LVMass Index 86.9 Diastolic Function Mitral Flow MV E Vmax 0.86 m/s MV A Vmax 0.45m/s MV DT 171ms MV E/A 1.91 Tissue Doppler (MV Annulus) MV E' lateral 0.14 m/s MV A' lateral MV E/E' lateral 6.15 Left Atrium LA Diameter(2D) 3.7 cm (3 cm - 4 cm) LA Area 18.0 Right Atrium RAs Ant-Post (2.9 cm-4.5 cm) RAs Sup-Inf 5.7 cm RA Area 19.1 cm2 RA Vol. 54 ml RA Vol. Index 32.0 ml/m2 Vessels Aorta Aortic root ( ) Ascending aorta 3.1 cm Aortic arch: ממצאים: :Findings חדר שמאל: בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין. תפקוד דיאסטולי תקין של חדר שמאל. חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. עליה שמאלית: בגודל תקין. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. מסתם אאורטלי: מסתם תלת עלי תקין. מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. אין סיגנל TR להערכת לחץ בחדר ימין. לחץ דם ריאתי תקין. תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. אבחנות: Diagnosis NORMAL ECHO DOPPLER ESTIMATED LVEF 65%

שלום. אני כמובן לא יכול לעבור על כל החומר. זה פורום ולא מרפאה ליעוצים. מציע לחדד את השאלה ב1-2 משפטים.

20/07/2020 | 22:55 | מאת: אבי

השאלה אם ניתן לעשות משהו לפי התוצאות של ההולטר? להערכתי הברדיקרדיה סימפטומטית במקרה שלי. או שהטיפול היחיד בברדיקרדיה זה השתלת קוצב לב כי תרופות להעלאת הדופק אני מבין שלא נותנים בד"כ. והיות ואני מבין שהמקרה הנ"ל לא דורש השתלת קוצב לב אז אין כל כך מה לעשות ואני נשאר עם התלונות שלי ללא מענה. תודה. אבי

15/07/2020 | 15:49 | מאת: נוני

שלום, קיבלתי פענוח הולטר ללא סיכום עבור החולה צורף קובץ. אבקש לדעת אם תקין תודה

אני לא רואה קבצים כאן. בכל מקרה פורום זה לא המקום לפיענוחים.

14/07/2020 | 20:23 | מאת: קורונר

שלום, לאחרונה התגלה אצלי קצב לב בסיסי גבוה של 120. הייתי אצל קרדיולוג ולאחר אקו ואולטרא-סאונד, נשללו בעיות קצב לב ולא נמצאו ממצאים לא תקינים. ההמלצה שלו היא לבצע פעילות גופנית של שעה ביום ואם זה לא יספיק, להוריד את קצב הלב בעזרת תרופות. שלשום, בזמן מנוחה התחלתי להרגיש דפיקות לב וכשהצמדתי את היד לחזה, הרגשתי קצב פעימות לא סדיר לחלוטין. כהצמדתי את האצבעות לפרק היד, הרגשתי פעימות סדירות. האירוע נמשך כשעה. היום זה חזר על עצמו במתכונת דומה. האם עליי לדאוג מההתרחשות? לפנות שוב לרופא? תודה ד"ר גולובניצר

כן לפנות שוב לרופא

10/07/2020 | 07:27 | מאת: מיטל

בת 38 סה״כ בריאה למעט תת פעילות בלוטת התריס (אשר מאוזנת כרגע). מזה חודשיים סובלת מדופק במנוחה, אני נוטלת קלונקס נגד התקפי חרדה אבל במקרה הזה הכדור לא עוזר. זה קורה כשמתעוררת וגם אחרי האוכל בעודי יושבת. הדופק נהיה חזק ולאחרונה גם מהיר, עובר את ה-100. מה קורה לי?

מה קורה לך אפשר להגיד אחרי בדיקות. יכולים להיות סיבות שונות לתלונה שלך. מציע להגיע לרופא

14/07/2020 | 15:29 | מאת: מיטל

הרופאת משפחה עצמה שלחה רק לאק״ג שהיה תקין ומעבר לזה לא שלחה לאף בדיקה , לכן מקווה לשמוע פה על עוד כיוונים אפשריים למה יכולה להיות הבעיה. לאחר בקשות חוזרות ונשנות קיבלת הפנייה לקרדיולוג. הלכתי לקרדיולוג ששלח לבדיקות אקו לב במאמץ והולטר לב, אבל זה בעוד חודש.

כמו שמוסבר בשערי פתיחה של הפורום הוא לא מקום ליעוץ, אלה מקום לשאלות כלליות קשורות להפרעות קצב. דפיקות לב יכולות להיות כביטוי להפרעות קצב שונות וגם למצבים ללא הפרעות קצב. יש סידרת בדיקות שניתן לבצע לאבחון. זה כולל אק"ג, הולטר, מבחן מאמץ, ועוד ועוד - כל בדיקה בהתאם לדרישה ספציפית במקרה ספציפי.

קצב בסיסי סינוס קצב לב מינימאלי 73 קצב מקסימאלי 170 ממוצע 108 הפרעות קצב חדריות בודדים 30 הפרעות קצב על חדריות מעטים בודדים הפרעות הולכה -לא שינוי st- לא

1. לא הבנתי מה הששאלה 2. סיכום הזה לא אומר לי כלום. צריכים לראות תוצאות הולטר מלאות 3. שאלה צריך להפנות לרופא שהפנה לבדיקה

רציתי לדעת אם ההולטר תקין או לא כי הקרדיולוג שלי אומר שזה תקין ורק שיש דפיקות לב חזקות והפנה אותי לעשות בדיקה לבלוטות והומגלובין אומר אולי זה הסיבה אבל יצא תקין שניהם אני רוצה לדעת מה החוות דעת שלך על ההולטר אגב הוא לא ביקש את כל ההולטר הסטפק בתשובה הזאת

07/07/2020 | 11:06 | מאת: ארתור

בן 61. עקב פרפור פרוזדורים כרוני מקבל: נורמלול 50 טמבוקור 2×100 אספירין 2×100 האם יש מקום להחליף אספירין בפרדקסה ? להחליף נורמלול בקרדילוק או אחר ? תודה.

כל דבר תלוי במספר מרכיבים. 1. לפי הטיפול נראה לי שמדובר בפרפור התקפי ולא קבוע, מה שכתבת 2. לגבי נורמלול- אם מסתדר אתו אין טעם להחליף. אם לא- אפשר לשקול. 3. מתן בנוגדי קרישה כגון פרדקסה זה נושא החשוב בטיפול בפרפור פרוזדורים ודורש דיון מעמיק עם רופא המטפל.

30/06/2020 | 09:46 | מאת: צור

הקרדיולוגים ממליצים לי על אבילציה, אני מרגיש טוב , הפרפורים והרפרופים לא מפרעים לאיכות חיי , עד כמה אני מסכן את מצבי הרפואי בכך שאני לא עושה אבילציה כי חושש מהסיבוכים? 2. האם יש טעם לעשות אבילציה רק לרפרוף ולא לפרפור?

1. לא יכול לענות. כדי לענות צריך לדעת כל הפרטים. 2. יש מצבים בהם יש מקום לאבלציה של רפרוף קודם כל ולראת מה קורה בהמשך. בחלק מהמקרים אבלציה של רפרוף מונעת גם פרפור (מיעוט המקרים, אבל כן קיימים)

29/06/2020 | 12:11 | מאת: גילבר

לאחרונה כאב ראש וסחחורות : מהירות מנימלית 46 לדקה ומהירות מקסימלית היתה 80 לדקה ( ממוצע 56 ד' ). הפרעות חדריות , PVC'S - 2 . הפרעות על חדריות APC'S הנו 5 . קצב סינוס. ST תקין .האם תקין מהירות דופק של 56 ? בברכה

מציע לפנות לרופא שהפנה לבדיקה. קצב יחסית נמוך, אבל לא יכול לדון על המבצ בהעדר מידע שלם

29/06/2020 | 11:41 | מאת: גלבר

תוצאות הולטר על רקע כאב ראש : מהירות ממוצעת 56 לדקה , הפרעות חדריות , PVC'S - 2 . הפרעות על חדריות APC'S הנו 5 . קצב סינוס ST תקין .האם תקין דופק של 56 ?

ראה

25/06/2020 | 17:37 | מאת: מיכל

שלום, בת 34. כבר כמה חודשים סובלת מחולשה שבאה והולכת ומדי פעם קצת כאבים בחזה. ביומיים האחרונים החולשה חריפה יותר וכן כאבים בגב עליון. עשיתי היום בדיקת אק"ג וזו היתה התוצאה: Sinus Rhythm Low QRS Voltage in extremity leads Clockwise Rotation אוכל לדבר עם הרופא רק עוד כמה ימים ובנתיים אני מאוד מודאגת. האם התוצאה תקינה? מצורף גם המסמך המלא תודה

תקין או לא - לא יכוללהגיד. צריך לראות את התרשים. רק על בסיס סיכום שציתת ישנם ממצאים לא חד משמעיים ולא ברור מה המשמעות

29/06/2020 | 09:00 | מאת: מיכל

התרשים נמצא בקובץ המצורף תודה!

לא רואה קבצים מצורפים

שלום אני בת 71 אחרי ניתוח דפיברילטור עקב דפיקות לב נמוכות קשיים בנשימה שבועים אחרי ניתוח עדיין מרגישה קושי לנשום ושיעול והדופק עולה בזמן הליכה קשיים בנשימה שיעול יותח חזקים האם צריך יותר זמן תודה

צריך לפנות ל רופא בהקדם.

15/06/2020 | 01:39 | מאת: פרלה

שלום לפני חצי שנה עברתי ארוע פריקרדיטיס עם הוצאת נוזלים של 600 cc , ניקור ראה להוצאת נוזלים ונאמר לי שכתוצאה מהארוע נפגע מסתם . אני סובלת מעודף משקל ומנסה כרגע לעדות דיאטה והתאמלות . לא קבלתי הדרכה אם מותר לי לעשות פעילות ארובית או כל פעולה ספורטיבית הדורשת מאמץ. מכיוון שמטבעי אני אישה חזקה שעוצרת רק במצב של התמוטטות אני חייבת שגיידו לי מתי הגבול של המאמץ שמותר לי . ברור שכשהדוםק עולה אני די עוצרת אבל תמיד כשאני על הקצה . אפדר בבקשה הכוונה ?

שלום. אתחיל מזה שפורום הזה הוא של הפרעות בקצב הלב. בהמשך - השאלות שלך חשובות ואת צריכה להפנותם לקרדיולוג המטפל שלך. כדי לענות לך, צריך לקחת בחשבון בל ההסיטוריה.

29/05/2020 | 15:34 | מאת: גלעד

שלום אני בן 50. מזה 30 שנה יש PVC VPBS APBS יש תקופות עם אלפים ! ביממה לפי ההולטר ויש תקופות עם מעט מאוד פעימות מוקדמות. חייתי ככה והסתדרתי עם זה בלי תרופות. בשנים האחרונות רוב השנים היה מעט מאוד ולפעמים פתאום יש איזה חודש עם ריבוי פעימות מוקדמות נניח כ 2000 ביום , קרה לפני כמה חודשים ואז זה נרגע. ידוע גם על קרוהן. לא מקבל כרגע תרופות אבל ירדתי חזק במשקל נמצא ב BMI=15 ומנסה לעלות בחזרה. בנוסף יש לי פעם בכמה שבועות מאורע של כ 10-20 שניות דופק מאוד מהיר כ 120 במנוחה ואז חוזר חזרה לכ 60-70. בבדיקת לופ זה אובחן כטכיקרדיה עלייתית. בנוסף פעם בכמה חודשים מרגיש תחושת פרה סינקופה כאילו לשניה עומד להתעלף. בלופ ריקורדר היו לפעמים פעימות מוקדמות שלשות ורביעיות ברצף. אבל זה רק בתקופות עם ריבוי פעימות מוקדמות. הדופק בלילה כ 55 בשינה. ביום כ 70. אקו לב לפני חצי שנה תקין. שומנים בדם נמוכים מאוד. ארגומטריה תקינה לפני 7 שנים מאז לא בוצע עקב פציעה והכושר ירוד. אקג תקין לפני שבוע ללא שינויים. QTC= 390 השאלה שלי. אני סובל מכאבי גב די קשים כבר שנה. הומלץ לי לעשות TENS. כתוב על המכשיר של הטנס שאין לו תופעות לוואי אבל שמומלץ לשאול את הרופא אם מותר טנס במידה וידוע על הפרעות קצב . האם במידה ואני שם מכשיר TENS על הגב תחתון זה מסוכן ויכול לגרום להפרעות קצב מסוכנות? או שזה מאוד מאוד לא סביר? אפשר לשים TENS? תודה רבה

אני לא יודע מה זה מכשיר TENS. צריך לבדוק עם זה שממליץ לך להישתמש בו.

23/05/2020 | 13:16 | מאת: עידו

שלום דוקטור, ליפעמים שאני יוצא קצת עם חברים ושותה מעט אלכוהל פיתאום אחרי כמה שעות אני מרגיש כמו התקף svt פעימה אחת מוקדמת כמו התקף svt אבל ממש של שנייה וחצי האם זה מסוכן יש להגיד שעברתי 3 אבלציות האבלציה האחרונה הצליחה ולא קרה לי התקף svt כבר 6 שנים האם מה שאני חווה לאחרונה מסוכן? תודה דוקטור

לא כל הרגשה דל דפיקות לב זה-SVT. יתכן יש לך פעימות מוקדמות. אם מתריד- תמיד אפשר לעשות בדיקות

19/05/2020 | 16:49 | מאת: פענוח הולטר

שלום, תוצאות הולטר 23 שעות הן: APBS 298 AT 8 VPBS 15 COUPLETS 2 האם זאת הפרעת קצב מסוכנת? אני מטופלת בקרדילוק 2.5 ליום. האם צריך להגדיל מינון?

השאלה לרופא שהפנה לבדיקה

שלום ד״ר, אני מתחתן בעוד כחודשיים וסובל מחרדה רק בגלל הסיטואציה עצמה. מדי פעם סובל מפעימות מוקדמות. אוכל ליטול בטא בלוקר באופן חד פעמי רק לאירוע עצמו?

ממליץ: 1. לפנות לרופא המשפחה, להיבדר ןלבקש מרשם. 2. במידה והרופא לא יראה בעיה, לקחת פעם-פעמיים עוד לפני האירוע, לראות את התגודה. 3. במידה ואין תופעות לןןאי - אז לקחת לפני החתונה

18/05/2020 | 15:50 | מאת: לילך

שלום בבדיקת דם שעשיתי יצא ערך אשלגן 5.31 הבנתי שערכים גבוהים יכולים להשפיע על קצב הלב.כמה ערך זה נחשב בעייתי?אני בת 49 ולוקחת כבר המון שנים כדורים ללחץ דם טריטס וקרדילוק. תודה על התשובה

יש לאשלגן הפשעה על קצב הלב, נכון. לא כל בדיקה לאשלגן היא מדויקת, יכולה להיות טעות. הממצא דורש בירור

מידע נוסף )רופאי כללית בלבד( משך הבדיקה 56:22 שעות. קצב בסיסי – סינוס קצב לב מינימלי 51 קצב לב מקסימלי 152 ממוצע 87 הפרעות קצב חדריות - S'PVC - 1 הפרעות קצב על- חדריות - S'PAC - 10 2 זוגות עליותיות הפרעות הולכה - לא שינויי ST - לא הערות: לא היו ממצאים בזמן הסימפטומים.

עשיתי את הבדיקה במשך 23 שעות

תגובה הנ"ל

יש.

מה עושים במצב כזה ? המסתם המיטרלי שלי יש לו צניחה קלה ואי ספיקה מינימלית

18/05/2020 | 12:26 | מאת: Michal

ד"ר שלום, בת 30 ללא עבר עם מחלות . סובלת כשנתיים מקוצר נשימה והפרעות קצב לב. כחלק מהבירור נשלחתי לעשות הולטר לב ואלו התוצאות מצאים:קצבסינוסתקיןדופקממוצע77–בין53-12480pacsוקטעאחדשל103=HR@tachycardiaatrialofrunThree-beat305pvcsבודדי האם זה תקין ?

יש כמות מסוימת של פעימות מוקדמות. מציע לפנות לרופא המפנה לבדיקה

12/05/2020 | 16:30 | מאת: ליאור

בפברואר 2018 עשיתי הולטר של 48 שעות ויצא תקין.זה מאד לא נוח עם המכשיר 48 שעות.הרופאה רשמה לי 24 שעות.זה גם בסדר?ובקשר למעבדת שינה זה לא בטוח.זה כבר יותר מסובך.היא גם רשמה לי קרדילוק אבל לא הייתי מעוניין עכשיו להתחיל עם כדורים כאלה אם זה לא הכרחי.

ראה תגובה שלי. שאר- לדיון עם רופא המטפל

10/05/2020 | 16:41 | מאת: ליאור

זה קורה לי כל יום כבר חודש.וכמה פעמים במשך הלילה.אני ישן כשעתיים וקם עם דופק חזק ויחסית מהיר.וזה בדרך כלל אחרי חלום.לאחר כמה דקות הדופק מתייצב ונעשה נורמלי.אחר כך אני נרדם,ושוב בדיוק אחרי שעתיים,אחרי חלום,אני מתעורר עם אותם סימפטומים.שלוש פעמים כל לילה.ובדיוק לאחר שעתיים של שינה.זה כנראה מעיר אותי.עשיתי בעבר שלש פעמים בדיקות הולטר שיצאו תקינות.זה קרה לי בעבר,אלא רק לעיתים הרבה יותר רחוקות.עכשיו זה כל יום.תופעה כזאת מוזרה לא קרתה לי אף פעם.

10/05/2020 | 16:57 | מאת: ליאור

אני ידוע כאדם חרדתי מאד.אני כבר לוקח הרבה שנים פלואוקסטין.אבל דבר כזה הוא מאד מטריד ולא נעים.

10/05/2020 | 16:59 | מאת: ליאור

האם יש אפשרות שזה לא הפרעת קצב?

ראה תגובתי

לפי הסיפור נראה לי שלא מדובר בהפרעות קצב, אלא בקצב מועץ תקין כתגובה לחלום אולי. יתכנו הפרעות שינה. מציע לפנות לרופא המש]חה. נדרש בירור שיכלול הולטר ל-48 שעות, מעבדת שינה. אולי בדיקות נוספות

05/05/2020 | 14:51 | מאת: סטודנט

שלום, אישה בת 66 ביצעה הולטר 23 שעות, בהערות נכתב: קצב בסיסי: סינוס שנע בין 46 ל 110- לדקה (ממוצע 62 מעטים 0-6- לשעה; כולל APB'S: הפרעות קצב על חדריות .COUPLET ,TRIPLET APB'S NORMAL BEAT TOTAL...: 86700 PREMATURE NORMALS...: 33 BRADYCARDIA.........: 6 MAXIMUM HEART RATE..: 110 MINIMUM HEART RATE..: 46 MEAN HEART RATE.....: 62 QRS TOTAL...........: 86968 ברדיקרדיה 6 שער הסעיפים ללא ערכים(aberrant total, premature aberrants, couplets, triplets, salvos, vts, droped beats, pauses, paced beats) נשלחה לבדיקה עקב התעוררות בלילה בגלל דופק גבוה. כמו כן, הרבה שנים לוקחת תרופה נגד תת - פעילות בלוטת הטריס, אלטרוקסין. מלפני שנתיים סובלת מלחץ דם גבוה המיוצב בכדור בודד פעמיים ביום. האם יש בעיות מיוחדות בתוצאות? עבר כמעט חודש, ואף רופא לא פנה אליה. תודה.

יש לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקנ לקלבת הסבר

05/05/2020 | 14:50 | מאת: ילנה

שלום ד"ר.אני עשיתי הולטר לב מסיבה דפיקות.אשמח לקבל הסבר.תודה מראש.

תגובתי בסעיף הבא

לאחרונה מידי פעם פעמיים בחודש הרגשתי פרפור כזה בבית החזה, לשעה שעתיים עבר. השבוע הגיע הפרפור הזה שגורם לשיעול אחד...הפרפור הגיע במשך יומיים באופן רציף, האם עליי לגשת לבית חולים? זה מדאיג

לגשת לרופא

אני מאוד לחוצה יש לי תקופה דפיקות לב מהירות קיבלתי פיענוח והוא כך: קצב סינוס עם ממוצע של 87 לדקה ביממה(67-129) נרשמו הפרעות קצב מסוג: חדריות:בודדות-1 MOBITZ I. מספר ארעים, RR פחות מ2 שניות. אשמח לתשובה תודה מראש

לא ניתן לענות בצורה מושכלת על סמך קיצור כל כך דל של הפיענוח. סה"כ , אם אני מבין אותו מכון, לא רואה בעיה רצינית, אך שוב... התשובה שלי ממש לא מדויקת בשל מידע ממש לא מדויק.

מה שרשמתי זה בדיוק מה שקיבלתי בפיענוח לא היה משהו אחר.

כן. אבל מלבד סיכום יש עוד אמון מידע בבדיקה. כוול סיכום שיוצא ממשחב, תדפיסים ועוד

29/04/2020 | 21:19 | מאת: א.א

אני סובלת מהפרעות קצב בנוסף אני סובלת מעקמת בגב. קראתי שעקמת עלולה להוביל לבעיות לבביות.האם יש קשר?

קשה לי לענות על סמ מידע כל כך דלה. באופן כללי עקמת יכולה להוביל לבעיוןת לבביות רק במידה ומדובר בעקמת קשה

28/04/2020 | 16:25 | מאת: זאזא

שלום לרופא סובלת מפרפור פרוזדורים התקפי סימפטומטי, מאוזנת ע"י תרופות (טמבוקור, דיובאן, פרדקסה), ללא התקף מזה שנה וחצי. בת 75, בריאה בדר"כ, פעילה ועובדת במשרה קבועה יום יום. שאלתי: האם פרפור פרוזדורים נחשב כגורם סיכון (מחלת רקע) בעידן הקורונה? תודה על תשובתך וזמנך.

פרפור פרוזדורים עצמו - לא, בהעדר מחלות אחרות

שלום, רציתי לדעת אם מותר לי לעשות ניתוח אף אחרי אבלציה שהצליחה היה לי wpw וזה עבר ברוך ה׳ ומאז לא חזר לי שום אירוע svt האם אני יכול לעשות תודה על התשובה

WPW - לא התוונת נגד כח ניתוח בכלל וניתוח אאג במיוחד גם ללא קשר לאבלציה וברור במיוחד אחרי אבלציה מוצלחת. זה לגבי WPW, לא יכול לדעת לגבי מצב הכללי ובעיות אחרות אם קיימות.

07/04/2020 | 20:19 | מאת: מורן

בס"ד דוקטור שבוע טוב הייתי מאשופזת בבית חולים איכילוב במחלקת עור מכוון ויש לי ברגליים נגעים פצעים גדולים שהגיעו ככל הנראה מדלקת בגרון.מפה לשם הביאו לי 3 ימים 60 מיליגרם של אסטראודים.מתחיל להשתפר ולעזור. היום הורידו לי ל 40 מ"ג. שלשום בערב היה לי רצף של פעימות מוקדמות שאני לא יודעת עם זה התקף חרדה נסתר או מהקורטיזונים (אסטרואידים) אחריי שהם נגמרו הרופא בדק עשה א.ק.ג הקשיב ללב ואמר שהכל תקין המדדים הא.ק.ג והכל.גם טרופונין אני ממש פוחדת האמת שהיה לי ככה גם בלי האסטרואידים. היו לי בעבר התקפים כאלה של רצף עשו לי אקו וא.ק.ג במאמץ וא.ק.ג באופן קבוע והולטר.יש לי פעימות ממקןר חדרי הקרדיולוגים שפגשתי טענו שלא צריך לטפל בזה.עשו למ אקו לב ואקו במאמץ לפניי חצי שנה ויצא תקין קרדיוחוג שיחרר אותי לא אמר שצריך לעשות כלום. בת 35 בריאה בדרך כלל. אשמח לעזרה כי אני חייבת להרגע מזה הרופא אמר שאם בא 1 או 2 ואני נלחצת וחושבת זה נכנס ללופים ולא מפסיק עד שנרגעים ושהוא לא בטוח שזה מהאסטרואידים.אולם זה יכול להיות גם מהאסטרואידים.רציתי להפסיק את הטיפול.הוא שיכנע אותי שלא כדאי שאני ממש בדרך להחלמה ושהתקופה לא תפגע לי בלב סהכ טיפול של שבוע ושאני צריכה להרגע. ולהמשיך את הטיפול בלוסטרל ולא להפסיק. צירפתי א.ק.ג מלפניי חצי שנה אני רוצה לדעת עם גם שם היה גלי t שלילים ב v1 אני מפחדת שזה ממצא חדש.הרופא באשפוז אמר שזה חסר משמעות ושהכל תקין. בבקשה אשמח לעזרה להבין מה מי מו. תודה דוקטור לימים טובים ובריאים לכולנו.

07/04/2020 | 20:20 | מאת: מורן

הוספתי תמונה של א.ק.ג מלפניי חצי שנה

08/04/2020 | 13:00 | מאת: מורן

מצאתי א.ק.ג מלפניי חצי שנה יש בו גם גלי טי הפוכים ב v1 נכון? אז כנראה זה לא ממצא חדש. אני רוצה להרגע 😏

אין זיבה להיחלץ. כמו שנאמר לך קודם פעימות מוקדמות זה לא מסוכן עם או בלי סטרוידים

אני לא יכול לראות אק"ג. אני מניח שאם היו שינויים פטולוגיים באק"ג - היו שמים לב על זה באשפוז

ראי תשובות שלי הקודמות

12/04/2020 | 12:42 | מאת: מורן

אבל אמרו לי שגל שלילי ב v1 זה לא ממצא פתולוגי ושיש את זה לרוב האנשים

אני לא יכול לתת תשובה מושכלת על "אמרו לי". אני בכלל לא ראיתי אק"ג. מניח, אם רופא אמר שתרשים אק"ג בגדר הנורמה, אז זה באמת ככה.

01/04/2020 | 02:58 | מאת: כנרת

היי דר' רציתי בבקשה ליתייעץ איתך עשיתי בדיקת הולטר הרופא משפחה רשם לי vpb מועטים והאטה הדופק עד 29 ודשאלתי באיזה שעה היה לי אמר בשעה 8 בבוקר וניראה לי שעדיין ישנתי האם זה מסוכן והאם יכול לגרום לדום לב אני ממש מפחדת אשמח עם תוכל ייעץ לי

לא יכול לעמות בלי לעבור על תרשימי הולטר. בגדול של קצב ל-29 זה ממצא שדורש התייחסות. אבל, צריכים להיות מאוד מדויקים בהערכה

20/04/2020 | 16:54 | מאת: כנרת

איך אני יכולה ליתייעץ איתך לגביי זה ולהראות לך את תוצאות ההולטר

25/03/2020 | 11:30 | מאת: דנה

שלום דוקטור, אני אמורה לעבור אבלציה עקב פעימות לב מהירות (wpw), בגלל המצב דחו לי את הפעולה למועד לא ידוע, השאלה שלי היא האם אני יכולה לעשות מאמץ (הליכה,ריצה)?

25/03/2020 | 11:34 | מאת: דנה

מוסיפה שאני בת 27, לא לוקחת שום תרופות.

אני לא יכול להגיד. חסר מידע. ברוה המקרים מאמץ לא מהווה בעיה ב-WPW, אך כל מקרה לגופו. מצי להתיעץ עם הרופא שמכיר כל ההיסטוריה

הי, בת 24 בעלת הפרעת svt פניתי כאן לפני שבוע בנושא :) ממה שקוראת באינטרנט מבינה שחולי לב הם חלק מקבוצת הסיכון של הקורונה בעקבות חשש להחמרה בדלקת בכלי הדם שלעיתים מהווה המקור למחלות הלב. האם כבעלת הפרעת קצב גם עלי להשמר מפני המחלה כפי שהתבקשו קבוצות הסיכון? או הפרעה זו אינה חלק מקבוצת הסיכון של המחלה

לא SVT לא מהווה סיכון ל-COVID 19

16/03/2020 | 10:49 | מאת: אלי

שלום רב! בן 30 בריא בדרך כלל עם לחץ דם טיפה גבוה טריטייס 5 מ"ג. צולל, גולש, רץ, שוחה, אנירובי. באופן תדיר. הולטר לב 24: ממוצע HR 51. ברדיקרדיה HR מינימום 33. האם לא נכנס ל"איזור מסוכן"?

תשאל אצל חרופא שהפנה לבדיקה. רק הוא יכול לתת תשובה. "כל מקרה לגוםו"

16/03/2020 | 09:21 | מאת: נועם

אני בת 24 זוכרת הפרעת קצב ראשונה כבר לפני כ-4 שנים. בשנה האחרונה לאחר הליכה ממושכת עם הולטר ופגישה עם קרדיולוג הובחנתי לראשונה כסובלת מהפרעת svt. ההתקפים אינם בעלי תדירות קבועה בתקופת הקיץ עשויים לקרות כל חודש לפעמים כמה פעמים בחודש ובחורף כמעט ולא. חלק מההתקפים הם ארוכים - מעל שעה ועשויים להגיע לדופק של 190 לדקה (עפ״י המכשיר). אני מעוניינת לחזור לבצע פעילות גופנית (ריצה) אך חוששת להחמיר את המצב או אפילו סתם ליצור אירועים חדשים. אשמח אם תוכל להסביר האם ניתן לבצע פעילות גופנית במצב זה ומה ההשלכות שלה.

אני ממליץ לחזור לפעילות. אין סיכון בזה. אם יהיו אירועים כתוצאה - תפני לרופא. יש טיפול ל-SVT, לא צריכים לסבול מזה וחבל להגביל את עצמך בגלל הפרעות קצב האלו.

10/03/2020 | 16:05 | מאת: רחל

בעלי סובל מפרפור פרזדורים קבוע.מטופל בקומדין.עומד לעבור קולונסקופיה.נאמר לו להפסיק לקחת קומדין חמישה ימים לפני התהליך.האם אין בכך סכנה לארוע? תודה מראש

במידה ומתבצעת פעולה עם סיכון לדימום למטופל בקובדין כן מקובל להפסיקו לתקופה קצרה. כל מקרה- להחלטה של רופאים מבחינת משך ההסקה. ברור שבהפסקה ישנו סיכון לאירועים תסחיפיים כגון אירוע מוחי, אך הסיכון נמוך יחסית בשל תקופה קצרה של הפסקה. אני מציע לדבר עם רופאים ולהיצמד להורעות.

שלום, אחותי אובחנה בימים האחרונים עם רמות גבוהות של טרופונין.היא בת 64 וחולה מזה כ 10 שנים בקוליטיס.מטופלת בשנה האחרונה בטיפול ביולוגי. אוסיף שהיא מושתלת שדיים כעשרים שנים. האם ייתכן קשר בין שלושת הדברים? תודה

זה פורום להפרעות קצב לב. בדיקת טרופונין די ספציפית למחלות שריר הלב, אך כן קיימים מצבים מסוימים שיכולים גם לגרום לעליה ברמתו.

24/02/2020 | 15:45 | מאת: ציפי

שלום רב נוטלת פרוקור, בשל תופעות לוואי בעיקר בעניים הוצע לי לנסות להחליף לטמבוקור. הקרדיולוג טען שעושים זאת תוך אשפוז והשגחה יומיים. האם אין אפשרות להחליף בעצמי. האם לטמבוקור השפעה מעטה על הפרעות קצב? לעומת הפרוקור

שתי התרופות האלו נתנות להפרעות קצב זונות, לכן אין לי שתובה ברורה לשלאות. צריכים לדעת במה מדובר. לא תמיד טמבוקור צריכים להתחיל במסגרת אשפוז.

22/02/2020 | 23:54 | מאת: ענבר

שלום בת 31 בריאה. טיפוס חרדתי. בתקופה האחרונה מרגישה פעימות מוקדמות. החסרת פעימה. כאילו הלב נעצר לכמה שניות תחושה מוזרה לחץ בבטן למעלה. זה יכול לקרות כמה פעמים ביום. גם במנוחה גם במאמץ גופני. ןלרוב מלווה בדופק מעט גבוה מהנורמה. בסביבות ה 100.ביצעתי צילום חזה תקין ו 3 פעמים א.ק.ג שיצא תקין - within normal limits . אך מציינת שאומנם באתי לא.ק.ג עם התלונה הזאת אך בזמן הא.ק.ג לא הרגשתי את זה.ולכן חוששת שמפספסים משהו. יש לי תור לקרדיולוג. במכשיר לחץ דם ביתי בזמן הפעימה המוקדמת זה נתן תמונה של לב כאילו הפרעת קצב. אני מאד מוטרדת מהעניין. ועצם היותי אדם חרדתי לא מוסיפה לתמונה. רופאת המשפחה טןענת שזה הכל נובע ממתח ולחץ ושאם אטפל בהם זה יחלוף. עוברת תקופה לחוצה. אשמח לחוות דעתך המקצועית. האם יש טיפול תרופתי לזה? מציינת שנולדתי עם איוושה בלב והייתי בביקורות ובבדיקות בילדות ונאמר לי שהכל בסדר עם זה ושאפשר לחיות עם זה רגיל. לא יודעת אם יש קשר.

קודם כול אני מציע לעבור על הנושא שנדון בפורום הזה לא פעם אחד. פעימות מוקדמות זה מצב לא מסוכן, אך דורש בירור מסוים. לגבי טיפול- תלוי בממצאים של הבירור. אין קשר ישיר בין מתח נפשי והפרעות קצב

20/02/2020 | 22:42 | מאת: ישראל

עד לפני שנה היו לי פירפורי פרוזדורים תכופים. כמעט תמיד הצליחו להפוך ע"י עירוי פרוקור. עכשיו אני נוטל כדורי פרוקור 200 מ"ג ליום. האם נכון להוריד מינון פרוקור ל-200 רק שש פעמים בשבוע, אם עברה שנה בלי פרפור פרוזדורים ?

לא יכול לתת המלצה כאן. באופן כללי במקרים מסוימים ניתן להוריד מינון Procor. אין טעם להוריד את זה בצורה שאתה מדבר עליה, אבל ניתן להוריד ל-100 מג' ליום - ז"א חצי כדור ביום. בכל מקרה החלטות האלה מתקבלות ע"י רופא מטפל