פורום הפרעות קצב לב

הפורום יעסוק בבעיות השונות הקשורות באבחון ובטיפול בהפרעות קצב, כגון: הפרעות קצב על חדריות - SVT, הפרעות קצב עלייתיות - כגון פרפור ורפרוף פרוזדורים והפרעות קצב אחרות. אענה ככל שניתן על השאלות הקשורות בטיפול - הן תרופתי והן לא תרופתי. בנוסף, אענה על בעיות ושאלות הקשורות באבחנה של הפרעות קצב ושל סמפטומים הקשורים בהפרעות קצב, וכן בשאלות הנוגעות לקוצבי לב ודפיברילטור מושתל אוטומטי. אשתדל לתת מענה ספציפי לשאלות ככל שניתן אך התשובות בפורום אינן תחליף ליעוץ ובדיקה ע"י רופא המכיר ומטפל בחולה. הפורום יעסוק בבעיות הנוגעות במבוגרים בלבד.
1285 הודעות
1283 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב

16/07/2019 | 09:02 | מאת: בילי

שלום רב, כבר 7 שנים לערך עם פעימות מוקדמות חדריות. יש תקופות יותר טובות ותקופות גרועות מבחינת ההיקפים. היו תקופות שבדיקת ההולטר הראו 2600 פעימות חדריות ליממה והיו בדיקות שהראו כ- 300 ליממה. לא תמיד בבודדים אלא גם בזוגות וברצפים. מטופלת בקרדילוק 2.5 מ"ג ליום. עד כה לחץ הדם היה תקין ואף נמוך יחסית לאחר לקיחת הטיפול התרופתי (90/60). בשבועיים האחרונים מרגישה מאד רצפים של פעימות מוקדמות. לאחר מדידת לחץ הדם אחרי מאמץ, שמתי לב שיש עלייה 133/82 (בעבר זה לא היה). לאחר מנוחה יורד ל-117/72 . האם ייתכן קשר בין רצף הפעימות המוקדמות לעלייה בלחץ הדם? האם כדאי לחזור על הולטר? האם יכול להיות שהקרדילוק כבר לא עוזר ושיש מקום לשקול את החלפתו בחסם בטא אחר? אקו לב תקין תמיד. תודה,

פעימות מוקדמות לא מעלות ל"ד. יכולה להיות קריאה שגויה ע"י מכשיר בגלל פעימות מוקדמות. קרדילוק זאת תרופה לא הכי יעילה. מתחילים טיפול אם התרופה קבוצת חוסמי ביטא קודם כל בשל בטיחות הטיפול. ניתן לדון על הטיפול (צורך וסוג - תרופתי או אחר) עם רופא

וכן - אם יש שינוי במצב יש מקום לביצוע בדיקת הולטר חווזרת

16/07/2019 | 18:42 | מאת: בילי

תודה על התשובה. לא הבנתי כל כך את התשובה הנוגעת חקרדילוק. אשמח להסבר.

מה לא הבנת?

17/07/2019 | 16:31 | מאת: בילי

שלום רב, לא הבנתי מדוע קרדילוק אינו יעיל ומה הכוונה בבטיחות הטיפול? תודה

אני לא אמרתי שקרדילוק לא יעיל. אני אמרתי שזאת תרופה לא הכי יעילה. לגדי בטיחות הטיפול- כידוע לכל טיפול עלולים להיות תופעות לוואי. לקרדילוק מעט תופעות לוואי

14/07/2019 | 00:24 | מאת: יעל

היי, אני בת 39 ולפני מספר חודשים עברתי ניתוח להסרת התירואיד ועשיתי במקרה אקג לפני הניתוח והתגלה שיש לי הפרעת קצב מולדת WPW. ביצעתי הולטר של 24 שעות ומבחן מאמץ, נראה שבהולטר התגלתה הפרעת קצב ושהדופק שלי מגיע גם ל180 פעימות המצב מנוחה. הרופא המליץ לי לבצע אבלצייה על מנת לטפל בבעייה. יש לציין שעד כה חייתי כרגיל ללא שום אבחנה ןתסמינים המאפיינים את הבעייה. האם ההולטר היא בדיקה מדוייקת? האם אין מנוס מלבצע את האבלצייה? אני ממש חוששת מהפרודצודרה הזו ואני מתלבטת אם לבצע אותה... תודה

הולטר זאת בדיקה אמינה. במידה וכל הנתונים שהצגת נכונים - כן יש התוויה לפעולה. במידה ויש ספיקות - תמיד קיימת אפשרות לדעה שניה- ניתן לפנות למומחה להפרעות קצב נוסף.

13/07/2019 | 21:11 | מאת: שרון

שלום, אימי בת 69 סובלת מספר שנים מפרפור פרוזדורים. הטיפול התרופתי לא עוזר ושתי אבלציות נכשלו. הרופאים החליטו להתקין קוצב לב ולנתק את קוצב הלב הטבעי באמצעות צריבה. כך שאימי תהיה תלויה באופן מוחלט בקוצב הלב. מה המשמעות של התלות המוחלטת בקוצב הלב 24/7? האם זו פעולה שכיחה? מה אורך החיים הצפוי של קוצב כזה? מה איכות החיים הצפויה לאימי? האם היו מקרים בעבר שקוצב הפסיק לעבוד אפילו לכמה רגעים?

השיטה מקובלת במקרים מסוימים, למרות זאת שהיא לא אופטימלית. המשמעות זאת תלות במכשיר . אפשר לתפקד מלא עם קוצב קבוע. פעולה לא שכיחה - מעדיפים קודם לנצל כל גישה אחרת. קוצב חיי כ-8-10 שנים ואז מחליפים אותו. איכות החיים לא אמורה להיפגע, אומנם כל מקרה לגופו. תקלות בקוצבים נדירים ביותר - במעיות או אף אלפיות אחוז.

14/07/2019 | 16:25 | מאת: שרון

תודה רבה על תשובתך. שאלה נוספת, האם כאשר כבר התקינו לה את הקוצב אך עדיין לא ניתקו - יש מה לעשות או שמאוחר מדי? ואם כן- מה ניתן?

אני לא יודע כל הניתונים. לא תמיד אחרי השתלת קוצב ישיר הולכים לצריבה. יש מקרים שמנסים לתת יותר תרופות שקשה לתת בלי קוצב בשל סיכון לירידה קשה בקצב הלב. אז אחרי השתלת קוצב נותנים מינונים יותר גבוהים.

14/07/2019 | 19:00 | מאת: שרון

תודה דוקטור.שאלה אחרונה ברשותך האם במצב זה ניתן לעשות שוב אבלציה או שהטיפול הוא רק בתרופות?

אני מבין שאתה מתכוון לאבלציה של פרפור פרוזדורים שלישית. אם כך- כל מקרה לגופו. יש חולים שעוברים 3 אבלציות ואפילו יותר.

08/07/2019 | 10:08 | מאת: ציקי

שלום רב. בת 64 בעלת עבר של בעיות קצב לב וטיפול באבלציה לפרפור כרגע יש לי דפיקות לב מהירות, כ100-110 א.ק.ג מראה סינוס. מה הטיפול במקרה כזה? האם אפשר לתפקד כך לאורך זמן? האם מצב כזה מהווה התוויה לקוצב לב? תודה

טכיקרדיה סינוסלית דורשת קודם כל בירור לשלילת בעיה מאחרי זה. לא מעט הבעיה כן נשללת ואז נשאלת שאלה האם ובמה לטפל. ברוב במקרים לא דרוש טיפול. במידה וכן- הטיפול מוכר לכל רופא. כן אפשר לתפקד. אין התוויה לקוצב לב חד משמעית.

07/07/2019 | 20:41 | מאת: הפרעות בקצב לב

היי הבן שלי סובל מדפיקות לב מהירות כמה פעמים ביום ולחצים בחזה עשינו אקו לב ואקג ועשינו הולטר בתוצאות ההולטר אני רואה הרבה סימנים חריגים אבל הרופא טוען שזה בגדר הנורמל האם אפשר לשלוח לך את התוצאות ותתן לי עוד חוות דעת ? תודה

לא ככול "תוצאה חריגות" בהולטר היא בעלת משמעות קלינית. מציע לדון על זה עם רופא.

07/07/2019 | 12:15 | מאת: דפי

שלום, רופאת המשפחה ביקשה ממני לעשות בדיקת הולטר לאחר שהתלוננתי על דפיקות לב חזקות במנוחה. מצרפת את התוצאות. אשמח לחוות דעת. בת 34

לא רואה תוצאות. מזכיר זה פורום לדיון כללי. לא ניתן לרבל חוות דעת כאן.

האם יתכן מצב של ללא נשימה ודופק קרוטידי ללא קולות לב בהאזנה ובכל זאת קצב אסיסטולה בשלושה לידים במשך 30 שניות ?

לא הבנתי

03/07/2019 | 22:22 | מאת: אסי

שלום דר. אני בן 35. אני סובל מחרדות והיפוכונדריה. חוץ מזה אני בריא לחלוטין. יש לי תבנית high take off שראו אותה אולי 30 רופאים ו 8 קרדיולוגים (לא מגזים) כולם אמרו שזה תקין לחלוטין. כנל הולטר, אקו במאמץ הכל תקין. היום הרגשתי משהו מוזר תזוזה באזור החזה וכאילו משהו הפסיק לעבוד.(זה יכול להיות סתם בהלה אני חרדתי) לא הרגשתי פעימת לב כלשהי. הגעתי למיון כי קיבלתי מזה התקף חרדה. במיון אקג תקין ללא כל שינוי. הרופא פנימאי שבדק אותי טען שהוא שמע פעימה מוקדמת ושזה ממש נורמלי במצב חרדה ובסדר גמור. אציין שעשיתי יותר מ 100 אקגים בשנים אחרונות. ונבדקתי בהקשבה ללב עשרות פעמים. בשום מקום לא נאמר לי שום דבר על פעימה מוקדמת ובשום אקג לא הופיעה פעימה מוקדמת. אני מאוד מקווה שהרופא טעה בשמיעה ולא היה דבר כזה. אבל במידה והוא לא טעה מה המשמעות של הדבר? נושא הלב הוא הפוביה שלי. אשמח מאוד אם תוכל להרגיע אותי. תודה רבה.

אני מעמין לבדיקה של רופא. בדיקות שציינתה יכולים לא לקלוט פעימות מוקדמות. נושא של פעימות מוקדמות נדון בפורום הזה הרבה- מציע לבדוק. בגדול פעימות מוקדמות ברוב המקרים זה ממצא לא מסוכן.

02/07/2019 | 21:57 | מאת: לימור

על מנת לבצע איסוף שתן למטהנפרינים וקטכולאמינים עליי להפסיק ליטול את התרופה קרדילוק שאני לוקחת 5 מ"ג כל בוקר. אמורה להפסיק לגמרי 72 שעות . איך אני אמורה לעשות זאת בהדרגתיות? אני בת 45 .

בהדרגה- כל יומיים להוריד מינון. כדי לדבר עם רופאה המטפל

01/07/2019 | 23:07 | מאת: אהוד

בן 27, עד כה בריא ב"ה. נשוי ומצפה לילד בעוד כחודשיים. לאחרונה החלו לי סימפטומים כמו צרבות וכאבים בחזה (לעתים לחצים ולעתים תחושה של שורף), פה ושם גם נימול בגפיים או בחזה או במקומות אחרים. בשבוע האחרון גם התחלתי לחוות סחרחורות בעת ישיבה (לא בעת עמידה). כמובן שהדבר מאוד הבהיל אותי, ואחרי הפעם הראשונה עם הכאבים בחזה והנימול הלכתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות לב: עשיתי בדיקות בדחק, רנטגן ואולטרסאונד ללב, ולא יצא כלום (לא עשיתי הולטר, תוהה אם צריך). במקביל גם עשיתי בדיקות דם ושוב לא נמצא שום דבר חריג, וגם גסטרוסקופיה לא העלתה שום דבר. לפני כמה ימים הלכתי לרופא שוב (פעם שלישית בחודשיים) והוא מצא אצלי לחץ דם נמוך במעבר מישיבה לעמידה, ושוב שלח אותי לבדיקות דם, הפעם הורמונליות. אני חייב לומר שזה טורד את מנוחתי, בעיקר כי עד כה כזכור לא חוויתי תסמינים כאלה בכלל, וגם נראה לי מוזר שיש לי פתאום ירידה בלחץ הדם. האם יש כיוון נוסף בשבילי? משהו שכדאי לבדוק? דרך לטפל בלחץ הדם הנמוך? בברכה.

לא רואה בסיפור עניין של הפרעות קצב

01/07/2019 | 21:12 | מאת: ג׳אנא

בת 36 עם סיפור של תת תריסיות לא מאוזנת , בשנה האחרונה אירוע s v t שהפך בעיסוי קרוטיס , ואירועים חוזרים של סינוס טכיקרדיה עד 145 , ב CT ראש שבוצע לאחרונה נמצא יתר לחץ דם תוך גולגולתי , האם תועד בתחום המחקר או ספרות רפואית קשר בין שתי האבחנות . ותודה

הופעה של SVT לא ממש מוכרת כתוצאה של עליה בלחץ תוך גולגולתי. טכיקרדיה סינוסלית מתוארת בחלק מהמקרים.

25/06/2019 | 22:03 | מאת: שלום

שלום, רציתי לדעת מה פירוש הממצאים הבאים שעלו בהולטר לב 24 שעות PVC'S 3581 PAC'S 22243 תודה

הפירוש שיש פעימות מוקדמות - חדאיות- PVC's ועליתיות - PAC's

19/06/2019 | 15:56 | מאת: מקס

שלום ד"ר, לאמא שלי (בת 70) יש דופק 115 ודופק לא סדיר בכמה חודשים אחרונים,היא עברה היפוך חשמלי לא מוצלח, כתוצאה ממנו וכנראה בגלל כמויות גדולות דל PROCORE קרה דום לב, אבל אמא חזרה לעצמה אחרי טיפול נמרץ. עכשיו דופק ירד קצת ל110 , מטופלת לCARDILOC 7.5,אקו לב ללא ממצעים מיוחדים ,אקג מראה רק לפעמים דופק לא סדיר. היא במעקב של קרדיואולוג. מה אתה יכול להמליץ בנוסף לטיפול ובדיקות שהיא עוזה ? תודה ויום טוב!

אני חושב שיש טעם לקבל יעוץ של רופא מומחה בהפרעות קצב. יש ללמוד כמה דברים - אח מבדיקות שבוצעו או בדיקות שצריך לעשות ואז להחליט איך מתקדמים יש פתרונות שלפי הסיפור לא מוצו עדיין.

14/06/2019 | 13:22 | מאת: קארין

היי אני בת 24 ולאחר בדיקת אקו לב עקב לחצים בצד שמאלי של החזה נמצא כי יש אי ספיקה מיטרלית מינימלית ואי ספיקה טריקוספידלית מינימלית ותפליט פריקרדיאלי בכמות מזערית. אודה לתשובה כמה זה חמור ומה יש לעשות עם זה בהמשך ?

מזכיר - זה פורום של הפרעות קצב לב. מצמאים קלים- מציע לפנות לרופא המפנה

11/06/2019 | 20:28 | מאת: יובל

שלום אני בת 21 ולעיתים אני חשה בדופק מהיר במנוחה ללא כל סיבה שיכול להימשך שעות. בכמה פעמים שמדדתי הדופק נע בין 90-140. במאמץ הדופק מהיר יותר. כמו כן לעיתים רחוקות מרגישה שהלב מחסיר פעימה. אציין כי הדבר בא והולך כבר מעל חצי שנה ולא ייחסתי חשיבות יתרה. אינני מרגישה חולשה או סחרחורות אלא רק דופק חזק. אציין כי העניין מלחיץ אותי מאוד וכשאני מרגישה את זה הלחץ שלי לא מועיל לכך ומונע ממני להירגע או לנסות להרגיע את הדופק אלא רק ההפך. אוסיף כי חוויתי בעבר התקף חרדה וכחודש לאחר מכן הרגשתי דופק מהיר בפעם הראשונה. האם יש קשר בין השניים? כמו כן ביצעתי בדיקת אקג והיא יצאה תקינה. יתכן שיש לי הפרעות בקצב הלב בגיל צעיר?

לפי הסיפור דווקא לא ניראה שמדובר בהפרעת קצב, אלא קצב תקין מועץ. ברור שלא ניתן לעשות כך אבחנה. אני ממליץ לפנות לרופא משפחה, במידת הצורך קרדיולוג ולמומחה בהפרעות קצב

06/06/2019 | 13:01 | מאת: אריק

בן 69 עברתי מקרה של סינקופה .בבדיקת הולטר התגלו פעימות חדריות מוקדמות וארועים מרובים של nsvt בקצב לא סדיר אך עם av dissociation בכל מיני קצבים ופעימות מוקדמות על חדריות מרובות כולל חלקם עם אברציה. סה"כ 4000 vpb. הערכת הקרדיולוג אירוע סינקופה אשר נשמע ואגלי אקו תקין אך הולטר פתלוגי מאוד. טיפול קרדילוק 2.5 מ"ג והמשך מעקב והולטר בעוד חצי שנה. מבקש חוות דעת. מחכה לתשובה ותודה.

לא הבנתי את השאלה. זה פורום. חוות דעת מקבלים ביעוץ.

14/06/2019 | 08:01 | מאת: אריק

השאלה אם התופעות מסכנות חיים. תודה אריק

זאת בדיוק שאלה לקרדיולוג שלך. שאלה רצינית דורשת התייחסות רצינית ומעמיקה כולל לימוד של כל ההיסטוריה הרפואית, בדיקות וכו'. זאת היתה הכוונה שלי בתשובתי הראשונה

05/06/2019 | 18:37 | מאת: בתאל

שלום, אשמח לפענוח הולטר שביצעתי, יש לציין שבוצע חודש לאחר אבלציה להפרעות מרובות מסוג vpcs - כ-40,000 ליום ולפעמים יותר. להלן התוצאות: קצב בסיסי: סינוס מהירות מינימלית: 47 לדקה מהירות מכסימלית: 129 לדקה מהירות ממוצעת: 63 לדקה הפרעות חדריות: לא נצפו הפרעות על חדריות: נצפו בסה"כ 25 APB'S ללא SVT או AF. הפרעות הולכה: לא נצפו שינויים משמעותיים ב-ST: לא נצפו. נצפו קטעים של סינוס ברדיקרדיה. נצפו קטעים של סינוס טכיקרדיה. נצפו קטעים של סינוס אריתמיה. מבדיקות קודמות מעולם לא יצא לי הפרעות מסוג APB'S. זה משהו שיכול לקרות כתוצאה מאבלציה? או שזה לא קשור לדעתך? ולגבי טכיקרדיה רשום בבדיקה 380 , זה המון? מעולם לא היה לי דופק איטי... מה שכן אני לוקחת כרגע דרלין 10 מ"ג ליום בגלל שיש לי דופק מהיר תודה מראש

APC's לא קשורים לאבלציה ובגדול חסרי משמעות בכמות כזאת. לגבי טכיקרדיה- לא ברור לי - אין קצב 380 אין גם דופק איטי במיוחד. מבקש להבין שזאת בשום פנים לא פיענוח של הולטר, אלא רק תשובה כללית בפורום

04/06/2019 | 12:16 | מאת: חנה סיני

באישפוז בחשד לאירוע מוחי, קבלתי כדור נקסין לשיכוך כאבים.לאחר מכן חשתי בדפיקות לב חזקות ומהירות. לאחר בדיקת אק"ג התבשרתי כי עברתי פרפור לבבי. שוחררתי עם המלצה למדלל דם קסרלטו. המדלל גרם לי לדימומים פנמיים וירידת בערך הברזל בדם.כעת הומלצתי לעבור laac. מה הסיכונים? האם יש דרכים אחרות לטפל בפרפור? תודה

שלום. צריך להבין שלא מדובר בטיפול בפרפור, אלא בסיבוכים שלו כגון שבץ מוחי ואחרים. במידה ומצד אחד ישנה התוויה לטיפול בנוגדי קרישה (וזה צריך לבדוק) ואי התווית נגד כגון דימום (וגם זה צריך לבדוק לעומק) הטיפול המקובל הוא סגירת עוזנית מעליה השמאלית

30/05/2019 | 14:15 | מאת: אריאלה

שלום רב, בת 69, (ברקע צריבה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים לפני כשש שנים). לאחרונה בגלל תחושה של תעוקה בחזה בעת לילה שידרתי א.ק.ג. (אני מנויה) ומצאו lbbb חדש. במיון - טרופונין שלילי וצילום חזה תקין וכן שאר בדיקות הדם. אקו לב תקין. ארגומטריה תקינה (במגבלות lbbb). שאלותיי: 1. הבנתי שבנוכחות lbbb אין אפשרות לראות בא.ק.ג. סימני איסכמיה (כנ"ל בארגומטרייה). לפיכך האם יש טעם לשדר בעתיד א.ק.ג? והכי חשוב: מה כן אפשר לראות בא.ק.ג? 2. בשני א.ק.ג. שביצעתי לאחרונה לא נתגלה lbbb. שאלתי: האם חסם זה יכול להיעלם? אריאלה

1. לא הבנתי לגבי שידור אק"ג. באק"ג יכולים להיות שינויים שונים - גם בנוכחות LBBB גם בלידיו 2. LBBB יכול להיות זמני.

30/05/2019 | 13:14 | מאת: אתי

שלום רב, אמי בת 87 סובלת מסוכרת ומיתר לחץ דם. מטופלת בתרופות הבאות ובדרך כלל מאוזנת: לסוכרת: ג'אנואט + ראפאגליניד X)2) ליתר לחץ דם: דופלקס 160/10 X)1), ואסודיפ 10 מ"ג X)1), לוסרדקס 50 מ"ג X)1), קדקס 2 מ"ג X)1), נורמופרסאן 150 מ"ג X)2), דרלין 10 מ"ג X)3) בשנת 2011 עברה צנתור כלילי ונמצא MID RCA 90% ,OM3 70-90% הוכנס .TAXUS STENT TO MID RCA לא מטופלת בתרופות ללב. לפני שלושה שבועות בעקבות דופק גבוה הגיעה למיון ואובחנה עם פרפור פרוזדורים. אושפזה ובהמשך היום התייצב הדופק ובדיקות אק"ג, אקו לב ואנזימי שריר הלב התקבלו תקינות. לא נמצאה סיבה לפרפור. שוחררה לאחר יומיים עם המלצה לנטילת אליקוויס 5 מ"ג פעמיים ביום והנחייה להמשיך ליטול דרלין 10 מ"ג שלוש פעמים ביום כפי שהיה גם לפני אירוע הפרפור. מאז לחץ הדם והדופק תקינים. היום בביקורת בקופ"ח הפנה הקרדיולוג למיפוי לב ורשם לאמי את התרופות הבאות: RYTHMEX 150 מ"ג X)2) ו- MONOCORD 20 מ"ג X)2). להלן שאלותיי: קצת תמוה בעיניי שבבית החולים לא הציעו את הטיפול התרופתי עליו המליץ הקרדיולוג של קופ"ח. איך אפשר להסביר את הדבר? לאור העובדה שהדופק של אמי כרגע סדיר והיא ממילא נוטלת 3 פעמים ביום דרלין שמאט דופק, האם יש הצדקה ליטול בנוסף גם RYTHMEX? האם לא עלולה להיגרם האטת יתר של הדופק? בברכה, אתי

מזכיר- בפתיח של הפורום זה רשום - לא ניתן לקבל פה המלצות. זה פורום לשאלות כלליות קשורות להפרעות קצב. פעולה של דרלין וריטמקס שונה לגמרי והשילוב הוא מקבובל. אפשר לשקול גם טיפול בתרופות - גם יותר נוחות וגם יותר יעילות מדרלין מאותה קבוצה. ממליץ לשאול את רופא המשפחה וקרדיולוג.

28/05/2019 | 17:49 | מאת: יעל

שלום, אשמח לדעת את פשר ממצאי הבדיקה : בדיקת האקו-דופלר קרדיוגרפיה מראה: חדר שמאל בגודל תקין. התכווצותו גלובלית ואזורית תקינה. LVEF מוערך %60 . דפנות בעובי תקין. תבנית מילוי חדר שמאל מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל E>A.( חדר ימין תקין בגדלו והתכווצותו. עליות בגודל תקין. אי ספיקה מיטרלית מזערית. מסתם אאורטלי תלת עלי,נראה תקין אי ספיקה טריקוספידלית מזערית. לחץ ריאתי סיסטולי מוערך 20 ממ"כ + RAP. שורש האאורטה והעולה בקוטר תקין. IVC לא מורחב , תמט נשימתי תקין הודגם תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה . ללא תמט חללי הלב. ללא שינוים רספירטוריים בזרימה מיטרלית GOOD SYSTOLIC LV FUNCTION. NORMAL RV SIZE AND FUNCTION. NO EVIDENCE OF HEMODYNAMICALLY SIGNIFICANT VALVULAR ABNORMALITY SMALL PERICARDIAL EFFUSION. אבחנות: 1

זה פורום להפרעות קצב לב מציע לפנות אם השאלה לרופא שהפנה לבדיקה

היי, יש לי הרבה פעמים הרגשה של דופק לב מואץ ואי נוחות בחזה. זה קורה לי לעיתים ביום אבל בעיקר מעיר אותי בלילה. לאחרונה זה קורה לי לעיתים רחוקות יותר. עשיתי בדיקות דם שכוללות בלוטת התריס, הולטר 48 שעות, אקו לב, ומכשיר HEART1 במשך חודשיים, ולא נמצאו שום הפרעות קצב. אני כן מרגישה לא נוח ועדיין חוששת כשזה קורה. האם יש סכנה כלשהי?

במידה וכל הבדיקות תקינות, סביר להניח ואין סכנה. אבל ברור לך שאני לא יכול לקבוע את זה על סמך תיאור שלך בלבד. במידה והמצב מתריד - ממליץ לחזור לרופא

26/05/2019 | 11:27 | מאת: מירב

שלום, אני בת 55, אני משתמשת בצמיד שמודד ויש לי HRV ממש נמוך. מלבד מה שקראתי שיתן לשפר זאת על ידי פ״ג אני רוצה להתייעץ עם מומחה בתחום. מישהו יכול להפנות אותי למישהו כזה?

1. שימוש בצמיג לא דווקא נותן אבחנות נכונות 2. משמעות של HRV היא מורכבת 3. במידה ויש ספיקות יש לפנות לרופא משפחה 4. במידת הצורך אפשר לפנות למומחה קרדיולוג

22/05/2019 | 18:30 | מאת: גוי

שלום דר בן 37 מעשן , לאחרונה אני מאוד לחוץ בעבודה שלי שהיא גם מרובת שעות ומשרה בכירה, היום במהלך העבודה וגם הייתי מאוד לחץ התחיל הלב שלי לפרפר ודופק לא סדיר ודופק גבוה, ההפרעה כמה לשניות הרגשתי שאני הולך להתעלף תעוקה בחזה וכאבים, אחרי באירוע כל היום נשימות עמוקות ואני מרגיש את הדופק בכל הגוף, לציין לפני חודשיים עשיתי בדיקת מאמץ שגרתית שהייתה תקינה , א ל מה שקרה לי הבהיל אותי בטירוף והכניס אותי לעוד יותר חרדה ולחץ, האם זה פרפור פרוזדורים כפי שקראתי באינטרנט ?

לא. לא ניתן לפי התלונות לקבוע האם יש הפרעות קצב ואם כן- מה הן. יש לפנות לרופא לבדיקות

21/05/2019 | 16:47 | מאת: אריק

שלום עשיתי אקו במאמץ הטכנאי בהתחלה בדק את הלב לפני המאמץ ובדק אחרי המאמץ אחרי הבדיקה הטכנאי בדק שוב את הלב. מה זה אומר באקו במאמץ נצפה שיפור בהתכווצות בכול האיזורים? כי זה משהו כללי כזה התשובה... זה מה שכתב המפענח מה זה אומר על מה זה מעיד ?

מציע לשאול את הרופא. הפורום הזה הוא פורום להפרעות קצב

20/05/2019 | 10:45 | מאת: חן

שלום אני בן 29 אקו מאמץ ארגומטריה אקג דופלר ועוד בדיקות כלליות תקינות. לפני חודש עשיתי דופלר במנוחה אצל מפענח מסויים והבדיקה בכלליותה הייתה תקינה אם תוצאה של 60 % lvef השבוע עשיתי שוב בדיקה רק בדיקת אקו במאמץ אצל מפענח אחר ובדופלר במנוחה לפני המאמץ זה יראה 55% lvef יכול ליהות זה מדידה שונה של טכנאי ? או פיענוח שונה של רופא ? לא יודע למה להתייחס ושתי הערכים טובים ? מה הקטע של הירידה ב5 %? אשמח להסבר.

אני מבקש לראות מה הנושא של הפורום. הוא- הפרעות קצב! הערכה של EF באקו היא לא מדויקת. אני מניח שאין הבדל בבדיקות. 55 ו-60 במקרה הזה זה רק הערכה

19/05/2019 | 19:09 | מאת: שימי

שלום אני בן 31 עודף משקל 16 ק"ג בדיקות דם תריסיות צילום חזה הורמונים ועוד בדיקות תקינות מספר רב של אק"ג סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב דופק ממוצע 84-88 בזמן האחרון לא בכושר בעבר הייתי בכושר טוב קצת חרדות גם נוטל קלונקס 0.5 הייתי שמח לפענוח הבדיקה זה במנוחה: סיבת הבדיקה: שלילת מחלה כלילית משמעותית בירור פלפיטציות תוצאה ערך נורמלי למבוגר אאורטה העולה 31 ממ' שורש האאורטה 36 ממ' (37 ) D-2 פרוזדור שמאלי 32 V-c שטח פרוזדור שמאלי 16 סמ"ר (15) רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 29 ממ' רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 47 ממ' (53) עובי המחיצה הבין חדריות 11 ממ' ( 9-11) עובי דופן אחורית 9 ממ' (9-11)

לסיכום בדיקת אקו דופלר -קרדיוגרפיה הראתה: איכות הבדיקה. טובה טכיקרדי במנוחה סינוס. חדר שמאל: גודל תקין. תפקוד איזורי תקין. תפקוד גלובלי שמור בגבול התחתון של הנורמה. 55% lvef. היפרטרופיה ללא תפקוד דיאסטולי.- e 0.60 a 0.65 e/a 0.9 חדר ימין גודל תקין. תפקוד תקין. עליה שמאלית תקינה. עליה ימנית תקינה. מסתם המיטארלי תקין. מסתם האאורטלי תלת צניפי. מסתם הטריקוספידלי -אי ספיקה טרויאלית. מסתם הפולמונלי תקין. לחץ ריאתי סיסטולי 27 ממ"כ. מחיצה בינעלייתית שלמה. האאורטה העולה לא מורחבת. וריד נבוב תחתון תקין. פריקרדיום ללא נוזל. מאמץ ( פרוטוקול bruce ) הופסק אחרי 7 דקות עקב העייפות והגעה לדופק המטרה. דופק במנוחה 120/דקה דופק בשיא המאמץ 194 / דקה שזה 102 % מהחזוי. ל.ד במנוחה 135/85 ממ"כ בשיא המאמץ 180/90 ממ"כ.תגובה המודינמית תקינה. עומס מירבי mets 8.1 אק"ג במנוחה סינוס t שלילי בiii ii f אק"ג בשיא המאמץ- ללא עדות לאיסכמיה באקו במאמץ נצפה שיפור בהתכווצות בכול האיזורים. No evidence of new regional wall motion abnormalities at 102% of maximal age -predicted heart rate moderate exercise capacity normal hemodynmaic response to exercise השאלות שלי הבדיקה תקינה ? מותר לי לעשות ריצה ספורט? מה זה מסתם הטריקוספידלי -אי ספיקה טרויאלית? Lvef55% היה לי 60% לפני חודש שעשיתי אקו דופלר במנוחה מה פשר השינוי? וגם בדופלר לעומת דופלר מלפני חודש יש שינויים קטנים אני מדבר על אאורטה העולה פרוזדור שמאלי ובכול הקטגוריה ששלחתי לך בתגובה הראשונה יש שינויים קטנים מהדופלר במנוחה הקודם לסיכום מה דעתך בדיקה תקינה ? מותר לי לעסוק בפעילות גופנית? מה פשר השינויים שציינתי בפניך. עשיתי גם לפני חודש דופלר במנוחה שהיה תקין ומבחן ארגומטריה תקינה אם הגעה לדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה רק אם כושר נמוך אשמח שתענה לי על שני השאלות שרשמתי שתי התגובות תודה גדולה. תודה ענקית מראש !!!!!!!!!

להסברים על פיענוח יש לפנות לרופא המפנה לבדיקה. זאת לא מרפאה. זה פורום לשאלות כלליות

19/05/2019 | 09:46 | מאת: לי

שלום רב, אני בת 44. מאז היותי ילדה זוכרת שמרגישה מידי פעם הפרעת קצב המוכרת כפעימה מוקדמת. (גם לאבי שהיום בן 85 יש הפרעה כזו והוא חי איתה ללא כל טיפול) לפני 20 שנה ביצעתי הולטר ואקו לב והרופא אמר שהכל תקין. לאחרונה בשל חרדות התחלתי ליטול ציפרלקס. הרגשתי כי תחושת הפרעת קצב הלב החמירה וביצעתי הולטר לפני מס' ימים. אודה על התייחסותך לתשובה : קצב בסיסי: סינוס קצב לב מינימילי 51, מקסימלי: 154, ממוצע 67. הפרעות קצב חדריות pvcs - 108 בודדים בעיקר ב- 20:00 . 3 ביגמניות. בפרעות קצב על חדריות pacs - 170 בודדים בפיזור הומוגני הפוחתים בלילה. 7 צמדים. הפרעות הולכה - לא. שינויי st - לא. אציין שבשעה 20:00 בערב הייתי בריצה וזה כנראה השפיע על התוצאה. בינתיים הרופא משפחה שלח אותי לאקו לב. (ביצעתי גם לפני 8 שנים כשהייתי בהריון ויצא תקין). מה דעתך? האם הפרעת הקצב הזו מסוכנת? האם התופעה מחמירה בגלל הציפרלקס? האם זה ניתן לחיות על הממצאים הנ"ל ללא כל טיפול? אודה על תשובתך. מצרפת את קובץ ההולטר.

יש כמות מזערית של פעימות מוקדמות. הפרעת קצב לא מסוכנות. מציע לראות תשובות שלי רבות בנושא. החלטה על טיפול מתקבלת ע"י רופא והנבדק כאשר נלקחים בחשבון כל הדברים

14/05/2019 | 17:33 | מאת: ליאור

שלום אני בן 27 עשיתי בדיקות מקיפות של לב שיצאו תקינות ועוד בדיקות אחרות תקינות דופק הבסיס שלי ממוצע הוא 92 96 מותר לי להתחיל לעסוק בפעילות גופנית כמו ריצה אם דופק התחלתי כזה?

דופק לא מהווה מניעה מפעילות גופנית כמה שיותר תתאמן, יהיה פחות דופק במנוחה

14/05/2019 | 17:31 | מאת: רום

שלום אני בן 30 בשנים האחרונות רצתי המון הייתי בכושר נהדר כול ריצה במשך שעה, אף פעם לא נעזרתי בשעון דופק וכאלו. בחודשים האחרונים לא עשיתי פעילות אירובית ריצה וכאלה. אני בריא אין לי בעיות עשיתי בדיקות מקיפות . ניסיתי לחזור לרוץ ריצה ממש קלה במשך עשרים דקות הדופק הגיע לי ל170 מפעילות ממש קלה בדקתי אם האצבעות בעורקים. השאלה שלי אליך זה לא מסוכן דופק כזה מריצה כזאת קלה אפילו עבר ת170...איך מריצה ממש קצרה הדופק הגיע לי ל170 ועבר אותו אפילו מה עצתך? אציין ארגומטריה,אקו דופלר ועוד בדיקות לב תקינות.

אין שכנה. יתכן שה בגלל ירידה בכושר

13/05/2019 | 10:34 | מאת: אור

דוקטור עשיתי בדיקות אקו במאמץ הטכנאי אקו שבדק אמר לי שהכל בסדר והלב שלי תקין האם הוא יכול לראות זאת בבירור או שיש לסמוך רק על חוות דעת של רופא שתגיע בעוד כמה ימים?

צריך לקבל סיכום מלא רפואי

12/05/2019 | 14:53 | מאת: אדיר

דוקטור האם יכול להיות מצב שיש הגדלה של הלב שכוללת תסמין של קוצר נשימה שכולל ימים טובים יותר ללא קוצר בכלל? או שאם יש הגדלה עם תסמין של קוצר נשימה הוא יהיה קבוע ואחיד ... תודה!

1. שאלה לא במקום הנכון. זה פורום להפרעות קצב. 2. קוצר נשימה יכולה להיות כתסמין למצבים שונים כולל ירידה בתפקוד הלב. לא חייב להיות קבוע.

11/05/2019 | 11:43 | מאת: נאור

דוקטור עשיתי בעבר בדיקת מאמץ , בבדיקה היה חדר שנמצא בו קרדיולוג שחתם שהבדיקה בסדר בסוף המאמץ.. עוד שבוע יש לי בדיקות אקו במאמץ! האם גם בבדיקה זו התשובה מתקבלת במקום? כולל תשובה לאקו?

זה שונה בכל בית חולים. תשאלו בבית חולים בו יעשו את הבדיקה

10/05/2019 | 21:19 | מאת: אור

1.דוקטור האם סינוס טכיקרדיה יכולה לגרום לעליה של גל P? 2.איזה מצבים יכולים לגרום לגל P להיות גבוה? האם ברוב המקרים גל P גבוה מעיד על בעיה? או שברוב המקרים לממצא אין משמעות? תודה

1. לא 2. יש מספר סיבות לגלי P גבוהין כגול הרחבה של או עליה בלחץ בעליות, דברים אחרים. אק"ג לא הבדיקה הטובה לאיבחון שינויים כאלה.

09/05/2019 | 21:29 | מאת: ויקטור

ב 29 לאפריל הערתי אבליציה במחלקה של קוצבי לב בבית חולים בילינסון. לאחר שיחרור אני צריך לקחת 2 כדורי של קרדילוק 1.25 ו ספירונולקטון 25 מייג. עדיין יש לי אריטמין .לחץ דם נמוך בין 84/42 עד 94/43. דופק נמוך מאוד היום היה 33. אולי כדי לשנות מינון תרופות?

יש לפנות לרופא דחוף

12/05/2019 | 13:22 | מאת: ויקטור

דייר גריגורי, אבליציה עושו במחלקה שלך,יש לנו תור ל29.05.2019 אצלך, לאיזה רופא לפנות? קרדיולוג בקופת חולים, יש תור רק ל27.05.2019 מה לעשות עד אז?יש דרך לקבוע איתך פגישה(חבר מכבי) או לדבר טלפונית?

08/05/2019 | 15:17 | מאת: אור

חוות דעתך בבקשה דוקטור תודה

1. לא ראוה תרשים 2. פורום זה לא המקום לקבלת חוות דעת

07/05/2019 | 19:47 | מאת: מאור

שלום רב אני בן 31 גובה מטר 70 שוקל 86 בחודשים האחרונים היו לי כול מיני תופעות מוזרות שלא היו לי מעולם ככה ביום בהיר של תעוקת חזה במנוחה ובמאמץ דופק מהיר פתאומי במנוחה מספר רב פעמים של דופק מעל 100 ועד 130 פעימות לדקה שיצא סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב או הפרעות אחרות עשיתי תאק"ג באותו זמן שהיה .... דופק ממוצע 84-88 אקו דופלר תקין במנוחה ארגומטריה תקינה ללא איסכמיה אך כושר נמוך, הרבה סחרחורת ולחץ בראש שהיה לי . עברתי סיטי מוח אמריי מוח בדיקות דם תריסיות צילום חזה ועוד ועוד בדיקות בקיצור הכול תקין.. בעבר רצתי המון שנים בחודשים האחרונים לא... התחלתי ליטול קלונקס 0.5 כנגד חרדה שאלתי אליך איך אני חוזר לריצות ?אחרי כול התקופה הזאת שעברתי שלפי כול הבדיקות לדעתי אין בעיה הכול תקין יכול ליהות שזה בעצם חרדה הרי אם אתחיל לרוץ פתאום אחוש שוב דופק מהיר ומנגנון החרדה יעבוד מן הסתם. בעבר רצתי שנים ובכלל לא חששתי הייתי רץ שעה ברצף 3 4 פעמים בשבוע ולפעמים יותר הייתי בכושר שיא !! לא חששתי והכול היה בסדר. איך מתגברים על החרדה ? וחוזרים לרוץ ?חושש שבעת ריצה יהיה משהו אם הלב... אחרי התקופה הזאת ?הרי מן הסתם בעת פעילות הגופנית יכול לחזור סימפטומים של מה שהיה לי בחודשים האחרונים במנוחה החרדה ושאר הדברים אני ממש רוצה לחזור לרוץ לפי הבדיקות אין בעיה אבל הקטע המחשבתי החרדה המתח הייתי שמח לעצה שלך לדעתך........תודה מראש

בצידה ובדיקות לב תקינות ורופאים שביצעו את הבירור חושבים שאתה בריא מבחינה לבבית (זה אני לא יודע), אין מניעה מכל מאמץ. איך מדגברים על חרדות- אני לא הכתובת. לדעתי פשות תתחיל לרוץ. בהדרגה. עם עליה הדרגתית בעומס. דרך אגב, בחדר כושר יותר קל לעשות- במסילה קל לווסת את מאמץ וגם למדוד דופק.

29/04/2019 | 23:54 | מאת: דן

שלום ,אני ינסה לקצר לך את הסיפור בצורה הכי קצרה עד כמה שיכול,ואשמח שתגיד לי מה אתה חושב. אני בן 30. כבר 3 שנים ואולי יותר אני מרגיש מדי פעם כמו פעימות מוזרות אם אפשר לומר ואם זה בכלל קשור לפעימות, ממש תחושה שכאילו הלב מפסיק.ממש מפחיד.זה לא כואב. לפעמים אני מרגיש את זה שניה ולפעמים הרגשתי את זה יותר. שהרגשתי את זה יותר משניה זה קרה לי בערך 4 פעמים . ואלה המקרים: בפעם הראשונה והשנייה אני זוכר שאכלתי הרבה, אפילו הרבה מאוד ,זה היה ביום העצמאות שנה שעברה. ואני זוכר עוד שבסוף אחרי הבשר אכלתי גם גלידה וקפה שחור שתיתי. קמתי בבוקר אחרי שלא ממש נרדמתי רוב הלילה ופתאום אני שמתי לב לזה כמעט כל היום את הדפיקות האלה. נסעתי לביקור רופא ושעשו לי אקג לא מצאו משהו . אני זוכר שבזמן שעשו לי את האק״ג לא היה לי את הפעימה אבל איך שהסירו לי אותו והבדיקה הסתיימה ממש כמה שניות אחרי הרגשתי את זה. חזרתי הביתה,קמתי בבוקר יום למחרת וזה נעלם. היה מדי פעם אבל לא באופן סדיר. בפעם השנייה אותו סיפור, אחרי ארוחה אכלתי גלידה ופתאום איך שאכלתי את הסוכר הרגשתי את זה. זה היה בלילה ואז הלכתי לישון. ובבוקר לא היה. בפעם השלישית אותו סיפור אבל הפעם היה קצר.זה היה בצהריים ,היה לי את זה 3 דקות בערך ואז הפסיק. גם אני זוכר בפעם השלישית שלפני שזה התחיל הרגשתי כמו תחושה של זרימה. זרימה כזאת ואז התחילו הפעימות. והיום גם היה לי את זה בערך דקה (דקה זה יחסית הרבה זמן בשבילי) .שתיתי קפה שחור,אחרי שעה,שעה וחצי פתאום הרגשתי. במהלך היום דווקא לא אכלתי הרבה. חוץ מזה ביום יום זה קורה לי מדי פעם שנייה ואז מפסיק,לפעמים כמה פעמים ביום ולפעמים בכלל לא. לפעמים גם פעם בשבוע או שבועיים נראה לי. אני שוקל 109 ובתהליך של ירידה במשקל. עשיתי בדיקות דם לפני חודשיים בערך והיה תוצאות בסדר גמור, חוץ מויטמין d ממש ממש נמוך, התחלתי לקחתי תוסף טבעי של ויטמין d של 2000 יחבל ביום ויחזור עוד 3 חודש לבדוק אם זה עלה. אני גם אסמטי אבל התחלתי לקחת הרבה פחות את המשאף כי אני מרגיש שאני מצליח להתמודד עם זה הרבה יותר טוב,במיוחד בתקופות של דיאטה וגם שאני שותה חם. מעבר לזה אין עוד דברים מיוחדים וחי די רגיל. השאלות שלי זה - 1,האם ביום שהלכתי לביקור רופא ועשיתי אקג יכול להיות שהתוצאה הייתה שקרית? בגלל שבדיוק שהיא שמה לי את המכשיר לא היה לי את התחושה. 2, מה נראה לך שיש לי? אם זה פעימה מוקדמת אז אני עוד רגוע. תיארתי לך בכוונה את המקרים בפירוט ואת האוכל שאכלתי כדי שתגיד לי מה הכיוון מחשבה שלך. אני חושב שבמקרים שהיה לי את התחושה הזאת לאורך כמה שעות אז אני אכלתי הרבה והיה כמו איזה משהו ״שהתניע״ את זה ,לא יודע אם זה פשוט העומס של האוכל, לא יודע אם זה שילוב של אןכל,סוכר קפה. במיוחד בפעם הראשונה אחרי הקפה הרגשתי כמו איזה משהו שגרם לאיזה זירוז . בפעם השנייה לא היה קפה אבל סיימתי עם סוכר. ובפעם השלישית זה היה בשר ובסוף סוכרים. 3, לא שאלה אבל שמתי לב בפעם הראשונה שהייתי לחוץ ,שמתי לב שהלחץ השפיע באופן ישיר וגרם לתחושה הזאת. לא באופן עקיף, אני יודע שלחץ משפיע באופן עקיף ולאורך זמן. אבל שמתי לב שהייתי ממש לחוץ שזה השפיע עלי באופן ישיר. אותו דבר שמתי לב עם מוצרי חלב ,אני מספר לך את זה אחרי שנים ששמתי לב לדבר הזה עם המוצרי חלב,קרה לי שאכלתי ומדי פעם הרגשתי את זה בזמן האכילה.זה לא היה לי עם דגים ובשר. 4,בפעם הראשונה והשלישית אכלתי פלפל ירוק חריף וזה משהו שאני לא אןכל בדרך כלל. אולי זה קשור? אני קראתי שפלפל חריף הוא לא טוב לחולי לב. יש בו איזה רכיב שקראתי שזה לא טוב להם.

המחושים שאתה מתאר יכולים להתאים לפעימות מוקדמות - סוג של הפרעות קצב ממש לא מסוכנות ולא דורשות טיפול ברוב בורבם של המקרים. הקשר נסיבתי לדברים שהזכרת יכול להיות אבל יכול גם להיות מקרי. שימוש במשאבים לאסטמה יכול גם לגרום לפעימות מוקדמות. לא תוכל ממש לשים אצבע על תנאים להופעת התופעה. זה פשוט בא והולך. יש דרכים ךאיבחון אם זה מאוד מפריע. מציע לפנות לרופא המשפחה, במידת הצורך קרדיולוג וגם אפשרי לקרדיולוג, מומחה בהפרעות קצב. אם צריך. תמשיך בירידה במשקל.

תודה רבה. ולגבי האק״ג ,לא הרגשתי את התחושה בדיוק שהיא שמה עלי את המכשיר. רק כמה שניות אחרי שהורידה היה לי את זה. אז זה אומר שהבדיקה יכול להיות שיצאה לא טובה?

לא הבנתי את השאלה. מה זאת אומרת - בדיקה לא טובה. שוב מציע לפנות לרופא

שהיא שמה עלי את המכשור אז לא היה לי את התחושה של הפעימה. ובדיוק שהיא הורידה אותו היה לי. והבדיקות היו תקינות, השאלה אם בגלל שלא הרגשתי את הפעימה בדיוק שהיא שמה עלי את המכשיר גרם לזה שלא היה בעיה בתוצאות והם היו תקינות? תודה!

יתכן. ברוק שבדיקת אק"ג כאשר היא מתבצעת לצורך איבחון הפרעות קצב יעילה במידה והן הופיעו במהלך הבדיקה.

29/04/2019 | 09:58 | מאת: רחלי

שלום דוקטור, בת 42, עם ביגמניה חדרית,דופק נמוך. פעימות מוקדמות נעלמות בזמן מאמץ. נוטלת קרדילוק 1.25 פעם ביום, לאחר מס' חודשים הוסיפו לי גם טמבוקור 50מ"ג פעמיים ביום וחזרה על הולטר 24שעות. במהלך בדיקת ההולטר בלילה הייתי מאוד לחוצה, לא ישנתי כלל והרגשתי גם דפיקות מואצות מידיי פעם. האם יש צורך לחזור על בדיקת ההולטר כשאני נינוחה יותר? עם סביבה טובה יותר לשינה?

מה היתה התוצאה?

29/04/2019 | 15:30 | מאת: רחלי

טרם קיבלתי תוצאה להולטר האחרון, השאלה אם יש צורך לחזור עליו כיוון שהייתי מאוד לחוצה, לא ישנתי כלל והרגשתי הרבה פעמים דפיקות מואצות. (הלילה עם ההולטר לא היה רגיל כמו שאר הלילות שלי). ההולטר הקודם הראה: קצב בסיסי:59-94 לדקה(ממוצע 68) הפרעות קצב חדריות:VPBS מרובים(32592 שהם 36% מהפעימות 0-619לשעה) 1-COUPLET 1-TRIPLET 1862 קטעי ביגמניה 351 קטעי טריגמניה מורפולוגיה 1 דימיננטית ולא רחבה הפרעות קצב על חדריות: מקטע 1 קצר של AF, (6 פעימות 120לדקה: 22:16) ללא פאוזות או הפרעות הולכה NSVT-1 RUN OF 3 BEATS

הגיוני לקבל תוצאות הבדיקה, לגשת עם התוצאות לרופא שהפנה ולדון . בהצלחה

30/04/2019 | 09:26 | מאת: רחלי

תודה דוקטור, אז רק לשם חידוד - אין צורך לחזור שוב על ההולטר למרות שלא ישנתי כלל והייתי לחוצה הרבה מעבר לנורמה שלי?

התשובה - אותה תשובה. לגשת עם תוצאות לרופא ולדון. אם יהיה צורך הוא ימליץ לחזור לבדיקה

23/04/2019 | 17:31 | מאת: ישי

שלום רב, אני בן 36, בריא בד"כ ולא נוטל תרופות באופן קבוע. הופניתי לבדיקות הולטר לב ל-48 שעות וכן אקו לב לאחר שהתלוננתי על תחושות של פלפיטציות וקצב לב לא סדיר. בדיקת האקו לב הייתה תקינה. אשמח מאוד להסבר על משמעות תוצאות בדיקת ההולטר. בתודה מראש! סיכום ממצאי הבדיקה יממה א' תחילת בדיקה: 09:58 סיום בדיקה: 10:51 סה“כ שעות: 0:0 24:55 הקצב הבסיסי: מהירות מינימלית: 58 מהירות מקסימאילית: 142 מהירות ממוצעת: 72 הפרעות קצב חדריות VPC’S: לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 320 APC'S במשך הבדיקה. בפיזור לא הומוגני ביממה. הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית - 51 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 72 פעימות לדקה. נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 144 פעימות לדקה. APC's בכמות בינונית. בדיקה ראשונה מתוך 48 שעות. סיכום ממצאי הבדיקה יממה ב' תחילת בדיקה: 10:51 סיום בדיקה: 09:14 סה“כ שעות: 0:0 22:22 הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 48 מהירות מקסימאילית: 137 מהירות ממוצעת: 69 הפרעות קצב חדריות VPC’S: לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 58 APC'S במשך הבדיקה. הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית 48 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית עד 137 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת ביממת המעקב 69 פעימות לדקה. APC's בודדים. נצפו קטעי סינוס אריתמיה קלה עם מרווחי R-R עד 1.5 שניות. בדיקה שניה מתוך 48 שעות.

למעשה את המבקש יעוץ |ווירטואלי"? מזכיר- הפורום מיועד לשאלות כלליות ולא לצורך התיעצות.

28/04/2019 | 12:03 | מאת: ישי

האמת, ביקשתי הסבר על משמעות התוצאות, בעיקר כדי לדעת האם עלי להקדים הפגישה עם הקרדיולוג. אינני יודע האם זה נחשב ייעוץ. בכל מקרה תודה על תגובתך. קיבלתי תשובה בפורום אחר באתר.

האמת אני בדעה חד משמעית, שאם רופא מפנה לבדיקה, הוא מצפה לראות תוצאותה ולדון עם הנבדק על תוצאות. וזה מה שאני מצפה מהפציינטים שלי.

10/05/2019 | 22:46 | מאת: ישי

תודה על ההבהרה. אתה צודק. קבעתי תור עם הקרדיולוג כדי שיעבור על תוצאות הבדיקה עוד לפני שהבדיקה בוצעה. אני עדיין ממתין לאותו תור. מה ששאלתי כאן היה בנוסף ולא במקום.

22/04/2019 | 13:04 | מאת: ניצה

שלום בתי בת 18 וחיילת טרייה. מזה כשנה סובלת מהפרעות קצב ודופק לב מהיר מאוד. עשתה אקו לב-תקין א.ק.ג. לא נמצא ממצא חוברה למניטור במשך חודש והתגלו אירועי קצב מוגבר מאוד. נאמר לנו כי אין סיבה והלב נראה תקין. כרגע התחילה שירות כמדריכת כושר קרבי. היום חשה סחרחורת והתעלפה פעמיים ונמצא קצב לב מוגבר. אילו בדיקות צריך לעשות? האם צריך להטריד? אם מוטרדת מאוד

במידה ובדיקות היו תקינות סביר להניח המצב הןא לא מסוכן. התעלפות יתכן לא מסוכנת. מבחינת בדיקות הדרושות- יקבע ע"י רופאים

21/04/2019 | 16:23 | מאת: אור

דוקטור שלום אני בן 24 בדיקות שעברתי אקו לב : תקין הולטר : pvcs 3 ביממה בדיקת מאמץ : APCS בודדות הפעימות מגיעות בעיקר במאמץ של הגוף כמו ריצות , אם אני לא שותה מספיק וחולי כרגע אני חולה עם וירוס הצטננות וגרון השאלה שלי היא כזו , אני לא חווה כרגע פעימות מוקדמות אבל בעמידה מרגיש גירוי כזה בגרון שדי מפריע לי בנשימה לא יודע אם לקרוא לזה קוצר נשימה אבל תחושה כאילו כל רגע עומדת להגיע פעימה מוקדמת אבל זה לא קורה .. בשכיבה התחושה נרגעת.. מקשה עלי ממש , שיעול עוזר טיפה .. התחושה שאני מתאר מוכרת? אם כן זה נורמלי ולא מסוכן? יש טיפול שיכול להקל על התחושה הזו? והכי חשוב , זה בכלל קשור לפעימות המוקדמות ?

ממש לא בטוח שאחד קשור לשיני. מציע לפנות לרופא משפחה

21/04/2019 | 10:26 | מאת: ירדן

לפני שלושה חודשים עשיתי הולטר, אקג, אקו לב. יצא תקין . כבר שמונה שנים אני מרגישה פעימות נוספות, לפעמים פעימה אחת חזקה בבית החזה, לפעמים בגרון תחושה של דופק לא סדיר . אני סובלת מחרדות וממוקדת בדופק הלב. בהריון אני מרגישה את התופעה בערך פעמיים ביום ובעיקר לאחר אוכל . התופעה התגברה בהריון. האם זה מעיד על בעיה מסוכנת? בהתחשב בכך שלפני שלושה חודשים עברתי בירור מקיף של הלב שיצא תקין. אשמח למידע בנושא.

אם מדובר בפעימות מוקדמות (אני מניח שכן אבל כמובן לא יכול להיות בטוח רק על סמך השאלה שלך)... פעימות מוקדמות ברוב מקרים - לא הפרעת קצב מסוכנת. יתכן ב-8 שנים כבר דיברת עם הרופאים ואני יוצא מהנחה שנמצא מצב לב תקין. בהריון כמות פעימות המוקדמות יכולה לעלות וזה בפני עצמו לא מעיד על בעיה מסוכנת

14/04/2019 | 11:39 | מאת: ZACK

לפני מספר חודשים אישתי החלה להרגיש חולשה כללית בעיקר בערב לאחר מקלחת , המצב החמיר והחולשה הייתה גם בשעות היום. בזמן החולשה הזאת יש לציין שהיא לא נטלה תרופות פרט לפה ושם כאבי ראש. בשלב מסויים החלה לאבד הכרה ולהתעלף וזה קרה מספר פעמים בשעות הערב לאו דווקא לאחר מקלחת. אחד מהמקרים היה אובדן הכרה , רעד בלסת , כאילו שננעלה ולא יכלה לדבר (אך דיברה בקושי רב) , נאלצנו להזמין אמבולנס כי חשבנו שזה התקף לב בעבר אישתי נתבקשה לעשות בדיקת מאמץ ונכשלה , הרופאים המליצו בשלב מסויים להתקין לופ ריקורדר (LOOP RECORDE) עד שהגיע זמן ההשתלה של המכשיר נתנו לה כדור מטרופולול , 100 - 50 - 25 מ"ג אני אישית שמתי לב שהכדור גורם לה יותר חולשה במיוחד במינון הגבוה. הכדור ניתן על ידי הקרדיולוג שלה בגלל לחץ דם גבוה ודופק מהיר. כרגע היא לא לוקחת את הכדור עד שיחליטו מה גורם לה להתעלפויות... לפני מספר ימים (עוד שלקחה את המטרופולול - 50 מ"ג ביום) היא איבדה את ההכרה בעבודה וקרסה , פעלנו כפי שאמרו לנו ולחצנו על הכפתור של הלופ ריקורדר שינעל את הקובץ הגענו למיון , הורידו את המידע מהלופ והתוצאות היו נורמאליות פרט לדופק מאוד מהיר - מעל 100. אישפזו אותה להמשך בדיקות מאחר והיה הפעם חשש ל סטרוק , או לפחות ל TIA עברה סדרת בדיקות מקיפות , כולל סוכר 5.7 , דם , שתן , MRI , CT , בדיקות לב , צוואר ועוד , כל הבדיקות יצאו תקינות ולא היו סימני התקף , סטרוק או TIA הדבר היחיד שמצאו זה חסימה מינימלית בעורק ימני ושמאלי אך המליצו רק לקחת אספירין 81 מ"ג ביום. במהלך האישפוז - שזה מה שהוביל לבדיקות סטרוק שמנו לב לחיוך שהוא רק בצד אחד , קושי בהליכה בגלל "כובד" של רגל שמאל וקושי בהפעלת יד שמאל בדיקה ניורולוגית פשוטה כמו לעצום עיניים ולגעת בקצה האף עם יד ימין עברה בהצלחה ומה כאשר ניסתה לעשות זאת עם יד שמאל גם לקח יותר זמן וגם האצבעות היו מכופפות יותר , איטיות יותר אך הצליחה לגעת בקצה האף זהו היום השני שלה בבית ובינתיים אנו לא רואים איזה שהוא שינוי (ולא ידוע אם צריך לראות שינוי) במה שקשור לצד השמאלי של הגוף שלה , שמתי לב שהחיוך עדיין נוטה רק ימינה ולא סימטרי לשני הצדדים. הרופאים אומרים שזה יעבור מאחר ואין נזק מוחי שניתן לראות בסיטי או ב MRI הרופא המטפל שלה דורש לגשת לרופא נורולוג , רציתי לוודא שזה לא עוד בזבוז זמן ואולי יש כיוון אחר , לקבל חוות דעת נוספת. יש לציין שמהרגע שהפסיקו לה את המטרופולול היא מרגישה קצת יותר טוב , ללא ספק הכדור הזה גרם לה לתופעות לוואי חזקות וייתכן שגם להתעלפויות. השאלה שלי , האם יש באמת צורך לגשת לנורולוג ? האם היד הרדומה , הרגל הכבדה והחיוך היפה של אישתי יחזור להיות כפי שהיה לפני , במידה והיה אירוע מוחי לא הייתי שואל את השאלה הזאת בטח שלא בשלב הזה אך מאחר ולא היה אירוע או TIA וכל התוצאות תקינות האם באמת זה עניין של כמה שבועות כפי שהרופאים אומרים לנו פה שהכל יחזור ? אנו ממש חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות , באמת תודה על תגובתך. אם יש צורך בגישה לתיק האשפוז האחרון שלה אני אוכל להעביר במייל כולל MRI האם להמשיך עם קרדיולוג ? ללכת לניורולוג? לא בטוחים מה לעשות. תודה מראש.

14/04/2019 | 11:42 | מאת: ZACK

קובץ

14/04/2019 | 11:46 | מאת: ZACK

שחכתי לציין שעברה צינתור שנה שעברה אך ללא תוצאות!

מזכיר שזאת לא מרפאה, אפילו ווירטואלית. זה פורום לשאלות כלליות. כדי לקבל תשובות מושכלות יש לגשת לרופא משפחה, רופא מומחה לפי הצורך עם כל הנתונים. רני כן חושב שחשוב לבוא לנוירולוג בהקדם.

12/04/2019 | 17:16 | מאת: שירן

שלום, אני צריכה בעוד כמה ימים לעבור אבלציה להפרעות קצב מרובות מסוג pvc, קראתי שרישום ההפרעות הן ממקוראפיקרדיאלי או cusps, לפי בדיקתי בגוגל במידה והן ממקור אפיקרדיאלי לא ניתן להגיע אליהן מתוך הלב אלא צריך להגיע מבחוץ הרופא שלי אמר לי שהצנתר נכנס מהמפשעה והחלתי ממש להילחץ שלא יכנס מבחוץ האם לדעתך ניתן לבצע את הפעולה בדרך הרגילה?

אין לי דעה ולא יכולה להיות. במידה ורופא המפנה לפעולה חושב שמדובר במקור אפיקרדיאלי (שזה מצד החיצוני של שריר הלב) - לא ניתן לבצע אבלציה ב"דרך רגילה", ז"א דרך הוורידים ו/או עורקים של הרגל (מפנים הלב). חשוב לציין ואף על פי אק"ג עולה חשד למקור אפיקרדיאלי: 1. לא תמיד אפשר להוציא מסכנה חד משמעית על בסיס אק"ג. לא לשכוח שצוינה אפשרות שמדובר במקור באבי העורקים (cusps) 2. אפילו אם כך, ישנה גישה מקובלת שאומרת- קודם נבצע פעולה "רגילה" ובמידה וכן מתגלה במהלך הפעולה שהמקור הוא אפיקרדיאלי- מתכננים פעולה נוספת בגישה אחרת.

מציע לעלות כל התשובות והספיקות לפני הרופא המפנה והרופא המבצע את הפעולה

09/04/2019 | 19:32 | מאת: רונן

שלום אני בן 31 עודף משקל 14 ק"ג 1.70 שוקל 86 בדיקות דם תריסיות אקו אק"ג ועוד בדיקות תקינות הרבה פעמים סינוס טכיקרדיה של 100 עד 120 שיצאו קצב סינוס . קצת בסטרס... שאלתי אליך אני בודק הרבה תדופק והדופק במנוחה הממוצע הוא 84 88 92 זה מסוכן תקין? קצת נרתע מזה זה לא שזה מציק מבחינת הרגשה אלא בראש מזה שזה יחסית גבוה. עכשיו התחלתי קצת הליכות ואוכל בריא להוריד משקל.. מה דעתך על הדופק במנוחה הזה...??? אציין שאם אני הולך טיפה וכאלו אז הדופק גם 100 ו110 ויותר....אודה לתשובתך...

דופק כזה במנוחה- לא מסוכן. התחלת בדרך נכונה- תמשיך. במידה ותקפיד, תראה איך הדופק ירד - גם במנוחה, גם בפעילות

07/04/2019 | 19:42 | מאת: עודד

שלום האם מי שהדופק הבסיסי שלו הוא 90 אני בן 34 הרבה פעמים הדופק מגיע מ100 עד 130 לא נרשמו הפרעות קצב שעשיתי בדיקות בגדול בריא מותר לו להתחיל פעילות גופנית ריצה ? אם דפקים כאלו גבוהים ?

באופן כללי דופק גבוה לא מונע פעילות ספורט. אבל. לא ברור לי מה זה "הדופק מגיע ל-100-130). באיזה תנאים? האם נמצא בבדיקות? האם בוצע אק"ג? האם נעשה בירור? אניממליץ בחום לפנות לרופא לבירור של דופר מהיר.

07/04/2019 | 19:13 | מאת: דור

שלום דוקטור עשיתי אקו לב במנוחה שיצא תקין בדיקות דם,תריסיות,צילום חזה שתן טרופונין ועוד בדיקות כלליות תקינות ....איזה עשר אק"ג בזמן שהיה דופק 104 ועד 120 כולם יצאו קצב סינוס טכיקרדיה... אני אם עודף משקל של 12 ק"ג קצב לב ממוצע שלי הוא 88 , אני בן 30 בעבר עשיתי מלא ריצות לאחרונה לא... בחודשים האחרונים הרבה פעמים קצב הלב שלי עולה מ100 ועד 130 במנוחה ככה אפילו בישיבה שכיבה לא יודע מה לעשות הייתי אצל קרדיולוג מהקופה שאמר שאין לי כלום מה עושים כנגד התקפי הדופק המהיר האלו במנוחה? שאציין שכולם במקרה ניגשתי ישר לאק"ג היו מהירים אבל תקינים קצב סינוס, התחלתי עקב זה ליטול 0.5 קלונקס פעמיים ביום עקב גם לחצים בראש אציין שזה טיפה עוזר אבל הרבה פעמים הדופק המהיר במנוחה קורה. מה עושים ???

ממשיכים בבירור. על מה מבוססת המלצה לקחת קלונקס? האם בוצע בירור נוסף, אני מתכוון- לא קרדיאלי. האם נבדקה בלוטת התריס? נשללו בעיות אנדוקריניות? לא חושב שאפשר לפטור את הבעיה בפורום

06/04/2019 | 14:04 | מאת: אבי גד

ד"ר נכבד! לאחר סגירת ASD גדול עי מתקן אמפלצר {מטריה} לפני 15 שנים הופיעו פרפורים ורפרופים די מוקדם בתדירות של 3-4 פעמים בשנה מטופל בכדורים שאלתי היא האם ניתן לבצע צריבה בנוכחות ההתקן שיש בחור בין העליות בתודה מראש

שאלה טובה. אבלציה לפרפור פרוזדורים מתבצעת בעיקר (או רק) בעליה השמאלית ויש צורך לעבור מעליה ימנית לשם. בד"כ זה מתבצע ע"י דקירה במחיצה בין העליות. במידה וקיים מתקן במחיצה כגון אחרי דגירת ASD ישנה בעיה טכנית. יש גישות, לא קל, אבל בידיים מנוסות ניתן לנסות לעבור לצד שמאל.

07/04/2019 | 21:12 | מאת: אבי גד

אז אפשר להבין מתשובתך אדוני> שעדיף ניתוח כי הבנתי שיש סיכון רב בצריבה

1. לא דיברנו על סיכונים בכלל. דיברנו על מורכבות. 2. על איזה ניתוח מדברים?

09/04/2019 | 21:17 | מאת: אבי גד

דר נכבד: מצטער על חוסר ההבנה שלי אני מתכוון על ניתוח מבוך MAZE האם זה מקובל כאשר האופציות האחרות פחות יעילות בתודה על סבלנותך

אפשר לעשות גם ניתוח

05/04/2019 | 17:56 | מאת: קלימו

שלום רב דוקטור אני יודע שיש המון בדיקות לב כגון: הולטר,אק"ג,אקו,ארגומטריה,מיפוי לב,צילום חזה,mri לב ועוד. ברור לי שכול בדיקה והבדיקה שלה ושכול בדיקה בודקת משהו אחר לגביי הלב אבל מסקרן אותי אם אתה צריך לגעת בבדיקות שציינתי מה הבדיקה שנותנת את תמונת מצב הלב הכי טוב (עוד פעם אני יודע שכול בדיקה היא שלעצמה) אבל מה הבדיקה שנותנת את תמונת מצבו ובריאותו של הלב ממה שציינתי. אודה לתשובתך

אין תשובה לשאלה הזאת. כל בדיקה ובדיקה מתבצעת לפי מצב הנבדקף, השאלות העומדות וכו'