דום נשימה - תשובות מעבדת שינה
דיון מתוך פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה
הייתי מעוניינת לדעת, מה אומרים הדברים הבאים, בבקשה: 1. . היפופניאות - מה זה? 2. EtCO2 - מה זה, קשור לחמצן, אבל מה זה ה-Et? 3. נשימה פרדוקסלית ואסינכרונית - מה זה אומר? (זה היה הביטוי של החסימה של אודיה). 4. מה זו שינת REM? 5. שאלה שרציתי לשאול את הרופאים שם ולא היה את מי: הם אמרו שאין סכנת חיים כי יש פקודת נשימה אבל אין ביצוע, אז מעניין אותי לדעת למה זה לא מסוכן אם אין ביצוע, מה ייקרה אם יום אחד לא יהיה ביצוע בכלל ואם זה בכלל יכול לקרות? תודה מראש חתימה טובה
שלום רב, היפופנאה היא מצב שבו יש שאיפה מופחתת של אויר. מספר ההיפופנאות והאפנאות (הפסקות נשימה מלאות הנמשכות לפחות 10 שניות) נספר ומתחלק למספר שעות השינה. הממוצע המתקבל משמש כמדד חומרה של המצב. נשימה פרדוקסלית ואסינכרונית (כלומר לא סדירה ) מעידים על הפרעה חסימתית למאמץ של שרירי הנשימה להרחיב את בית החזה ולשאוף אויר. אין במצב של הפרעה חסימתית, כלומר כפי שהוסבר לכם "פקודת ביצוע ללא ביצוע" סיכון כלשהו מיידי באם הנבדק הוא מעל גיל שנה. מאחר ותמיד יהיה ביצוע מאחר ותיגרם לשם כך יקיצה. באם מדובר בילד, הרי שאין כל צורך בבדיקה במעבדת השינה. כל ילד הסובל מאטימות אף ונחרה לילית זקוק לטיפול והממצאים הנ"ל אומנם מחזקים זאת אך אין בהם צורך. ילד זקוק לשינה טובה לצורך התפתחותו. נשימת אף חשובה ביותר לבריאותו כולל להתפתחות נאותה של שלד הפנים שלו. אי-לכך אין צורך בבדיקה במעבדת שינה בילד נוחר ו/ או אטום אף אלא טיפול בידי רופא אף, אוזן וגרון בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין.
היינו אצל א.א.ג. עשו בדיקות וצילומים, ואין חסימה שרואים אותה בצילום אלא זו חסימה שנגרמת רק בשינה. הילדה היתה ב-2 מעבדות שינה, בטכניון ואח"כ בבי"ח דנה. איך הילדה תישן טוב אם יש לה דום נשימה? כמו כן צויין בדף הבדיקה שאין נשימה דרך האף אלא רק דרך הפה. האם יש צורך בבדיקה במעבדת שינה בהמשך החיים? האם יש מה לעשות כדי לשפר את איכות השינה שלה? האם זה עובר מתישהו או שזה לכל החיים? תודה רבה על התשובות.