ריגרסיה בגמילה אחרי דלקת בדרכי השתן
דיון מתוך פורום גמילה מחיתולים
תודה מראש! ביתי בת ה3.5 נמצאת בתהליך גמילה ארוך ומתמשך מעל חצי שנה. כבר הגענו לשלב שהיא שולטת בפיפי אבל קקי לפעמים. בשבוע האחרון היה לה דלקת בדרכי השתן ומאז היא מתאפקת ומסרבת לעשות צרכים עד שבורח לה. היא לא מוכנה לשתף פעולה ולחלוטין נגד התהליך. מה עושים?
הי אורן, לא קל להיות בתהליך גמילה ארוך. מעל חצי שנה זה הרבה מאוד זמן וזה מתיש... אתה אומר שהילדה שלכם שולטת בפיפי, ולגבי הקקי לפעמים. אני חושבת שלמעשה זה אומר שהיא שולטת גם בקקי, אבל לפעמים בוחרת לעשות בבגדים. האם גם אתם חושבים כך? ילדים שמתאפקים הם ילדים ששולטים על הסוגרים שלהם, כלומר הם בשליטה על הצרכים שלהם ולכן יכולים לבחור לעשות בשירותים. כאשר הם לא עושים כך, ובוחרים לעשות בבגדים, זה פעמים רבות מעיד על כך שיש בבית מאבקי כוח מול ההורים. האם יש עוד מקומות שבהם היא מתעקשת? שקשה לגייס אותה לשיתוף פעולה? שהרבה פעמים היא מסרבת לבקשותיכם ולא מוכנה להיענות לכם? פעמים רבות הקקי בתחתונים הוא תופעה שלה יש שורש עמוק יותר - שזה מאבקי כוחות עם ההורים. תחושת המאבק עם ההורים מצד הילד, גרמה לכך שהוא החליט שהוא יעשה קקי איפה ומתי שהוא רוצה – כי על זה הם לא יכולים להחליט – הילד אומר באמצעות ההתנהגות שלו - רק אני קובע ומחליט מתי ואיפה אני עושה את הצרכים שלי. אתם לא יכולים להחליט עלי. ובאמת בעניין הצרכים אין להורים הרבה מה לעשות… הילדה צריכה להחליט שהיא עושה בשירותים ואנחנו לא יכולים לעשות את זה במקומה. כדי שזה יקרה צריך לצמצם את מאבקי הכוח בבית, לשפר את האווירה ולהעביר את האחריות לפיפי ולקקי לילדה הבוגרת שלנו. קל יותר לעשות זאת בליווי של הדרכת הורים. אם המצב לא ישתפר בקרוב אני ממליצה לכם לבוא להתייעצות כי חבל שכולכם תסבלו ותרגישו מיואשים וחסרי אונים. פסח שמח, איילת אפשטיין - מדריכת הורים ויועצת זוגית, יועצת שינה וגמילה.
שוב תודה רבה על העזרה. אני מבין ומקבל את ההסבר. אבל אם אנסה למקד בבעיה היותר חמורה בעיני, מאז הדלקת, כרגע היא לא רוצה בכלל לשבת על סיר/שירותים. לא פיפי או קקי. היא פשוט מתאפקת וזה מפריע לה לתפקוד. היא כל הזמן מנסה לשבת כדי לשמור שלא יברח לה או ״רוקדת״ ובשני המקרים אומרת שלא תלך לעשות פיפי. איך להוריד ממנה את הלחץ? אולי לחזור לטיטול לתקופה ולהתחיל לחלוטין מחדש? (לא בטוח שהיא לא תמשיך להתאפק כי אולי זה מקושר לכאב מהדלקת)
בוקר טוב אורן, אני לא ממליצה להחזיר חיתול. אני חוששת שהיא תתנגד ושזה לא יקדם אתכם, אלא שהיא תמשיך להתאפק עם החיתול. להחזיר חיתול לילדה שהיא כבר גמולה מעל חצי שנה זה פתרון בכיוון של העמקת הרגרסיה ולא בכיוון של צמיחה והתקדמות. הורדת הלחץ היא על ידי זה שתניחו לה, שלא תעירו לה, שתרפו את הלחץ שלכם ושתתנו לה להיות אחראית לפיפי ולקקי שלה. אם אתה מסכים שזה מאבק כוח אז כדאי להפסיק אותו. בסוף היא עושה, נכון? אומנם בבגדים אבל היא עושה. לכן אין חשש בריאותי. אני חושבת שזה בעיקר מפריע לתפקוד שלכם ולא שלה... מה דעתך? בברכה, איילת אפשטיין - מדריכת הורים ויועצת זוגית.
לי זה נשמע כמו גישה נכונה. אני חושב שזה מפריע לה אבל אני גם מניח שעוד כמה ימים זה יעבור תודה רבה על העזרה והתגובות המהירות!
הי אורן, אני שמחה שהתחברת לגישה :) ואני מסכימה איתך שזה מפריע גם לה במידה מסויימת, אבל לא עד כדי כך שהיא תשנה את ההתנהגות שלה. אני מציעה שתתנו לזה עוד קצת זמן, אבל אם תראו שהיא ממשיכה לעשות את הצרכים בבגדים אז מומלץ שתקבלו הדרכה. היא מפותחת בהתאם לגילה, היא שולטת היטב בגוף שלה, וחבל שהיא תמשיך לבחור לעשות קקי על עצמה. סוכני השינוי הם ההורים ואתם מוזמנים להיות בקשר. פסח שמח, איילת אפשטיין - הדרכת הורים וייעוץ זוגי, יעוץ שינה וגמילה.