אחרי ניתוח לכריתת דזמואיד

דיון מתוך פורום  סרקומה

13/08/2024 | 07:58 | מאת: רוני

לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לכריתת דזמואיד מבית החזה, ונאמר לי בזמנו שזה לא סרטן. בשבועות האחרונים שמתי לב לנפיחות ליד הצלקת מהניתוח. האם זה אותו גידול? ומה עושים?

שלום רוני, ההתייחסות לדזמואיד פיברומטוזיס היא כאל גידול שפיר, במובן שאינו שולח גרורות לאתרים אחרים, אך לעיתים חוזר מקומית. מה שמייחד אותו היא העובדה שלעיתים הוא גדל עד לנקודה שבה מפסיק לגדול, ואז פעמים רבות נסוג וקטן בהדרגה עד שנעלם, גם ללא כל טיפול. לעיתים אחרות, טיפול תרופתי יכול להעלים אותו ללא כל ניתוח. בימינו דווקא במיעוט המקרים אנחנו בוחרים לנתח מטופלים עם דזמואיד, וקבלת ההחלטה הזו צריכה להעשות ע"י כירורג אונקולוג שמנוסה בגידולים מסוג זה. אחד הגורמים המשמעותיים שמנבא את הסיכוי לחזרה של דזמואיד (ובהתאם לכך משפיע על ההחלטה אם כדאי לנתח או דווקא לטפל תרופתית/להמתין) הוא המיקום של הגידול. דווקא כשמדובר בדזמואיד של דופן בית החזה הנטיה כיום היא לא למהר ולנתח, ולנסות להעדיף חלופות אחרות מלבד במקרים מאוד מסויימים או כשלון של האלטרנטיבות הטיפוליות. ובכל מקרה, לא ברור משאלתך אם מדובר בחזרה של הדזמואיד או אולי תגובה מקומית באתר הניתוח שלא מייצגת חזרת גידול. אני מציע שנפגש במרפאתי, רצוי להגיע עם הדמיות עדכניות שבוצעו (ובוודאי אם בוצעה בדיקת MRI של בית החזה לאחרונה), וכך נוכל להעריך את הממצא הקיים ולהחליט על הבירור הנדרש. גם אם ישנה חזרה של הדזמואיד, ואולי דווקא בגלל זה במידה וכך הדבר, נטייתי היא שלא למהר עם ניתוח. אך כמובן שלא נוכל לקבל החלטה דרך הפורום אלא פנים אל פנים. הרבה בריאות, ונפגש בקרוב.

מנהל פורום סרקומה