להתראות בנתיים
דיון מתוך פורום טראומה והלם-קרב
אני חוזרת לעבודה, הייתי בקטע התאוששות קצר אחרי הכלה של הערב, ואני צריכה לסים שמלה היום. אז כואב לי הגרון (תגיד דרור חידקים עוברים דרך האינטרנט? :)) ואני מקוה שזה יסתכם בזה, אין לי זמן להיות חולה. אולי אחזור יותר מאוחר, אם לא אז אגיד לכם לילה טוב, חויהודה, אתה מכיר את ברכה בעל פה, אז תסגור את הבאסטה היום? או שדרור? אתה צריך עוד להתאמן :)
חיידקים לא אבל וירוסיס יש והרבה
-:)))))))))))) עדי
לילה טוב, רוז, אני שמח שבתך חזרה הביתה, ורוצה את המתכון של החלות (אם יש לך מתכון מיוחד). בטח שחיידקים עוברים באינטרנט. הרי הוירוס הומצא על-ידי מתכנתים, לא? דרור
na em braca.........-:((((((((((((((((()))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
המתכון שלי לא מיוחד אני חושבת, אבל מצליח, אולי בגלל שאני משאירה את הבצק לתפוח הרבה, אולי בגלל "לכבוד שבת קודש" שאני אומרת לפני הבישולים, זה נותן להם תבלין נוסף, בכל אופן הנה המתכון, תחליט בעצמך. 1 ק"ג קמח 1 כף גדושה שמרים יבשים חצי כפית מלח שליש כוס סוכר (או חצי כוס לחלות יותר מתוקות) - אפשר גם לגמרי בלי סוכר, ללאפה, או פיתה תימנית וכו'. או סתם לחם לא מתוק... חצי כוס שמן מים ללוש היטב, לבצק רך וגמיש להתפיח הרבה מאוד , ללוש שנית, לחזור ולהתפיח, לקלוע חלות (אני קולעת עם 5 גלילים, ומעגלת, החלה יוצאת יפהפיה), להניח על דפי אפיה, ללא שימון, או קימוח, להתפיח שוב, ולהכניס לתנור מחומם מראש - 180 מעלות, ל20 עד 25 דקות, תלוי בתנור, אפשר לפני כן למרוח בביצה טרופה עם מים, או במי סוכר, לצורך ברק 0כמובן אחרי ההתפחה, לפני האפיה) נ.ב כל הלישות והגילגולים של הבצק, נעשות ללא קמח, על משטח שיש חלק, הבצק לא צריך להדבק, אם הוא נדבק, אז להשתמש במעט קורנפלור, כי הקמח יוצר קרום קשה מידי. ומקלקל את המרקם הסופי של החלה. בתיאבון תודיע לי איך יצא. :)