רציתי להתייעץ עם דר תודה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

02/04/2020 | 20:36 | מאת: אייל

שלום דר !!! מטופל בתרופות בניהם לפונקס . אתמול נפגשתי עם הרופא ושיתפתי אותו על החרדה ממנה אני סובל והוא יש לו את שיטת הטיפול משלו . כלומר הוא אמר לי ממה אתה מפחד ??? אתה רואה כאן אריה ? תעבוד על עצמך תתמודד . אציין שאני נוטל גם קלונקס עם הטבה חלקית בלבד . אני שואל האם הרופא צודק בשלו או שעליו לתת לי תכשיר להירגע ?? תודה על תשובתך ואשמח המלצה על תכשיר שירגיע אותי בכדי שהתחושה שלי תשתפר תודה לילה טוב תגובה

שלום אייל, אינני פסיכיאטר, ולכן לא אוכל לייעץ לך בנוגע לתרופות. הלם-קרב אינו מחלה, ותרופות אינן יכולות לרפא את הטראומה אלא רק להקל עליך ברגעים קשים (ויש להן תופעות לוואי). רופא-משפחה אינו פסיכיאטר ואינו פסיכותרפיסט, והתגובה שלו מעידה על חוסר הבנה בתחום הטראומה. יש דרכים רבות להתמודד עם חרדה, ואני מציע לך לפנות לטיפול התנהגותי, שהוא היעיל ביותר בנושא זה. גם תרגול של טכניקות הרפיה ונשימה יכול להיות יעיל מאוד להתמודדות עם חרדה, וגם בזה מטפל התנהגותי יכול לסייע לך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

02/04/2020 | 21:54 | מאת: אייל

שלום !! ראשית שרשמתי רופא התכוונתי לפסיכטאר שלי . אז מה עליי לעשות כי באמת חויתי טראומה קשה מאוד שלא עוזבת אותי עד היום .. אני שואל האם עליי למצוא או להחליף רופא ?? תודה רבה לך על תשובתך

שלום אייל, כפי שכתבתי לך, תרופות אינן מרפאות את הטראומה, משום שטראומה אינה מחלה. התרופה יכולה להרגיע ולשתק את הכאב לזמן מה, אך את הפתרון צריך לחפש במקום אחר (אם בכל זאת אתה זקוק לתרופות, כדאי למצוא פסיכיאטר אמפתי יותר ומקצועי יותר). כדי להתמודד עם החרדה כדאי לך לפנות לטיפול התנהגותי, שיספק לך כלים מעשיים. כמו כן, כדאי לך ללמוד טכניקות הרפיה, דמיון מודרך, טאי-צ'י, פלדנקרייז וכדומה, וכן לעסוק ביצירה. אלו דרכים מעשיות ויעילות להתמודדות עם חרדה ועם טראומה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

03/04/2020 | 16:05 | מאת: אייל

אוקיי .. קיבלתי את תשובתך במהלך כל השנים אובחנתי כסכיזופרניה ואוסי די וטופלתי לפי זה . כעת אתה אומר שאני סובל מטראומה ואני שואל אותך בבקשה האם הטיפול התרופתי הוא שונה ?? בעצם אני שואל האם עליי להחליף רופא פסיכיאטר מטפל???? ולהחליף את המטפל שלי שעושה איתי עבודה נפגשים פעם בשבועיים לאחר תקופה ארוכה של פעם בשבוע תודה רבה על תגובתך . ערב שבת שלום לך דר ואיש יקר רק אציין שאין לי דדייייי כסף לטיפול במחיר גבוהה . מתקיים מקיצבת נכות ++ מספר שקלים מעבודה בה אני נמצא שוב תודה ואשמח שתכוון אותי עד מה שניתן כאן במסגרת הפורום . כל טוב

שלום אייל, אם אתה מאובחן כסכיזופרן אתה חייב לקבל טיפול תרופתי. אני מתנצל. הפורום הזה מיועד להלומי-קרב ונפגעי טראומה, ואתה התייעצת בנוגע לחרדה, המאפיינת פגיעה טראומטית. פוסט-טראומה אינה מחלה, אבל סכיזופרניה היא מחלה אורגנית, הפגעת בתפקוד שלך ומחייבת איזון באמצעות תרופות. אליך להמשיך בטיפול התרופתי, ואם אינך סומך על הפסיכיאטר המטפל בך נסה לקבל חוות-דעת נוספת. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב