קשר אפשרי בין פוסט טראומה לבין אטרופיה דל המוחון

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

20/05/2024 | 21:20 | מאת: רובי

שלום רב האם פוסט טראומה יכולה לגרום/לעורר אטרופיה של המוחון ובכך לגרום לסימפטומים של חוסר יציבה,אטקסיה וכד' ? תודה. הוסף תגובה

שלום רובי, אני פסיכותרפיסט ולא חוקר מוח. הפורום הזה אינו עוסק בשאלות רפואיות. פוסט-טראומה היא פגיעה בתחושת הביטחון, שלעתים יש לה גם השפעה על המערכת החיסונית, מה שמתבטא בסימפטומים שונים. למרות שלחץ גורם לתופעות שונות ומשונות, קשה לי לראות את הקשר בין טראומה לניוון מוחי. ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב