מרמומה פיקאנטית - ליהודה, וכל הבשלנים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/07/2001 | 12:01 | מאת: רוז

בוקר טוב, אז יהודה הנה זה בא, אם עדין לא למדת להכין, ולידיעה כללית מרמומה, זה סלט עגבניות מבושל, בן דוד של המטבוחה המרוקאית (ולדעתי יותר טעים, אבל איש איש וטעמו - אמרו הקניבאלים ) כדאי לנסות , מבטיחה שתאהבו, אלא אם כן אתם סובלים מאלרגיה קשה לאחד המרכיבים. אוקי - לעבודה. המקור צריך להכיל הכל פה בערך כי ככה אני תמיד מבשלת,( וכך כל בישול הופך להיות הרפקתאה , מה יצא בסוף , - סתאאאם, - ככה יוצא הכי טעים למרות שלמזלי אני לא מאלה שטועמים בזמן הבישול, אבל לכם מותר, הקילוגרמים שיעלו יעלו עליכם - לא עלי ) 2 ק"ג עגבניות אדומות ורכות, כמובן עדיף אלה שהן לא חממה, אבל בעת צרה גם חממה יסכינו, העיקר שתהיינה אדומות 3-4 פלפלים ירוקים חריפים 4-5 פלפל ירוק לא חריף מסוג נהריה - זה הבהיר , כי הכהה גורם למרירות. מספר שיני שום שליש עד חצי כוס שמן (השמן משביח ) מלח לחתוך את העגבניות, לחתיכות, וכאן ממש לא חשוב איזה, אבל כשהחתיכות קטנות יותר זמן הבישול קצת מתקצר, וזהו. לקצוץ את הפלפלים החריפים, , (חתיכות קטנו, אחרת אתם עלולים להתקע עם חצי פלפל חריף בגרום, או בסנדויץ', 9 את הפלפל הבהיר לקצוץ יותר גדול. להכניס את העגבניות הפלפלים והשמן לתוך סיר גדול שיכיל ממש בנוחות את הכל, ולשים על אש גבוהה , בערך לעשר דקות, לבחוש , וכשהנוזלים שיצאו מהעגבניות מתחילים לבעבע, להנמיך את האש, לכסות את הסיר חלקית (נגד חרקים ומעופפים אחרים, אבל שהאדים יצאו החוצה) עכשיו כל העסק צריך להתבשל שעה שעתיים שלוש, תלוי בטיב העגבניות, בלהבה, ובמסירות שלכם, ככל שבוחשים יותר, האידוי טוב יותר, התבשיל אחיד יותר, ו...נשרף פחות. כי לעגבניות יש נטיה להשרף בתחתית הסיר. כשהכל מצטמק , וכבר כמעט לא רואים נוזלים, מורידים מהאש, כשהכל עוד חם מוסיפים, בערך כפית מלח או יותר לפי הטעם, ואת השום הכתוש, בוחשים שוב, מכניסים לכלי מכסים ולמקרר. מחזיק מעמד הרבה זמן, אפשר להוסיף לגל תבשיל או מאפה דגים, אבל הכי הכי, זה לקחת פרוסה, לשים כמות נדיבה, ולנגוס....... אין , אין מה להשוות, יש מליון סלטים, והמרמומה בעשיריה הפותחת. אם אין לכם פלפלים משום סוג, אפשר להכין את המרמומה רק מעגבניות, ואז היא דומה למטבוחה יותר, אבל, יש הבדל מהותי,, במטבוחה מקלפים את העגבניוםת (וזה עושה את העבודה ליותר קשה) ובמרמומה לא, אני אוהבת את הגירסא הלא מקולפת יותר, מה לעשות, נידבקתי מבעלי, הוא לא כל כך אוהב דייסות...

27/07/2001 | 15:29 | מאת: יהודה

תודה רוז כבר בישלתי היום עם המתכון שלך וזה מה זה טעים

27/07/2001 | 15:51 | מאת: צביקה קומיי

מלח הארץ - כבר אמרתי צביקה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב