מי יעזור לנפגע PTSD במצב קשה מאד!!!

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

10/08/2006 | 01:36 | מאת: הלום קרב

אני כבר לא ישן חודש בלילה, לא עוזרים כדורי שינה ולא עוזרים כדורי הרגעה. אני חולם שאני חי ב-1973 ומגויס למלחמה, לא מקבל ציוד מתאים, אין קשר עם הבית ואני שומע את הקשר: 3 כאן קודקוד, העבר אלי במהירות הרבה אלונקות, יש נפגעים רבים. חברים שיורדים מהזחל"ם עם אלונקות נפגעים אחד אחרי השני ע"י צלפים, במקום לתת אלונקות יש לנו 7 נפגעים בזחל"ם, רובם הרוגים, החיילים הפצועים צועקים : אמא , אמא. אני יורד מהזחל"ם וקצין מושך אותי לקרקע: משוגע יש פה צלפים אנחנו כמו ברווזים במיטווח. אני מסתכל אחרי שאני שוכב ימינה ושמאלה ולא מאמין, חיילים ללא ידיים, ללא רגליים ללא פנים, אני צועק בקול רם והקצין אומר לי: שתוק! ומקבל כדור בראש. אין אף מפקד חי בשטח, אין ארטילריה, אין כלום רק המצרים יורים עלינו עכשיו מרגמות. אגב, את הקרב הזה שבו נהרגו 20 אנשי מילואים ונפצעו 50 מפלוגה אחת, לומדים בבי"ס לקצינים, אבל התחקיר של הקרב היה לא נכון ולכן כנראה עד היום עושים את אותן טעויות. חבל שאני בחיים אני חושב, איך אני יכול לסבול כל כך !!!!!! צה"ל אינו הצבא הטוב בעולם, הוא הצבא הכי מוסרי בעולם ולכן החיילים הם ברווזים במיטווח. אחרי המלחמה חייבים להקים וועדת חקירה ממלכתית שתחקור באזהרה את כל הצמרת ומי שטעה שיוכנס לכלא לכל חיו, כי אני היום למעשה בכלא, במאסר עולם כפי שאמרתי לרופא שלי, אני מעדיף להרוג ערבים ולהיכנס למאסר עולם ולא להיום הלום קרב בבית ולהרוס את כל משפחתי!!!

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2006 | 07:34 | מאת: הקואליציה הישראלית לטראומה

הקואליציה הישראלית לטראומה נערכת לטיפול בכל המעגלים שנפגעו במלחמה, בינהם עובדי כוחות הצלה וסיוע בצפון סימה עמיחי מחזיקה באחד התפקידים הקשים במלחמה. כמנהלת מחלקת השיקום של הביטוח הלאומי בגליל המערבי היא מטפלת בכל האזרחים הפצועים ומשפחות ההרוגים. היא מבקרת אותם בבתי החולים ובבתיהם, מקשיבה להם, מנחמת, מרגיעה, עוזרת בסידורים. היא אפילו הסדירה את הטסתם של שני הרוגים לקבורה במולדותיהם בחו"ל, בארגנטינה ואוקראינה. אם לא די בכל אלה, עבודתה וחייה מתנהלים תחת אש. היא הדיירת היחידה שנותרה בבניין הדירות שלה בנהריה, וכשהיא אינה ברכב הממוגן ירי שלה בדרכה למטופלים, היא מעבירה רבות משעות היום בממ"ד בביתה. סניף הביטוח הלאומי אמנם סגור, אבל שלחו לה הביתה פקס ומחשב והיא מנהלת את פעילותה משם. "כל פעם שאני צריכה לצאת מהבית אני מפחדת, אבל למדתי להתמודד. אני מבטאת יפה את הפחד שלי, לא מסתירה", אומרת עמיחי. עמיחי משתייכת לאחת הקבוצות הרבות שתזדקק כנראה לתמיכה פסיכו-סוציאלית אחרי המלחמה - עובדי הצלה וטיפול שנמצאים בשני מעגלים פגיעים, גם חשופים למלחמה וגם עוזרים לנפגעים. כך עולה ממיפוי שמבצעת הקואליציה הישראלית לטראומה, ארגון גג של 43 גופים שמספקים שירותים בתחום הפסיכו-טראומה. הארגון הוקם לפני ארבע שנים ביוזמת הפדרציה היהודית בניו יורק כלקח מאירועי ה-9 בספטמבר ומאז אגר ידע וניסיון בהתמודדות עם טראומות לאומיות. בימים אלה נערכת הקואליציה, בשיתוף עם משרדי הבריאות והרווחה ופיקוד העורף, למבצע השיקום הנפשי, החברתי והקהילתי המקיף ביותר שנערך בישראל. בקואליציה חברים ארגונים ויחידות בבתי חולים שמספקים סיוע נפשי לאוכלוסייה הכללית ולאוכלוסיות מיוחדות. במקביל הקים מנכ"ל משרד ראש הממשלה רענן דינור צוות בראשות מנכ"ל משרד הבריאות, הפרופ' אבי ישראלי, להיערכות לטיפול בפסיכו-טראומה וגם מנכ"ל הביטוח הלאומי, הד"ר יגאל בן שלום נערך לטפל בנפגעים, במיוחד מקרב כ-2,200 נפגעי החרדה שפונו מזירות של נפילות טילים. היקף הפגיעה הנפשית של המלחמה אינו ידוע אבל כבר עתה ברור ששני-שלישים מהנפגעים בזירות של מתקפות טילים הם נפגעי הלם וחרדה. ההערכות הן שישנם יותר משום שלא כולם פונים לעזרה.

11/08/2006 | 14:06 | מאת: צVקA קומa

איזו עזרה אתה מבקש? אתה מוזמן להתקשר אלי לטלפון 052-2888486 בשעות היום בהצלחה צביקה

שלום להלום-הקרב, גם אני, כמוך, נזכר כעת באירועי מלחמת יום-כיפור, ולא קשה לי להזדהות עם התסכול שלך. אבל לאחר המלחמה ההיא, אם אתה זוכר, היתה ועדת חקירה (אגרנט), ואפילו הוסקו כמה מסקנות. לפי המלחמה הנוכחית איש לא למד דבר. האם יש צורך בוועדות נוספות? בכותרת אתה מבקש עזרה. לאיזו עזרה אתה זקוק? אני מקווה שעכשיו, עם הפסקת האש, יהיה לנו קל יותר לשכוח את האסוציאציות הפרטיות שלנו. לילה טוב, דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב