eltroxin- אלטרוקסין- פוגע בלב? מותר בהריון?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

12/09/2005 | 18:06 | מאת: c

ב"ה לאחר בדיקות דם, ותוצאות tsh- 89.33 - הרופא אמר לי להתחיל דחוף טיפול באלטרוקסין, ושהוא מותר לשימוש אפילו בהריון (אני נשואה, ואיני פועלת למניעת הריון.), ושלא נכון שהתרופה פוגעת בלב, ולהיפך- אם לא אתחיל את הטיפול עכשיו, עלולה להיווצר פגיעה בתפקוד הלב. אימי- מטפלת ידועה ברפואה אלטרנטיבית אמרה שהתרופה פוגעת באופן ישיר בלב, והעניין מוכח. אנא - תנו לי מחקרים לנושא, ומראי מקומות- אני אובדת באינטרנט- ואין לי מושג איך ואיפה לחפש- והענין דחוף! תודה !!

12/09/2005 | 20:43 | מאת: איתי (רופא)

הבעיה ממנה את סובלת נקראית היפותירואידיזם. ההפרעה הכי שכיחה של בלוטת התריס במהלך ההריון. תוקפת 4-17% מהנשים. במהלך ההריון. לפני ההריון הסימנים המחשידים הינם בדר"כ הפרעות במחזור החודשי, אי סדירות, דימומים "גדולים" ולעיתים הוסת נעלמת. במקרים קשים לא ניתן להיכנס להריון עקב הבעיה. ואם בעיה לא מאובחנת יש סיכוי פי 4 להפלה ספונטנית בטרימסטר השני. התרופה שניתנת היא LEVOTYROXIN זהה לחלוטין להורמון שמופרש ע"י הגוף, אז למה שזה יפגע בלב??? התרופה אינה פוגעת בלב! ההיפך, חוסר בהורמון גורם לבעיות בלב, כמו אי ספיקת לב ודופק איטי ( שינויים מיקסאדמטוטטים בלב) היפותירואידיזם באם יפגע קשה בעובר וברך הנולד. יש לעקוב אחר רמות ההורמון בדם כל 2-3 חודשים בזמן הריון (הדרישות בזמן הריון בדר"כ גבוהות מתקופות שאינן הריון). אי לקיחת ההורמון תפגע קשה בעובר, דבר שיכול לגרום לפיגור (cretinism) ולעוד צרות. אז תפסיקי לשמוע לדעות קדומות וליועצות מוזרות! פני לרופא לקבלת מרשם ומעקב צמוד במהלך ההריון! בהצלחה

13/09/2005 | 04:50 | מאת: מתמצא

שלום c, 1) חשוב לוודא, לפני שפועלים, שהתשובה של בדיקת ה - TSH, אכן חריגה כפי שציינת. 2) גם על פי הנתונים החלקיים שמסרת ( TSH= 89 ) אין ספק שנתון זה מעיד על תת-פעילות חמורה של פעילות בלוטת-התריס (תת-תריסיות). במצב זה בלוטת התריס אשר תפקידה לייצר הורמונים ספציפיים , כמו T4, החיוניים לפעילותן התקינה של מערכות רבות בגוף, אינה מייצרת כמות מספקת של הורמונים אלו. 3) הטיפול ה-י-ח-י-ד במצב זה הוא מתן התרופה אלטרוקסין המכילה את ההורמון T4, אשר מיועדת לשמש תחליף להורמונים שבלוטת התריס חדלה לייצר. 4) מצב כזה, כאשר איננו מטופל, עלול לגרום נזק הן לאישה ההרה והן לעובר. 5) העובר פגיע, במיוחד, בתחילת ההריון שכן עד סביבות השבוע ה - 12, בו מתחיל ייצור הורמוני בלוטת-התריס ע"י בלוטת התריס של העובר, הוא תלוי לחלוטין באספקת הורמוני בלוטת התריס מן האם. גם בחלקו המאוחר יותר של ההריון חשוב לאזן את תפקודי בלוטת התריס של האם, שכן גם למצב כזה השלכות מזיקות על התפתחותו, במיוחד, השכלית של העובר. 6) תת-פעילות ממושכת של בלוטת התריס בהריון עלולה להיות בעלת השלכות לטווח רחוק, לפגוע בהתפתחותו השכלית התקינה של התינוק ובמקרים קיצוניים להביא אפילו לפיגור שכלי. (מצב כזה היה נפוץ יותר בעבר הרחוק באזורים בעולם אשר בהם היה מחסור תזונתי ביוד, מרכיב חיוני הדרוש לייצור הורמוני בלוטת התריס). תיתכן פגיעה במנת המשקל - IQ - ששכיחותה וחומרתה תהייה במיתאם לחומרת תת-הפעילות של בלוטת-התריס ולפרק הזמן בו היא לא הייתה מאוזנת. גם בביה"ס צפויים ילדים כאלו להתמודד עם קשיים רבים יותר מאשר ילדים אחרים. השפעה מסוימת על התינוק תיתכן אפילו אם האם מרגישה בטוב ונעדרת כל תלונות הקשורות לבעייה. 7) לבעייה זאת, כאמור, השלכות רפואיות משמעותיות גם על האם ומתן האלטרוקסין ואיזון תפקודי הבלוטה יפתור גם את בעיותיה שלה. 8) לגבי אימך - ממליץ להסתפק באהבתה ולהפקיד את הטיפול הרפואי בך בידיים מקצועיות יותר ואמונות - ידיים של רופא מיומן. לסיכום : אחרי שמוודאים שהתשובה של ה - TSH נכונה, חיוני לקבל מנה מספקת של אלטרוקסין בדחיפות, כדי לצמצם את מידת הפגיעה בעובר, לשפר את מצב בריאותה של האם ולמנוע ממנה סיבוכים מיותרים בהמשך הדרך, חלקם מסכני חיים. אין חשש מן הטיפול באלטרוקסין שהוא, למעשה, חיקוי מושלם של ההורמון הטבעי. הוא חיוני ואין לו כל תחליף. המשך הריון מוצלח.