כריתת כיס המרה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

14/12/2003 | 20:12 | מאת: ענת

האם נכון העניין שאם כורתים את כיס המרה (בגלל אבנים) הקיום ללא כיס מרה גורם להשמנה בלתי נשלטת. ובכלל מה התפקיד של כיס המרה והאם יש תופעות אחרות שיכולות להיות בגלל כריתתו אשמח לתשובה תודה מראש

שלום כריתת כיס מרה אינה גורמת להשמנה-זה האוכל שגורם. אדם יכול לחיות ולחיות טוב ללא כיס מרה-ללא כל בעיות עיכוליות.כיס מרה משמש רק למאגר מיצי עיכול בדרכם למעי-ובלעדיו הכל נמשך כרגיל. דר דיין

16/12/2003 | 16:39 | מאת: ענת

מודה לך על תשובתך אבל רוצה להבהיר את העניין מאחר ולי יש נטייה להשמנה ולכן עליי להקפיד על תזונה נכונה. האם תשובתך אומרת בעצם שאם אני ממשיכה לאכול את התפריט שאליו אני רגילה גם לאחר כריתת כיס המרה הגוף יעכל את האוכל ולא יגרום להשמנה בדיוק אותו דבר גם לפני הכריתה, או שיהיה עלי לדאוג לסוג תזונה אחר? תשובתך חשובה לי ומאוד אודה לך על הבהרתך את הנושא.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת