שאלה!!!

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

20/12/2003 | 01:38 | מאת: חיים

שלום ך ד"ר... לפני כחצי שנה גילו לי כליה אחת קטנה ע"י בדיקת אולטרסאונד שנעשתה בעיקבות כאבי בטן עזים. בבדיקות במיפוי גילו שבכיליה הקטנה יש היצטלקויות ושהיא מתפקדת כ רבע ממה שהיא אמורה באשר לכיליה השנייה היא מתפקדת טוב והיא אף מוגדלת אך יש חשד להיצטלקויות בחלקה העיליות. דבר נוסף שגילו הוא שהשתן שלי חוזר אחורה כלומר כאשר הוא יוצא משלפוחית השתן והמגיעה ליציא חלקו לא נשפךוהוא חוזר לשלפוחית או לכליות. לאחר מכאן עשיתי בדיקת צסטוגרפיה והתוצאה הייתה יש לי פגם מולד במנגנון שאמור למנוע מהשתן לחזור. שאלתי היא האם בעקבות פגם זה נפגעות לי הכליות מה ניתן לעשות והאם יכול להיגרם לכליות נזק נוסף בלתי הפיך? תודה מראש... גיל: 19.

שלום יש לך מום מולד שלא ניתגלה בזמן שבו השסתום באחד השופכנים אינו מתפקד והיתה זרימת שתן לכוון ההפוך-כלומר לכוון הכליה,מה שגרם לפגיעה בתפקוד הכליה.לפי התיאור שלך רק צד אחד נפגע וצד זה זקוק לטיפול כירורגי. דר דיין

27/12/2003 | 02:34 | מאת: חיים

מה זאת אומרת טיפול כירוגי?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת