כאבים בלסת

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

26/12/2003 | 10:39 | מאת: מרים

ד"ר שלום, אני אישה בת 67 ומזה חודש אני סובלת מכאבים בלסתות (כרגע רק בלסת אחת), במשך כל החודש יש לי חום הנע בין 37.4 בבוקר ל -37.8 בלילה. יצאו לי פצעים בפנים הפה ועל החניכיים כמו כן התנפחו לי החניכיים במספר קטעים. בבדיקות הדם השקיעה גבוהה - 113 , והומוגלובין 11.80 רופאת המשפחה חושדת שמדובר ב - polymyalgia rheuamatica וחושבת שכדאי להתחיל טיפול בקורטיזון- אני נורא חוששת לטפל בקורטיזון מה גם שאינני בטוחה שחשדה נכון ולא ברור לי מדוע החליטה שמדובר במחלה זו אנא, אני דואגת נורא אנא יעוצך ואם אפשר הסבר על המחלה שהרופאה חושדת בה בברכה - מרים

שלום לפי התיאור נראה שהרופאה שלך צודקת. יש דרכי טיפול אחרים-אם כי לא פשוטים.מדובר במחלה אוטואימונית עם רקע לא ברור-טיפול בקורטיזון מרגיע את הסימפטומים-אך לא מרפא את המחלה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת