תסמונת מרפן

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

31/12/2003 | 09:28 | מאת: רמה

בני בן 11.5 ויש לו חשד לתסמונת מרפן. הרופאה נתנה לו לעשות: בדיקות דם, צילום ע"ש, אקו לב ובדיקת עיניים מיוחדת. 1. מה ניתן לעשות עד שיגיעו הבדיקות? 2. כיצד תסמונת זו ניתנת לטיפול? 3. האם תסמונת זו עוברת בעתיד או מחריפה עם הזמן? 4. כיצד ניתן להקל בדרכו היומיומית בכדי שלא יפול? 5. האם כדאי לבדוק את שאר בני המשפחה (הכוונה בעיקר לאחיו ואחיותיו), בכדי להקדים תרופה למכה?

שלום קרוב לוודאי שאין מדובר במרפן אמיתי אלא בתמונה קלינית דמוית מרפן. בכל מקרה מדובר בתסמונת גנטית שכל מה שיש לעשות הוא מעקב. דר דיין

07/01/2004 | 10:02 | מאת: rama

נכון להיום, בני נופל בתדירות גבוהה ללא שליטה. כיצד ניתן לטפל במצב זה?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת