כבד שומני

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

05/01/2004 | 20:37 | מאת: מיכל

בבדיקת אולטרה סאונד שנערכה בגלל בעיה אחרת התגלה שיש לי כבד שומני וכן ציסטה בכבד. בבדיקות דם נאמר שיש לי בעיה קלה מאוד בתפקודי כבד.אני בת 42 וסובלת מעודף משקל גבוה וגם טריגליצרידים.הרופא אמר שהכל ייפתר עם ירידה במשקל.האמנם כך,או שכדאי להמשיך בברור בנושא, בתודה מראש מיכל

שלום הרופא שלך מאד צודק. אווזים מאכילים כדי לגרום לכבד לצבור שומן. רדי מהר ככל האפשר במשקל-גם תרגישי יותר טוב וגם בעית הכבד תפתר. דר דיין

28/04/2004 | 13:53 | מאת: חדוה

בבדיקות דם שערכתי לפני כשנה היתה לי חריגה קלה באחד הערכים של תפקודי הכבד וכן GGT מוגבר. בבדיקת האולטרסאונד נצפה כבד שמנוני. הופניתי לרופא מומחה שאמר לי שבשל הטרגליצרידים ועודף משקל יש חריגה בתפקודי הכבד ולאחר דיאטה מבוקרת זה יסתדר. אכן לאחר דיאטה מבוקרת ירדתי במשקל ותפקודי הכבד יצאו תקינים, אך לעיתים ה-GGT יוצא מוגבר למרות הירידה במשקל. ברצוני לדעת מדוע ה-GGT יוצא מוגבר למרות הירידה? וכן יש לי הרגשה לא נוחה בבטן הימנית המלווה בכאב קל שהולך וחוזר שנאמר לי ע"י הרופא שזה בשל לחצים, והכאבים חוזרים מדי פעם. בדיקת האולטרסאונד תקינה לחלוטין.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת