תזונה, תורשה וכולסטרול

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

10/03/2004 | 11:58 | מאת: אליסו

לד"ר שלום, אני בן 36. לפני כשנה סבלתי מעודף משקל (BMI=30 ) ומעודף טריגליצרידים (200). LDL עמד על 121 ו HDL עמד על 33. בהנחיית דיאטנית קלינית התחלתי דיאטה שכללה תפריט דל פחמימות (למעט פחמימות הנובעות מירקות, ללא פירות, תפ"א, לחם וכו') ועתיר חלבונים (עם הגבלת שומן בגבינות עד 5%, מיעוט בשר אדום וביצים, עדיפות לדגי ים וכו') כולל מולטי-ויטמין נוגד חמצון (סולגר vm-75). לאחר כשנה הורדתי כ- 10 ק"ג וכיום אני שומר על משקל תקין עם רמת טריגליצרידים מתחת ל- 140. אני מקפיד על הליכה מהירה במשך 50 דקות, 4 פעמים בשבוע, ועדיין עם תפריט דל פחמימות (למעט מזון המכיל פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך בשעות הערב בלבד). ואולם, תמונת הכולסטרול שלילית ביותר: LDL=175, HDL=35. הוריי שניהם כבני 60 נוטלי כדור להורדת כולסטרול מזה 10 שנים. שאלתי: האם לדעתך עלי לשקול נטילת כדור להורדת כולסטרול (בהנחה שטרשת עורקים מתפתחת מגיל 25)? האם נכון הוא שהתזונה אחראית ל- 15% מרמת הכולסטרול והשאר מושלם ע"י הכבד, בהתאם לגורמים תורשתיים? האם קיימים גורמים אחרים המשפיעים על ייצור כולסטרול בכבד? במידה והתשובות קיימות כבר בפורום או קיימים מאמרים מומלצים בנושא, אנא הפנני תודה אליסו

שלום כל מה שכתבתה נכון-וכנראה לא תוכל להמנע מלקיחת תרופות מורידות כולסטרול. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת