יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

01/04/2004 | 22:46 | מאת: טובה

לד"ר שלום אני בת 56. קרוב ל-4 שנים קבלתי את הכדור וסקייס + ליתר לחץ דם. לפני כחודשיים התחלתי לסבול מכאבים בכף היד. הרופא המומחה לכף היד רשם לי כדור אביטרן. לאחר כמה ימים הופיע אצלי לחץ דם גבוה 180/95. רופאת המשפחה הציעה לי להפסיק לקחת את האביטרן ובנוסף שינתה לי את הכדור של הלחץ דם. עכשיו אני מקבלת ואזודיפ בבוקר ובערב את הכדור טריטייס 5 מ"ג. חזרתי לרופא לכף היד הוא רשם לי את הכדור אטופן 400 בתקוה שלא יגרום לי לעליית לחץ הדם. אולם לאחר שלקחתי במשך 5 ימים את האטופן, שוב הופיע אצלי לחץ דם של 170/92. שאלתי היא: האם הכדורים ממשפחת האביטרן האטופן גורמים לעליה בלחץ הדם? ואם כן, מה עושים כאשר יש צורך לטפל בכאבים ביד (לדברי הרופא, יש לי דלקת ביד). בתודה טובה

שלום יש לברר מה מקור הכאבים ביד,ואם מדובר בתהליך דלקתי סטרילי יש מקום לנסות ולטפל באמצעות שיטות לא תרופתיות כמו לייזר או אקופונקטורה. דר דיין

04/04/2004 | 09:23 | מאת: טובה

לד"ר דיין שלום תודה על תשובתך, אך אודה לך מאד באם תוכל לפרט איזה בירור בדיוק עלי לעשות? המומחה לכף היד טוען שאין צורך לעשות צילום. הוא קבע רק על סמך בדיקה ידנית שיש דלקת. בתודה טובה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת