ESR 1 HOUR

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

04/04/2004 | 18:11 | מאת: קידר

שלום לך דר' נכבד, יש לי MDS- REFRACTORY ANEMIA אני מיוצב על ידי רקורמון 60000 יחידות כבר 7 חודשים מצבי יציב ההמוגלובין שלי 10 ואני מרגיש טוב במצבי החדש. ערכתי בדיקת דם והתוצאה של ה ESR : 100 הבנתי שזה משהו שקשור לשקיעת דם שלי והוא גבוה מאוד. א. אם תוכל להסביר לי על מה הוא מצביע. ב. מאז שיש לי את המחלה הזו וה ESR היה 83 . ג. האם אני צריך לעשות משהו או שזה הנתון כשיש מחלה כזו, ואם יש איזה תרופה או משהו לעשות או לא לעשות. בנושא של המחלה שלי אני מתייעץ עם דר' צבי ציצוביץ המטולוג מומחה באתר שלכם והוא האיר את עיני וסייע בידי לכל אורך הדרך מיום קבלת המחלה ואין מילים בפי על עזרתו הנפלאה . חג שמח

שלום ESR מדובר בבדיקה שכיחה הנקראת שקיעת דם,זוהי בדיקה מאד עתיקה מאד לא ספציפית- אך יש הרבה רופאים פנימיים המשתמשים בבדיקה זו. הבדיקה מדווחת על קצב שקיעת מרכיבים חלבוניים בתוך זרם הדם-שבדרכ קשורים לתהליך הדלקת-וכשבדיקה זו באה במקביל לבדיקות נוספות -ניתן לעשות אבחנה וכן להשתמש כמדד למידת אקטיביות המחלה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת