מיגרנות באזור פנים העיניים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

05/04/2004 | 08:10 | מאת: ניר

שלום רב, אני מהנדס תוכנה העובד בתחום המחשבים. אני יושב כל יום כ-8 שעות מול מחשב. אני סובל כמעט כל יום ממיגרנות הגורמות לי לכאב חזק באזור העיניים בלבד(לא במצח) וחוסר יכולת להסתכל על טלויזיה וצג מחשב מואר ואני מעדיף שיהיה חושך בחדר שלי בעת המיגרנה. הכאב מפריע לי מאוד, ומשפיע על איכות חיי כי כאשר אני מקבל כאבים אלו אני הולך הביתה לישון (שום כדור לא עוזר) ורק שינה עד ליום הבא יעזרו להפסקת המיגרנה. יש לציין שאני יושב בבית מול המחשב גם שעות רבות ללא שום מיגרנות, אלא רק בעבודה. רציתי לדעת מה יכול לעזור בנושא זה. נ.ב : בדקתי ראיה, CT ראש וכ"ד.

שלום ברור מהכתוב שהכאבים קשורים לתנאי עבודתך-אם כי לא ברור לי ההבדל בין הבית לעבודה. יש צורך לשיחה יותר חוקרת כדי לנסות ולקבוע אבחנה. דר דיין

13/04/2004 | 22:37 | מאת: יוסי

אני יודע שיש תופעה כזו של ''מגרנה של העיניים'' כן יש חיה כזו ! צורת מגרנה זו אינה מלווה בכאבי ראש או בכאבי עיניים, אלא בסינוור חזק מאוד סביב שדה הראיה ובצורך לעצום את העיניים (יכול לקחת 2-3 דקות) עד שזה חולף. יכול לאבחן זאת רק רופא עיניים טוב ומנוסה.

12/04/2004 | 19:33 | מאת: אנדה

מאד רצוי לבדוק את צורת הישיבה שלך. על המסך להיות מולך, ולא בצד. הרבה מאד פעמים הבעיה נובעת מהחוליות הצוואריות. רצוי לקום כל חצי שעה-שעה מהמקום, לעשות קצת תרגילי עיניים, סיבובי ראש ולא להשאר מקובעים למסך לאורך זמן. את הידיים כדאי להחזיק על משענות הכסא, ולקבע את המשענות לגובה השולחן.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת