רגישות לאוכל, עצירות, צרבת,

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

29/11/2022 | 09:35 | מאת: ***

שלום רב בת 53 מזה כשנה האטה בפעילות מעיים ונטייה לעצירות (לאורך עשרות שנים בדיוק הפוך) הפעלת לחץ ניכר לצורך יציאות. מספר חודשים בעיקר לאחר אוכל תחושת צרבת/לחץ ברום הבטן, חזה עד הגרון/תחושת ליחה או היתקעות בושט - יכול להימשך מספר שעות. לאורך השנים ובעיקר עכשיו קושי בעיכול הולך ומתגבר להרבה סוגי מזון ולכן צריכת מזון מאד מוגבלת. בדיקות דם תקינות, אין רגישות לגלוטן. לא נוטלת תרופות. רופא גסטרו המליץ על גסטרו/קולונו -סקופיה. אך אני מעדיפה אם אפשר לנסות קודם בדיקות לא פולשניות. רציתי לברר האם יש דרך לבדוק קודם בדרך לא פולשנית האם יש חידק או זיהום אחר במערכת העיכול/ יעוץ תזונתי/רגישות למזון וכו' כדי לנסות קודם שיפור עצירות או שאין טעם ולגשת ישר לבדיקת גסטרו. תודה מראש

היי הייתי שמח לבדוק אותך

21/12/2022 | 03:25 | מאת: צוקית

מזדהה עם התחושות. גם אני נטיתי לשלשולים ובשלב מסוים - להיפך- לעצירות. מסתבר שהחיבה לחלבי ומתוק - הובילו לשלשולים (הגוף מנסה להיפטר ממזון שאינו מתאים לו ובאופן הכי מהיר...). דא עקא שהשלשולים משאירים שאריות רבות בקפלוני המעיים - מה שגרם כנראה במהלך השנים לפסולת דבוקה על דפנות המעי ששיבשה את תהליך ההתפנות שלי. הגעתי לעצירות כרונית שהשליכה על חולשה נוראית, טחורים בלתי נסבלים ועוד. לאחר חקירות רבות פניתי להידרו קולון (שאגב, מומלץ בכל מקרה לפני קולונוסקופיה) - שטיפת מעיים - והחיים השתנו לטובה. מסתבר שיש צעדים מקדימים. וגם שאין קיצורי דרך. גם למומחה יש בודאי מה להוסיף בעניין. בהצלחה!

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת