renal failure?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

23/04/2004 | 17:28 | מאת: כפיר קליין

שלום רב, מקווה שתוכל להתייחס לשאלתי: מטופל הנוטל טיפול ליל"ד כ- 20 שנה, לא מאוזן, נורווסק ואוקסאר +, בבדיקת איסוף שתן 24 שעות נמצא מיקרואלבומין בערך של 54 . מהי המשמעות הקלינית חוץ מ- לא טוב? והאם ניתן לטפל. היש צורך ב- MRI לבדוק גלומרולוס וקורטקס? אם מתחילה אטרופיה האם היא רוורסיבילית אוש לא ויכולה להידרדר, אם כן למה? מאוד אודה על ההתייחסות, ושבת נעימה כפיר

שלום מדובר בהתפתחות נזק כליתי קרוב לוודאי בגלומרולים שמתבטא בהפרשת כמויות קטנות של חלבון בשתן. יש לשבת בשקט עם החולה תוך תיחקור מדויק לברר את מקור הנזק -לא מכיר טיפול מיוחד פרט לביטול גורם הנזק ,שבמקרים רבים יכול להיות תרופתי או משולב. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת