עייפות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

24/04/2004 | 12:11 | מאת: שרה

ד"ר דיין, שלום רב, אני סטודנטית הלומדת שעות רבות ביום. במשך היום אני מתעייפת עד לכדי הרדמות בשיעור. לאחרונה אני נוטלת ויטמינים (אני גם סובלת מאנמיה) - אך נראה שזה לא עוזר. אני ישנה טוב (כ 6 שעות) אך זה לא מספיק. אודה לתשובתך

שלום עיפות זו תלונה מאד שכיחה בפרקטיקה היום יומית.יכולות להיות סיבות שונות ולעיתים קרובות יש הרבה גורמים. במקרים רבים הדרך הטובה ביותר היא ניסוי ותהיה עיי טיפולים שונים. דר דיין

29/07/2004 | 18:19 | מאת: נאורה

לאחרונה אני חשה עיפות קיצונית עקב שעות עבודה רבות ומתישות ואתמול התעלפתי וגם כשהתעוררתי לא יכולתי להניע איבר כלשהוא מגופי משך שעה ארוכה. נלקחתי למיון ונעשו לי בדיקות דם ואקג . כל הבדיקות היו תקינות פרט לאשלגן שהיה 3.2. שאלותי: 1. האם ההתעלפות יכולה לנבוע רק מעיפות גופנית גם כאשר אני רגועה? 2. האם יש קשר בין רמת האשלגן שנמצאה לבין זה שהתעלפתי? המצב הזה מפחיד אותי מאוד ואני מבקשת את תשובתך בהקדם. בתודה מראש. נאורה.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת