כבד שומני

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/04/2004 | 13:42 | מאת: טליה

בבדיקות דם התגלו ערכים גבוהים של אנזימי הכבד. כולסטרול תקין ואין טריגליצרידים בדם. אני סובלת מאלרגיות חוזרות (אורטיקריה) שמתי לב שבתקופה בה קיימים גרודים האנזימים של הכבד גבוהים ובתקופה בה אין אלרגיה הערכים תקינים. למרות זאת ערכו אצלי ברור מקיף של שלילת כל מחלות הכבד הקשות. באולטרה סאונד לא זיהו כבד שומני אלא ב MRI שעשו לי לשלילת המוכרומטוזיס (כי אין בדיקת דם גנטית בארץ). הלכתי לדיאטנית ואני עושה דיאטה. יש לציין שאינני שמנה ואינני שותה אלכוהול. איך אדע אם הכבד השומני נעלם? האם יש בדיקת דם שיכולה להראות על כך? מה זה אומר שלא רואים אצלי כבד שומני בבדיקת אולטרה סאונד ושאין כבד מוגדל? אשמח לקבלת תשובתך וכן אם יש לך עוד עצות מהתחום האלטרנטיבי. תודה ויום טוב, טליה

06/05/2004 | 08:40 | מאת: טל

שלום יתכן מצב שבו לא רואים כבד שומני באולטרהסאונד וכן ב-MRI שזו בדיקה יותר רגישה. לא נראה לי שמה שאת סובלת ממנו הוא כבד שומני -ובוודאי בגלל התמונה ההתקפית. לצורך אבחנה תצטרכי לשוחח איתי. דר דיין

09/05/2004 | 08:34 | מאת: טליה

לא הבנתי את התשובה לגבי התמונה ההתקפית (האלרגיות?) אשמח לשוחח עימך, למרות שאיך ייתכן שMRI הצביע על כבד שומני אם יתכן שאין זה כך? כיצד נוכל לשוחח? תודה ויום טוב, טליה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת