לחץ דם גבוה וטכיקרדיה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

05/05/2004 | 15:19 | מאת: מיכל

שלום, אבקש את עזרתך לגבי בעלי, בן 29, בריא בדרך כלל, אך סובל מעודף משקל רב. לאחרונה התלונן על כאבי ראש חזקים, מרגע שקם בבוקר. כיוון שהוא לא סבל בעבר ממיגרנות, הנחתי שאולי מדובר בלחץ דם גבוה והתחלנו למדוד מדי יום, במהלך השבועיים האחרונים. המדידות כמעט תמיד גבוהות וערכן נע סביב 145/95 כשהדופק נע לרב בין 90-100. בעלי מרגיש את הדופק המהיר, גם בזמן מנוחה. היום הוא היה אצל רופא המשפחה, שטען שיש לו דופק לא סדיר (אך משום מה אמר שלא מדובר בהפרעות קצב...?) ורשם לו disothiazide, חצי כדור ביום. בנוסף שלח אותו לבדיקות דם ולא.ק.ג. האם הטיפול בדיזוטיאזיד הוא טיפול נכון? הרי כיוון שמדובר במשתן, לא סביר להניח שזה יטפל בדופק המהיר. האם לא נכון יותר לתת חוסם בטא? האם היית ממליץ לגשת לרופא מומחה, קרדיולוג למשל. האם א.ק.ג היא בדיקה מספיקה או שעדיף לעשות הולטר? אודה מאד על עזרתך והכוונה להמשך הדרך. מיכל

שלום הטיפול המרכזי שדרוש לבעלך הוא ירידה במשקל!!!!! הירידה במשקל חיבת להיות במעקב רפואי קפדני תוך מעקב לחץ דם ודופק. נראה לי שיש מקום פרט לנל לתת לבעלך חוסם בטה פרט לטיפול במשתנים. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת