כבד שומני וטחול מוגדל

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

09/05/2004 | 01:04 | מאת: ג'ורג'

שלום ד"ר אני בן 34 עברתי בדיקת דם והתוצאות שחורגות מהנורמה היו כדלקמן: RBC=4.67 - MCH=32.3 MPV= 11.5 RDW פחות מהממוצע- GPT,ALT=50 - GGT=61 CHOLESTEROL HDL=38 CHOLESTEROL LDL=131 CHOLESTEROL= 253- TRIGLYCERIDES= 386 בדיקת אולטראסאונד (סונר): כבד אינו מוגדל בעל מירקם שומני אקוגני, אין סימנים מוקדיים. כיס מרה מכווץ. דרכי מרה אינם מורחבים. לבלב רגיל. טחול מוגדל בגודל 14 ס"מ מרקמו אחיד. כליות, דרכי שתן, שלפוחית שתן הכל תקין. אני חושש לגבי מצב הכבד והטחול. מה אני צריך לעשות עכשיו? שאר אנזימי הכבד לפי מיטב ידיעתי הם: LDH=309- CPK= 150- BILIRUBIN= OK GOT, AST= 18- ALK PHOSPHATASE= 63 ALBUMIN= 4.5- PROTEIN, TOTAL= 7.8 אני אשמח לתשובתך, ותודה מראש.

שלום למה עברת בדיקות? לא נראה לי קשר בין הכבד השומני לטחול המוגדל. זקוק לפרטים נוספים. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת