בלוטת לימפה מוגדלת בצוואר בצד ימין

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

03/06/2004 | 15:22 | מאת: ניר

לפני חצי שנה לאחר דלקת בגרון יצאה לי בלוטת לימפה שלחצה לי בצוואר בצד ימין . עשיתי בדיקות דם, הייתי אצל א.א.ג אשר שלח אותי לאולטרסאונד צווארי . והממצאים היו שהכל תקין "ושנצפתה בלוטת לימפה קטנה בודדת" . הרופאים אמרו שאין מה לעשות ושאני אקח כדורים נגד כאבים . חברה שלי שהיא מעסה במקצועה עשתה לי עיסוי באזור הלימפה עם שמן סומסום ולאחר שבוע זה עבר. לפני שבועיים עוד פעם התחילו לי כאבים באותו אזור וחברה שלי עושה לי עיסוי כבר כמה ימים, אך ללא הועיל. הייתי שוב אצל רופאת המשפחה והיא אמרה שאין מה לעשות (היא בדקה גם את בלוטת הלימפה בבית השחי בשביל לבדוק חשד של דלקות וכ"ד והכל תקין). הדבר מאוד מפריע לי במהלך היום. מה לדעתך עלי לעשות? בתודה מראש ניר

שלום בלוטת לימפה מוגדלת היא תגובה לתהליך המתרחש בסביבה הקרובה. יש מקום לעקוב אחרי הבלוטה -ואם היא גדלה ללא עדות לתהליך דלקתי בלוע יש מקום לשקול הוצאתה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת