CPK - ערכים גבוהים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

23/07/2004 | 13:47 | מאת: עדן

מה עלול לגרום לערכי cpk גבוהים ? מזה מס' חודשים רופא המשפחה לא מצליח לאתר הסיבה ( תפקודי כליה, ובלוטת התריס - תקינים) , התור לברור מעמיק יותר בבית חולים נקבע לנובמבר והייתי רוצה לדעת מה יכול להיות מקור הבעיה ואם ניתן לחכות עוד מס' חודשים? הערכים הולכים ועולים במשך החודשים ( כיום 280). מדובר בגבר בן 47, שהתחיל בשנה האחרונה לקבל טיפול ביל"ד, וטרם הושגו ערכים נורמלים - נאמר לו שאין קשר בין הנושאים. האמנם? בתודה מראש

שלום cpk יכול להיות ממקור כבדי או שרירי-גם שרירי הגוף וגם שריר הלב. אם רמת האנזים הולכת ועולה -יש לבצע מספר בדיקות ובדיקות עזר-חלק גדול מהם יכול בקלות להתבצע דרך הקהילה ואין צורך להתאשפז לצורך זה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת