גרד בעניניים כתוצאה מאכילת סוכר

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

12/08/2004 | 11:50 | מאת: צפנת

שלום רב. בשנתיים האחרונות קיימת אצלי תופעה המתבטאת בגרד בלתי נסבל בעיניים, לאחר אכילת מאכלים המכילים סוכר. למשל: עוגות שוקולד, ענבים, אבטיח, מלון, אגס וכדו'. במקביל לגרד, נוצר גודש בריריות האף לאחר מספר שעות. שפשוף העיניים גורם לנפיחות, בצקת, זיהום וכאבים. עדיין לא מצאתי חומר המפחית את הגרד, והוא חולף לאחר התקף הגירוד עד לפעם הבאה. ניסיתי להמנע לחלוטין מאכילת המאכלים הידועים לי כגורמי הגרד, אך לאחרונה יש לי תחושה, שמא הדבר נוצר גם ממאכלים אחרים, שכן על אף הפסקת אכילת הסוכר, עדיין קיימות התקפות של גרד, בעיקר בבקרים. אשמח לדעת האם יש קשר בין התופעה לתפקוד כבד לקוי, והאם יש לכם רעיון מה עוד גורם לגרד, ושאלת השאלות - כיצד אפשר להפסיקו באופן מוחלט, שכן הוא מקשה עלי את החיים באופן מאוד משמעותי תודה צפנת

19/08/2004 | 13:20 | מאת: ירון -רפואה סינית

למרות שחסרים פרטים רבים חשוב לשלול אלרגיה ,ובעיות נוספות. לפי הרפואה הסינית ישנו קשר ישיר בין הכבד לעיניים.וכל מה שמשפיעה על הכבד משפיעה על העיניים ,לדוגמא: כעס,אלכוהול,קפה,סיגריות.... ניתן לפתור מרבית מבעיות העיניים שקשורות למה שציינתי על ידי תזונה נכונה ובעיקר על ידי דיקור סיני.כמובן תנועה(פעילות גופנית).

19/08/2004 | 13:27 | מאת: צפנת

שלום ירון אלרגיה נשללה לכל דבר אפשרי. השאלה, האם זה אומר שהכבד אינו מצליח להתמודד עם הסוכר, ושיש איזו בעיה בו? איני שותה אלכוהול, וגם לא מרבה בקפה. איני אוכלת מטוגנים, ובסה"כ אוכלת די בריא. האם לבדוק את תפקודי הכבד? במה יועיל דיקור? האם יש לך המלצות מה כן לאכול, כי כרגע אני נמנעת מכל דבר מתוק (כמעט) ומפסידה את פירות הקיץ תודה צפנת

שלום מניסיוני קרוב לוודאי מדובר לא בתופעה מקומית אלא בבעיה יותר סיסטמית. חסרים הרבה פרטים -למשל מה מצב היציאות?-ועוד. עד שלא אקבל תשובות מלאות עם פרטים מלאים -הכל ניחוש! דר דיין

22/08/2004 | 08:03 | מאת: צפנת

שלום לדר' דיין חבל שלא שאלת את כל השאלות, מהם הפרטים החסרים, אשמח לספק תשובות מלאות עם פרטים מלאים, כהגדרתך, על מנת להתקדם. לשאלתך בעניין היציאות, אין בעיה מיוחדת. סדירות ורגילות. אולי אם תכוון יותר למה כוונתך "מה מצבם" אוכל לענות יותר בפירוט. תודה צפנת

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת