יוריק אסיד מוגבר , תזונה וחשש מגאוט

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

16/08/2004 | 21:49 | מאת: אלי לוין

שלום רב הנני בן 33 ובריא בדרך כלל ובמשקל תקין - 64 ק"ג וגובה 1.78 . משקל יציב כבר 10 שנים. לפני חמש שנים הופיע אצלי בבדיקות דם URIC ACID גבוה של 8-8.5 בשנה האחרונה הרמות עלו ל 9 ויותר ובבדיקה אחת הופיע 9.7! הרופא אמר שזה עלול לגרום לגאוט וזה בהחלט מדאיג אותי. לא נתן לי טיפול בכדורים אלא אמר שרק לאחר התקף אם יהיה אז נטפל. כבר לפני שלוש שנים התחלתי בדיאטה חזקה בהתאם להנחיות שקיבלתי בנושא יוריק אסיד- כבר שלוש שנים לא שותה אלכוהול בכלל, ואני לא אוכל איברים פנימיים ולא אוכל פטריות. לגבי בשר - אני אוכל בעיקר עוף ורק פעמיים בשבוע. למרות כל זאת הרמות של היוריק אסיד רק עלו. יתר בדיקות הדם תקינות חוץ מחריגה נוספת קבועה כבר שנים - יש לי רמות טריגליצרידים גבוהות של 300 למרות שאני רזה. כנראה שהסיבה היא שאני שותה כליטר קולה ביום. כולסטרול תקין ונמוך. מה אני יכול עוד לעשות כדי להוריד את היוריק אסיד ולמנוע גאוט? זה מטריד. יש משהו מומלץ? האם יש קשר בין רמות הטריגליצרידים הגבוהות לבין היוריק אסיד? במידה ואוריד את הקולה האם זה עשוי להוריד גם את היוריד אסיד? אני לוקח כל יום כדור שמן דגים כי אמרו לי שזה טוב לטריגליצרידים. האם זה עלול לעלות את היוריק אסיד? האם עגבניות עלולות לעלות יוריק אסיד וכדאי להפסיק לאכול אותן? תודה רבה רבה על העזרה!

שלום דבר חשוב מאד שעליך לעשות ולא מצוין בכתוב זו שתיה מרובה -מעל 4% ממשקל גופך. בחלק לא מבוטל של המטופלים דיאטה קיצונית אינה מספיקה כדי להוריד את רמות חומצת השתן וזאת כנראה על רקע פגם אנזימתי מולד-במקרים אלו אין מנוס מיפול תרופתי לכל החיים בתכשיר הנקרא זילול או אלופורינול -במקביל לדיאטה ולשתיה מרובה. דר דיין

07/01/2009 | 17:48 | מאת: זהבה

שלום רב גם אני סולת מעודף חומצה אורית כיצד ניתן לבדוק אם אני סובלת מפגם אינזימטי מולד איזו בדיקה צריך לעשות כדי לשלול או לחילופין לאשר פגם אינזימטי מולד ולגבי השתיה כמה אני חייבת לשתות ביום. תודה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת