לשון מכוסה בשכבה לבנה, ללא פטריה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

24/08/2004 | 23:43 | מאת: עידית

ד"ר דיין שלום מזה שנים אני סובלת משכבה לבנה המכסה את הלשון ומריח רע מהפה. אני מקפידה על הגיינה של הפה, כולל ניקוי עם חוט דנטלי, הברשת הלשון מספר פעמים ביום ושטיפה במי-פה. כל זה, לא פותר את הבעיה. בריאה בדרך כלל. שיניים וחניכיים מטופלים. בדיקת פטריה לא העלתה ממצאים. אשמח לקבל דעתך לגבי הגורמים לבעיה ולדרכי מניעתה/הצעתך לפתרון. תודה מראש עידית

שלום מדובר קרוב לוודאי בחיידק המזהם את הלשון-יש לבצע תרבית משטח מהלשון ולקול טיפול אנטיביוטי לפי הממצאים. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת