עין הורוס

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

25/08/2004 | 16:27 | מאת: טיאגו

שלום ד''ר דיין! אני סטודנט לרפואה בברזיל. אני רציתי לדעת אם זה מותר לפי היהדות לרשום במרשם הרפואי את העין של הורוס (הסימן Rx שרופאים רושמים על מרשמם בכל העולם). אני גם רציתי לשאול אם הרופאים החילוניים בישראל משתמשים בזה. אני שואל את זה בשביל ידידה יהודית שיש לי. אמרתי לה שאני חושב שזה אסור בגלל שזה סימן מהמיתולוגיה המצרית ועכשיו אני לא בטוח אם באמת יש בעיה. תודה רבה! טיאגו

שלום הסימן שתיארת הוא בינלאומי -ומופיע על כל המרשמים. לא הייתי מודע למה שסיפרתה ואני משוכנע שרוב רופאי ישראל גם הדתיים שבהם לא מודעים. בברכה ובהצלחה דר דיין

31/08/2004 | 02:49 | מאת: טיאגו

שלום ד''ר דיין אני מבין. אני כבר לא רואה סיבה טובה לאסר את הסימן הזה. זה לא נראה לי דבר חשוב בכלל. תודה רבה על תשובתך! טיאגו

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת