עזרה דחופה בבקשה!

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

27/08/2004 | 16:05 | מאת: שלי

האם אפשר למצוא דלקות בבדיקת דם COMPLETE BLOOD COUNT? האם אותה בדיקת דם יכולה למצוא בעיה עם תפקוד כיס המרה? פשוט אני טסה עוד שבוע לחו"ל ויש לי התכווצויות (בשבועיים האחרונים) ולפעמים אני קמה באמצע הלילה עם כאבים באיזור הגב ופנימה- מתחת לריאה ימין ואמרו לי שזה אולי נובע מכיס המרה. אין לי זמן לעשות בדיקות מקיפות. אני לוקחת כרגע אביטרן 100 בגלל הכאבים ובנוסף יש לי כאבים בישבן שמקרין לרגל ימין - אבל זה פחות מטריד אותי. האם האביטרן מספיק או שעלי לעבור בדיקות, ואם כן - אצל מי ואיך? (בזמן הכי קצר שאפשר). תודה מראש, שלי

28/08/2004 | 22:29 | מאת: טיאגו

שלום שלי! אני חושב שהכאב שלך באמת יכול להיות תסמין של בעיה בכיס המרה, למרות שברוב האנשים הכאב בכיס המרה בא אחרי ארוחה כבדה ולא בתוך השינה. אם זאת בעיה בכיס המרה, אביטרן לא יעזור הרבה. לדעתי עדיף לבקר ברופא ולעשות בדיקות נוספות. complete blood count יכולה למצוא דלקות, אבל זאת בדיקה מאד כללית ובכלל לא מספיקה. אני חושב שאת יכולה לבקר ברופא לפני שתסעי והחליט לצידו מה לעשות, לבדוק אם אפשר לעשות את כל הבדיקות אחרי חזרתך לארץ או לא. אני סתם סטודנט לרפואה מחו''ל, אז בואו נחכה את תשובתו של ד''ר דיין. שבוע טוב, טיאגו

שלום מחזק כל מילה שנכתבה על ידי הסטודנט המלומד. הבדיקה הטובה ביותר היא בדיקה עיי רופא -ואז מחליטים. לא ניתן לתת עצה אמיתית וטובה בסוגיה כזו באינרנט. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת