אשלגן

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

29/08/2004 | 17:54 | מאת: שרון

בת 35, בריאה בד"כ, משקל תקין. לפני כשבוע עשיתי בדיקות כלליות. כל התוצאות שהתקבלו היו בטווח התקין, חוץ מאשר האשלגן שהיה 5.5 כאשר המקסימום הוא 5.4. כשאר הגעתי לרופאת המשפחה, היא אמרה לי שאשלגן גבוה (ברמה שיש לי) זה מאד מסוכן ללב ולעוד איברים בגוף. היא נתנה לי רשימת מאכלים המכילים אשלגן ואמרה לי לעשות דיאטה דלת אשלגן. הבעיה היא שגם ככה אני כמעט ולא אוכלת את המאכלים האלו, כך שאין לי כ"כ ממה להוריד... שאלותי הן: 1. האם זה באמת כ"כ מסוכן? מה רמה גבוהה כזו יכולה לגרום? 2. ממה נגרמת רמה גבוהה של אשלגן אם אני כמעט ולא אוכלת מאכלים שמכילים אשלגן... 3. האם יש תרופות להורדת אשלגן? בקיצור, אני מאד מבוהלת ואשמח אם תסביר לי את המשמעויות. תודה!

שלום כאשר הבדיקה אינה מתאימה לחולה -יש להתייחס בחשדנות רבה לתוצאה. במקרה כמו שלך הייתי מציע לחזור על הבדיקה-ככל הנראה התשובה הראשונית היא טעות. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת