תשישות כרונית-מה הדרך לטיפול

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

03/09/2004 | 21:16 | מאת: יקים

הבת שלי בת ה30 נבדקה בדיקות רבות והמסקנה-תשישות כרונית רופא מסוים הציע לה כדור בשם PAXXET ובבדיקה שעשתה הסתבר שזהו כדור ממכר עם תופעות לוואי ל25% מהמשתמשים. האם יש פתרון אחר

שלום אין פתרון אחד שמתאים לכל חולי התשישות הכרונית-זו אינה מחלה אחת אלא תסמונת קלינית -ולכל אחד יש צורת ביטוי שונה -ולכן דרך טיפול שונה. ככלל אין מקום לטפל בחולה רק בשיטת טיפול אחת אלא בשילוב טיפולים-כל מקרה לגופו. לגבי התכשיר שציינת -מדובר בתכשיר Seroxat שלגביו יש הרבה חילוקי דעות ,במיוחד לאחרונה לגבי נטיות התאבדותיות שהוא מעורר. תכשיר זה יעיל מאד בחלק ניכר מחולי העיפות הכרונית-ויש מקום לשקול לטפל בו בזהירות תוך מעקב אחר החולה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת