התיעצות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

04/09/2004 | 13:47 | מאת: רופא משפחה

שלום ד''ר דיין יש לי חולה בן 83, ברקע לא מחלות כרוניות משמעותיות, צלול . לפני חודש נפל בבית ושבר כתף ונחבל קלות בראש. עקב ירידה במצבו לאחר הארוע היה שבועיים בבית אבות והוחזר לביתו. מאז שהוא בבית (כבר שבועיים) חל שיפור ניכר במצבו הפיזי אך הופיעה בעיה חדשה: כל לילה הוא לא ישן כל הלילה , מתהלך בדירה לא הפסקה, מדבר עם מישהו, ממש אי שקט פסיכומוטורי על גבול אגיטציה. ביום הוא לא זוכר את זה וישן המון שעות במהלך היום. עשיתי לו CT מוח לשלילת subdural hematoma - תקין. סיבות אחרות לדליריום נשללו , גם המעבדה הרלוונטית תקינה למעט אנמיה סביב 10 עם אינדקסים שנראים כמו MDS -בהמשך ישקל מח עצם. אך לא נראה לי זאת הסיבה למצבו (רק בלילה..?) . נסיונות טיפוליים שלי נכשלו - קיבל לפני שינה :הלידול עד 5מג, פנרגן עד 50 מג, אסיבל עד 10 מג , בנפרד או בשילובים שונים ללא שום ! השפעה . אודה לך תמליצו מה אפשר לעשות

שלום רב תודה רבה על הפניה. נתקלתי בעבר בתופעה דומה אצל איש קשיש,וכל מה שניסיתי לא עזר. יתכן והמקור לכל הבעיה איזה נזק מוחי שהתפתח בזמן הנפילה או שגרם לנפילה-ולא ניתן לראותו ב-ct . ניסיתי בעבר לתת 2 מ"ג של מלטונין בנןסף לטיפול סדטיבי רגיל ללא כל הצלחה. מצטער אין לי רעיונוץ נוספים. דר דיין

04/10/2004 | 17:30 | מאת: אורית

בבדיקת מח עצם שביצעתי היתקבלה תשובה כי אין לישלול MDS ברצוני לדעת מהי אבחנה זו ודרכי הטיפול בה תודה רבה

28/10/2004 | 13:57 | מאת: אביבה

שלום רב, באבחון צילום כף יד ימין נכתב: שינויים o.a קשים בפרק קרפו-מטקרפלי ראשון עם הסתיידויות ברקמות רכות. א. מה זה אומר ב. מה הטיפול. תודה אביבה

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת