סרקוידוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

19/09/2004 | 16:31 | מאת: רונית

שלום רב! אני בת 33 והתגלתה אצלי מחלת הסקוידוזיס במצב מתקדם. הטיפול אשר הוצע הוא פרטינזון במינון גבוה. האם קיימת תרופה חליפית? מהן תופעות הלוואי של התרופה? יש לציין שאני בד"כ בריאה, ואין כאבים ובעיות מסוימות. בברכת שנה טובה רונית

שלום חסרים לי המון פרטים לגבי צורת הביטוי של המחלה. נא מסרי לי כמה שיותר פרטים ואוכל להתייחס. דר דיין

22/09/2004 | 14:49 | מאת: רונית

שלום רב ! תודה לתגובתך לגבי המחלה למיטב הבנתי המחלה קיימת מספר שנים, כאשר חלה התפשטות בכבד ובטחול. יש לציין שאין לי תופעות של קוצר נשימה,שיעול,או כאבים ובעיות מסוימות. הממצא התגלה באופן אקראי כאשר פרופסור מלר הפנה אותי לצילומי רנטגן במרבית חלקי הגוף מאחר ואובחנה אצלי אוסכונדרומה בברך שמאל. בדיקות תפקודי ריאות- תקינות. תודה מראש רונית

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת