בלוטת לימפה נפיחות ילדה בת 6 דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

03/10/2004 | 20:16 | מאת: רפי

ד"ר נכבד בתי בת 6.5 סבלה עד לפני חודש מדלקת באוזן ימין on off לפני כשבועיים החלה להתלונן על כאב ראש בצד ימין מעל הצוואר קרוב לאוזן היא התלוננה פעמיים בלבד על כאב זה במשך שבועיים וחצי (הילדה עליזה התנהגות נורמאלית לחלוטין). היום היינו אצל א.א.ג.להלן הממצאים מבדיקה ידנית turbinal swelling thr clear tms normal large upper cervical nodes bil lt larger. אבחנה משוערת headache rhinitis chronic lymphadenitis cervical נשלחנו לבצע ספירת דם מחר . א.על מה הממצאים מעידים ?והאם זה מסוכן ב.הרופא שלח לניורלוג לבדיקה האם יש מקום לדאגה אנא הסבר כפי יכולתך את הסיכונם למצב זה בתודה מראש

שלום קרוב לודאי מדובר בתגובה לימפתית-כלומר להגדלת בלוטות לימפה בתגובה לתהליך זיהומי. בשלב זה אין מקום למחשבות רעות אחרות. רק אם טיפול נכון וזמן לא יפתרו הבעיה-אז ורק אז יש מקום לבירור נוסף. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת