חולשה, המוגלובין

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

07/10/2004 | 11:37 | מאת: נדב מנור

שלום הנני בחור ב 35 מזה כ 3 חודשים סובל מעייפות וחולשה ומתעייף מהר ממאמצים שבעבר לא השפיעו עליי. לעתים אפילו קומה שתיים ברגל מעייפים אותי מאוד ומרגיש תשוש אחר כך. רופא המשפחה הפנה אותי לצילום חזה שיצא תקין בדיקות כימיה שיצאו תקינות. בלוטת מגן תקין. לחץ דם תקין. משקל תקין 66 ק"ג על 1.80. בספירת דם יצא המוגלובין קצת נמוך 13.2 האם יש לזה משמעות? ערכים נוספים RBC = 4.6 ו HCT = 41.5 ו MCV = 89.7 מעבר לזה הרופא בדק אותי גופנית ולא מצא משהו וגם בא.ק.ג לא ראו משהו חוץ מפעימות מוקדמות פה ושם שהבנתי שאין לזה משמעות. הרופא אמר לי לחכות כמה חודשים לראות אם זה יעבור. האם לדעתך יכול להיות שההמוגלובין הנמוך גורם לזה? אם כן כיצד מעלים אותו? כמו כן האם כדאי לעשות בירורים נוספים ואם כן אילו? המון תודה!

שלום אין כמעט ספק שרוב התלונות שלך קשורות בהמוגלובין הנמוך. אם בבדיקות ראשוניות לא נמצאה סיבה לא הייתי עובר לסדר היום ומבצע בירור נוסף. דר דיין

25/10/2004 | 01:58 | מאת: שימרית אמסטר

שלום לך ד"ר דיין . שמי שימרית אני בת 24 וחצי ויש לי מחלת מעיים-קולטיס. אני מטופלת אצל גסטרולוג ומקבלת רפאסל וקורטיזונים לפי הצורך. אבל עדין ההמוגלבין שלי נמוך ואני מקבלת תרופות על מנת שההמוגלבין לא ירד . אני יציין ברשותך את הדו"ח ההמוטולוגי שלי: המוגלבין:11 ,hst 34.1,mpt 6.3 ,mcv74.8,mch 25.9 וגם יש eos.abs 0.0 , eos 0.5 שזה באחוזים למען האמת אני לא מבינה אבל אני יודעת שרמות הברזל שלי בגוף נמוכות . ואין לי כוח לתפקד אני ממש חלשה והתרופות לא ממש עוזרות לי . אשמח אם תוכל לייעץ לי למה ההמוגלבין עדין יורד? ומה היא השערתך בנידון? בתודה מראש שימרית

04/10/2005 | 19:45 | מאת: zozo

דוקתר אני רוצה לדעת מה הוא תפקיד של ההימוגלביין ומה הם מרכבי הדם

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת