חומצה אורית

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

14/10/2004 | 01:03 | מאת: דני לוין

שלום רב הנני בן 32 . בריא בדרך כלל. כבר לפני איזה 6 שנים בבדיקת דם שגרתית נראתה אצלי רמה של 9.2 ביוריק אסיד באחרונה ביצעתי בדיקת דם והופיעה רמה של 9.8 יצויין שהנני רזה, 63 ק"ג, ומקפיד על דיאטה רלוונטית להורדת יוריק אסיד ( לא אוכל איברים פנימיים, לא שותה אלכוהול ולא אוכל פטריות ). יחד עם זאת רמה היוריק אסיד נשארת גבוהה ברמה של 9-9.8. אני חושש מהתפתחות של מחלת גאוט. האם יש משהו מעבר לתזונה שאני יכול עוד לעשות? האם זה מעיד על איזה שהיא בעיה במטבוליזם שלי? רמות החומצה האורית בבדיקה האחרונה 9.2. האם ידוע מה הסבירות באחוזים במשוער שיתפתח אצלי גאוט? תודה רבה

שלום קרוב לודאי מדובר בבעיה מטבולית -אנזימתית,שניתן להתמודד איתה באמצעות תכשיר הנקרא זילול(אלופורינול) אותו יש לקחת קרוב לודאי לכל החיים. לתכשיר אין כמעט תופעות לוואי והוא יעיל בחלק ניכר מהמקרים. תוכל לקבל את התרופה דרך רופא המשפחה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת