צמא רב השתנה מרובה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

14/10/2004 | 11:22 | מאת: נדב שמיר

שלום רב הנני בן 30 בחצי השנה האחרונה אני סובל מצמא אדיר כל הזמן. אני עובד בעבודה משרדית כך שאינני מזיע הרבה. אני שותה הרבה מאוד כ 2.5-3 ליטר ביום ( 10-12 כוסות ). אני בריא בדרך כלל ולא ידועה אצלי מחלה ושוקל 65 קילו שזה תקין. אני אוכל תזונה בריאה מאוד עם המון ירקות ופירות ואוכל עוף רק 3 פעמים בשבוע. כמו כן בחודשים האחרונים אני מרגיש קצת תחושת "חולי כללי" ויש לי בחלק מהימים עייפות כבדה ובכלל לא מרגיש כתמול שלשום. יש ימים שללכת 5 דקות ברגל מעייף אותי לעומת ימים אחרים שמרגיש סביר ובסדר. רופא המשפחה השקיע בי זמן רב ושלח אותי לקשת בדיקות: ספירת דם תקינה חוץ מהמוגלובין מעט נמוך 13.3 . ערכים אחרים די תקינים כמו RBC = 4.6 , HCT = 41.5 , MCV=90 . שקיעת דם תקינה. ANA CRP RF תקינים. פריטין 87 ( בחלק התחתון יחסית ).ברזל 90. בדיקת שתן תקינה. צילום חזה תקין. כימיה תקינה לחלוטין חוץ מחומצה אורית מעט גבוהה ( 8.8 )- בהמשך לזה הוא נתן לי גם בדיקת שתן 24 שעות לכמה דברים. אוסמולריטי בשתן 24 שעות יצא 299 ( הערכים התקינים 390-1090 ) חומצה אורית בשתן 24 שעות יצא ערך של 735 ( בקצה העליון ) ובבדיקה השתנתי 3.3 ליטר ב 24 שעות בדיקה. ( אמר לי שזה קצת השתנה רבה ולבדוק שוב כמות. בדקתי בבית עוד פעמיים ב 24 שעות את כמות ההשתנה ויצא פעם אחת 3.2 ופעם שניה רק 2.1 ליטר ). ב 24 שעות נבדק גם סודיום ופוטסייום וקלציום משום מה והם יצאו תקינים. סוכר תקין ( בוצע פעמיים ) - כ 90. בדיקת אוסמולליטי בדם יצא 297. TSH T3 T4 תקינים. טסטוטרון תקין. פרולקטין תקין. קורטיזול 642 בקצה העליון של הנורמה. DHEA תקין, SHBG= 20, קצת גבוה - FREE ANDROGEN = 90.7 הרופא משפחה לא מצא הסבר ואמר לי בשלב זה להתעלם מזה. אבל אני עדיין מרגיש כל הזמן צמא ושותה המון ( וגם משתין די הרבה , שתן בהיר ) ויש לי ימים של חולשה. מה דעתך? האם זה יכול להעיד על איזה שהיא מחלה? האם כדאי לבדוק עוד כיוונים או לעזוב זאת ולקוות שמתי שהוא יעבור? המון תודה!

שלום בגדול נראה לי לאחר עיון יסודי בתוצאות שרופא המשפחה שלך צודק. אולי בהמשך יש מקום לשקול בדיקת הורמון ADH שזהו הורמון המרכז את השתן. דר דיין

28/10/2004 | 11:51 | מאת: יעקב

בס"ד ד"ר דיין הנכבד ברצוני להבין מה המשמעות של בדיקת דם אוסמולליטי ומה היא מביע. וכן מה המשמעות של אוסמולריטי, ומה היא מביע. תודה רבה יעקב

09/03/2005 | 19:26 | מאת: אלעד

לכבוד ד"ר דיין יש לי ילד בן 5.5 הוא משתין הרבה. בבדיקת שתן שעשינו בדיקת אוסמולליטי תוצאה של 1032 ,האם לדעתך זה תקין. אודה על תשובתך

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת