המוגלובין נמוך

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

14/10/2004 | 13:55 | מאת: avi

שלום, אני בן 51 בריא בד"כ. נמצא אצלי המוגלובין נמוך (11.9). נבדקתי אצל גסטרו ונמצא תקין. בדיקות ברזל תקינות. מה הגורם לתופעה וכיצד מטפלים? תודה

שלום בגילך זו אנמיה המחייבת בירור יסודי! קרוב לוודאי שמדובר באבדן דם דרך מערכת העיבול -למרות רמות הברזל התקינות. הייתי ממליץ מאד לבצע צואה לדם סמוי -3 בדיקות וכן לשקול ביצוע קולונוסקופיה. דר דיין

18/10/2004 | 08:10 | מאת: avi

תודה דר' אייל, בבדיקת דם סמוי לא נמצא דבר. בדיקת קולונוסקופיה, תקין כמו גם צילום מערכת עיכול עליונה ובדיקת נשיפה. איזה עוד כיוון? אבי

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת