כאבים

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

19/10/2004 | 13:56 | מאת: שוש

שלום רב, בת 56, יש לי מזה כמה ימים כאבים בכליות. בדיקת ה-us שעשיתי הראתה אבן בכים המרה בגודל של 1 ס"מ. שאלתי היא :האם יש קשר בין שניהם? האם ניתן להמיס את האבן ?וכמה זמן זה לוקח ? לאיזה רופא עלי ללכת ? רופאת משפחה שלחה אותי לכירורג ,אולם אינני רוצה להוציא את כיס המרה. מודה לך מאד על תשובותיך.כל- טוב.

שלום מי קבע שיש לך כאבים בכליות?אולי המקור הראשוני לכאבים הוא כיס מרה? אם אין לך מחלות אחרות אבחון של אבן בכיס מרה לא מחייב הוצאתה -אלא אם כן יש סבל. למה לא להוציאה?-היום ניתן להוציא אבנים באמצעות לפרוסקופ -בפרוצדורה כירורגית קצרה ולא אלימה כמעט ללא אשפוז ,סבל ותופעות לוואי. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת