יתר לחץ דם פתאומי

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

21/10/2004 | 08:45 | מאת: רותי

בס"ד שלום לך ד"ר דיין אני בת 39 ויש לי ארבעה ילדים. מאז שאני זוכרת סבלתי מאנמיה, ומלחץ דם נמוך., ההמוגלובין שלי הכי גבוה 10.8 עם לקיחת פוריק פעמיים ביום. לאחרונה יש לי סחרחורות שגורמות לי לאבד שליטה על הגוף, מאין סוג של התעלפות, מלבד זה אני גם רואה מאין מסך שחור למשך כמה שניות, וכו'... בתחילה חשבתי שזה מלחץ דם נמוך וזה יעבור, אך מכיוון שאיני יכולה אפילו לנהוג, משום שהסחרחורות תוקפות אותי אפילו בנהיגה מלבד זאת יש לי גם דפיקות לב מאוד מאוד מהירות, כאילו שעשיתי עבודה פיזית, בתחילה חשבתי שזה קוצר נשימה, משום שאני סובלת מאסטמה. החלטתי לפנות לרופא והרופא גילה לתדהמתי כי לחץ הדם שלי לפתע גבוה. בעבר לחץ הדם שלי הגיע ל- 60\100, או 60\90 שזו הרגשה לא טובה בכלל, גם אם אני שותה מספיק מים ביום. הרופא גילה כי יש לי לחץ דם של 90\140, והחליט לעקוב אחרי למשך שבוע, בדקתי את לחץ הדם אצל האחות במשך 5 ימים ולחץ הדם משתנה כל הזמן, או שהוא רגיל או שהוא גבוה, אבל לא בערכים שהיו לי בעבר, לחץ דם נמוך. האם זה נורמלי שלחץ הדם משתנה פעם 70\120, ופעם 90\140, ואתמול היה לי 65\110, שאולי אני חוזרת למצב הרגיל (לא יודעת), בכל אופן מה אתה מציע לעשות? תודה לך על תשומת הלב בברכה ויום טוב רותי

שלום לחץ הדם אף פעם לא קבוע והוא תמיד משתנה ממדידה למדידה -אך חיב להיות תמיד בטווח נורמלי. במקרה שלך הייתי ממליץ להמשיך לעקוב אחר לחץ הדם ואולי לשקול ביצוע הולטר שיעקוב אחר לחץ הדם במשך 24 שעות-ואם הוא באמת גבוה-יש לטפל. יתכן שכל התלונות מקורן בלחץ דם גבוה זה. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת