חשיפה לקרינה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

22/10/2004 | 19:33 | מאת: משה מנור

שלום הנני בן 31 ב 7 השנים האחרונות עקב כאבי בטן, ראש ועמוד שדרה ביצעתי מגוון עצום של בדיקות הדמיה. בבדיקות הרבות שבוצעו לא נמצא משהו מהותי מאוד. כיום אני מבין שזה נבע בראש ובראשונה ממתח בחיים, מחרדה ומהיפוכנדריה. בשנה האחרונה הלכתי לפסיכולוג קוגנטיבי ומזה כחצי שנה אפשר לומר שיצאתי מהחרדה המתמדת לבריאות והנושא כבר מאחורי. חזרתי לפעילות גופנית רבה, שחייה והנאות חיים וכבר לא חושב על בריאות ועל הגוף ( אולי פעם בכמה שבועות לעומת כל דקה בעבר ). ויש לי עכשיו נישואים מאושרים והרבה ענין בחיים. עצוב לי על שנים אבודות שהלכו על זמן רב בבדיקות וחרדות. ובכל זאת סוגיה אחת מפחידה אותי קצת. במהלך השנים הללו עשיתי בדיקות רבות עם קרינה רבה. להלן היקף הבדיקות שביצעתי ב 8 שנים ( ספרתי ): 5 בדיקות סיטי ( 2 בטן, 2 צוואר, 1 מוח ) 3 MRI 16 אולטרא סאונד 3 צילומי קיבה פסאג' עם בריום 6 מיפוי עצמות! 54 צילומים ( כמובן שבכל "צילום" יש כמה צילומים. למשל צילום צוואר מכיל 2 צילומים כך שסה"כ יש לי כ 100 ! דפי צילום בפועל ). האם ייתכן והיקף הבדיקות העצום גרם לי נזק משמעותי בגוף? יש דרך לבדוק זאת? האם הסבירות שלי לחלות בסרטן עלתה משמעותית ואני צריך להיות באיזה שהוא מעקב? האם מעתה במידה ואצטרך לעשות בדיקת צילום או הדמיה עליי להמנע? מה דעתך? תודה רבה רבה!

שלום התחלתה דרך חדשה-ואני מאחל לך בהצלחה. אין שום צורך לחזור אחורה ולבצע בירורים ובדיקות-אל תפתח שוב את תיבת הפנדורה!!! דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת