אי ספיקת לב קשה ואי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

30/10/2004 | 13:44 | מאת: אורי

דר' יוסף דיין שלום אמא בת 84 סובלת מאי ספיקת לב קשה,היא לוקחת תרופות משתנות לפינוי הנוזלים המצתברים בכל יום - התוצאה - אי ספיקת כליות עד כדי אי מתן שתן! שאלתי היא האם נתן לעזור לה לפחות בנושא הכליות? (לפני כשנה וחצי נפסלה האפשרות לנתוח החלפת מסתמים) תודה אורי

שלום המקרה שאתה מתאר-ידוע-התרופות המשתנות במינון גבוה גורמות לאי ספיקת כליות-יש למצא דרך להוריד מעט את מינון התרופות המשתנות ,תוך תוספת תכשירים המשפרים את התכווצות ותפקוד הלב. לא פשוט. דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת